ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν.Αθήνας για την επίθεση στον Τ. Ταστάνη

Πρόλογος του Γιάννη Κουρδομένου

Είναι τίμιο η δίκαιο;  Συνολικά γνωρίζουμε τη κοινωνική ζούγκλα που διαμορφώθηκε στη χώρα μας, με επέκτεση σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο, όπως και τα συμφέροντα και σκοπιμότητες, τα οποία νέμονται επί δεκαετίες το τόπο μας.

Κοινωνικός - πολιτικός στίβος

Ο Τάσος Ταστάνης ως συμπολίτης μας είχε μια παράλληλη διαδρομή με εμάς, στον πολιτικό στίβο, ενώ εμείς στον κοινωνικό. Κάτοικοι της ίδιας συνοικίας, επί πολλά χρόνια, όμως επί μακρόν χωρίς να έχουμε κάποια φιλική η άλλη σχέση γνωριμίας.

Ο κάθε ένας από το μετερίζι του και συνολικά κρίνουμε

Σας θυμίζουμε, διότι σήμερα σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν πολλές χιλιάδες κατοίκων, οι οποίοι/ες κατοίκησαν τα τελευταία χρόνια στη πόλη μας, άρα δεν γνωρίζουν χιλιάδες καταστάσεις του παρελθόντος, ότι στα καθημερινά μεταδιδόμενα του κατασχεμένου ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', σαφώς για τα γνωστά σας οικονομικά συμφέροντα, είχαμε περάσει δημόσια μια σειρά από τις προσωπικές μας θέσεις:

1) Καυτηριάσαμε δημόσια τις ενέργειες προσηλυτισμού της κυβέρνησης Σημίτη και του ιδίου από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ στο να επενδύσουν οι πολίτες τα χρήματά τους στο χρηματιστήριο. ( Χιλιάδες καταστράφηκαν, λίγοι κέρδισαν )

2) Είμαστε κατά της νομισματικής ένωσης και της Ε.Ε.

3) Είμαστε δημόσια κατά των Ολυμπιακών αγώνων του 2004

4) Είμαστε κατά της διαπλοκής των ολιγαρχών, των εξοπλιστικών, SIEMENS, κ.α.

5) Είμαστε κατά των Μνημονίων

6) Είμαστε κατά της ''ανάπτυξης'' τζόγου και Καζίνο

7) Είμαστε κατά των ρουσφετιών, της οικογενειοκρατίας, των προνομιούχων, και των ευεργετημένων παρατρεχάμενων 


8) Το Ελληνικό να αναπτυχθεί με γνώμονα το τοπικό και το εθνικό συμφέρον, με διαδημοτικές δομές και πάρκο, και όχι βορά - ξεπούλημα στον ιδιωτικό παράγοντα.

9) Τα αστέρια της Γλυφάδας να επιστρέψουν στην κυριότητα του δήμου, ώστε να αποτελέσουν ανοικτή παραλία για όλους, όπως και δημοτικές δομές, και όχι βορά στον οικονομικό παράγοντα.

10) Όσων αφορά το ''ρατσισμό'', αποτελούσε σήμα κατατεθέν του τοπικού ραδιοφώνου ο αντιρατσισμός,  και δεν αποτελεί μυστικό ότι ενώ μεταδίδαμε όσα μεταδίδαμε, μπαίναμε στα σπίτια όλων των κατοίκων, ανεξάρτητα πολιτικών και άλλων πεποιθήσεων. 

Σαφώς ετεροχρονισμένα βίωσα το μεγαλύτερο επίπεδο ρατσισμού, το οποίο δεν το έχουν βιώσει ούτε ένα εκατομμύριο αλλοδαπών, και είχε πολιτική - κομματική σφραγίδα και παράλληλα εμπεριείχε προσωπικά οικονομικά συμφέροντα.

Ο ''πόλεμος'' έχει κομματικές και οικονομικές προεκτάσεις

Τέλος, άλλη η υφιστάμενη πραγματικότητα, και άλλη η πραγματικότητα όσων διοχετεύονται δημόσια, και ο κ. Ταστάνης πρέπει να αναρωτηθεί αν και ο ίδιος διαμόρφωσε όσα βλέπει να ισχύουν τοπικά, όπως και τις επιθέσεις με λάσπη και ύβρεις που δεχόμαστε από εγκάθετο και έμμισθο της γαλάζιας διοικήσεως, και δεν διαπιστώσαμε τις θέσεις των συμπολιτών μας, όπως δεν τις διαπιστώσαμε στα 12 χρόνια έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων, τις οποίες δεν έχει βιώσει κανείς από εσάς. ( Σε εμάς προφανώς δεν άρμοζε τίποτα έπειτα απ' όσα συνδιαμορφώσαμε )

«Εκτέλεση συμβολαίων υπέρ των οικονομικών συμφερόντων»

«Εκτέλεση συμβολαίων υπέρ των οικονομικών συμφερόντων» θεωρεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας την επίθεση που έκαναν την Κυριακή άγνωστοι στο αυτοκίνητο και το σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ και μέλους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας, Τάσου Ταστάνη.

«Ο Τάσος Ταστάνης ως ενεργός πολίτης αγωνίζεται επί πολλά χρόνια για τον χώρο του Ελληνικού, για τον Υμηττό, για τα Αστέρια Γλυφάδας, για τη φιλοξενία των προσφύγων ενάντια σε ρατσιστικά φαινόμενα και πάνω από όλα ανέλαβε το καθήκον ως πρόεδρος του ΟΑΣΑ να εργαστεί για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη».

Αυτό υπογραμμίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας αναφορικά με τους βανδαλισμούς που έκαναν την Κυριακή άγνωστοι στο αυτοκίνητο και το σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας Τάσου Ταστάνη.

Η Ν.Ε. επισημαίνει ακόμη ότι αυτή η ενέργεια «είναι συνέχεια και άλλων βίαιων ενεργειών που συμβαίνουν στη Νότια Αθήνα», καταλήγοντας:

«Είναι εκτέλεση συμβολαίων υπέρ των οικονομικών συμφερόντων ενάντια στα συμφέροντα των πολλών, ενάντια στο ταξικό συμφέρον των αδυνάτων. Τέτοιες ενέργειες δεν θα μας κάνουν να αναστείλουμε τους αγώνες».

“Άγνωστοι” κουκουλοφόροι την Κυριακή 4-12-2016 επιτέθηκαν και βανδάλισαν το αυτοκίνητο και το σπίτι του προέδρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Ταστάνη.

Ο Τάσος Ταστάνης ως ενεργός πολίτης αγωνίζεται επί πολλά χρόνια για τον χώρο του Ελληνικού, για τον Υμηττό, για τα Αστέρια Γλυφάδας, για την φιλοξενία των προσφύγων ενάντια σε ρατσιστικά φαινόμενα και πάνω απ΄ όλα ανέλαβε το καθήκον ως πρόεδρος του ΟΑΣΑ να εργαστεί για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη.

Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια και άλλων βίαιων ενεργειών, που συμβαίνουν στη Νότια Αθήνα, που ο χρόνος εκδήλωσής τους αφήνει πολλά ερωτηματικά ως προς τα κίνητρα των δραστών.

Όποτε η ΝΕ αναλάμβανε πρωτοβουλία για παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Ελληνικού, για κοινόχρηστο Μητροπολιτικό Πάρκο, γινότανε επίθεση στα γραφεία της Οργάνωσης Μελών (ΟΜ) Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ (δυο φορές).

Μετά την παραχώρηση του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο από την Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς κοινόχρηστη χρήση από τους πολίτες, οι “'άγνωστοι” έσπασαν με πέτρες τα τζάμια στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου.

Δεν είχε προλάβει να γίνει καλά - καλά γνωστή η ψήφιση του νόμου για παραχώρηση της παραλίας του Φαληρικού Δέλτα στην Περιφέρεια Αττικής το καλοκαίρι 2016 και οι “άγνωστοι” έσπασαν τις τζαμαρίες των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής (Καλλιθέας και Ταύρου την ίδια μέρα).

Πριν λίγες ημέρες βγήκε στο φως το σκάνδαλο με τα χιλιάδες πλαστά εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και οι “άγνωστοι” επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο και το σπίτι του προέδρου του Οργανισμού.

Πριν μια εβδομάδα επιτροπή ενεργών πολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Τάσος Ταστάνης, συναντήθηκαν με τις γενικές γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και διαβεβαίωσαν ότι ο Υμηττός δεν θα μείνει χωρίς προστασία, παρά τις προσφυγές και οι “άγνωστοι” επιτέθηκαν στο σπίτι του.

Η πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση είναι καλοδεχούμενη. Το σύνθημα «χτυπήστε τον Ταστάνη», που γράφτηκε στον τοίχο του σπιτιού δεν είναι πολιτικό. Η χρονική αλληλουχία και οι “συμπτώσεις” είναι αμείλικτες.

Οι πράξεις αυτές, που θυμίζουν ενέργειες εκφοβισμού μαφίας, είναι υπέρ των συμφερόντων που θέλουν να επενδύσουν άνευ όρων στο Ελληνικό, να εκμεταλλευτούν το βουνό του Υμηττού, να ιδιωτικοποιήσουν τις αστικές συγκοινωνίες και να οικειοποιηθούν τον δημόσιο χώρο.

Είναι εκτέλεση συμβολαίων υπέρ των οικονομικών συμφερόντων, ενάντια στα συμφέροντα των πολλών, ενάντια στο ταξικό συμφέρον των αδυνάτων.

Τέτοιες ενέργειες δεν θα μας κάνουν να αναστείλουμε τους αγώνες

                                                                                           5-12-2016

Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ


* Παρεμπιπτόντως η φώτο είναι άσχετη με την ανακοίνωση και το σχολιασμό, και την περάσαμε ως έργο τέχνης, λόγω του συσχετισμού των συγκοινωνιών με την κοινοβουλευτική - πολιτική εκπροσώπηση - art

* Όπου έχουμε σφάλει, και αν έχουμε σφάλει, σε όσα περάσαμε δημόσια χωρίς κομματικά και οικονομικά βαρίδια,  θα μας κρίνει η Ιστορία και κανείς άλλος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν.Αθήνας για την επίθεση στον Τ. Ταστάνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb