ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση του Τέρενς Κουίκ με τον κ. Κωνσταντίνο Μίχο αν. Νεαπόλεως και Καμπανίας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος και για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα στο Γραφείο του με τον κ. Κωνσταντίνο Μίχο, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας (ΕΚΝΚ).

Το θέμα της συνάντησης ήταν η Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, την οποία εισηγήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, επί Προεδρίας του κ. Γιάννη Κορίνθιου, καθηγητή Νεοελληνιστή του Πανεπιστημίου Καλαβρίας.

Όπως ενημέρωσε τον Υφυπουργό ο κ. Μίχος, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες στη Νεάπολη για τη στήριξη των κλασσικών σπουδών στα λύκεια της Ιταλίας, με την οργάνωση απογευματινών μαθημάτων της Νεοελληνικής στα κλασσικά λύκεια της Νεάπολης και της Καμπανίας, δράση η οποία έχει την απόλυτη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Έγινε, επίσης, γνωστό στον Υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ότι η ΕΚΝΚ θέλει να προωθήσει την ίδρυση Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) στην Νεάπολη Ιταλίας, ζητώντας τη θετική του παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι.

Ο κ. Μίχος, τέλος, μετέφερε στον Υφυπουργό τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΚΝΚ κ Παύλου Κυπριανού, όπως και της Προέδρου της ΟΕΚΑΙ κας Όλγα Νασση.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών έκανε την εξής δήλωση:

«Ήταν το ωραιότερο ξεκίνημα της ημέρας. Η πρώτη συνάντησή μου ήταν με τον κ. Κωνσταντίνο Μίχο, Αντιπρόεδρο μιας πολύ σημαντικής ελληνικής Κοινότητας στο εξωτερικό, η οποία έχει μία υποδειγματική δράση και αυτόνομα και στα πλαίσια της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ). Δράσεις που έχουν και την αμέριστη βοήθεια της εκεί Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μου μετέφερε την ικανοποίηση όλων των αδελφών μας της Ιταλίας για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, με ημερομηνία την 9η Φεβρουαρίου, μέρα συνδεδεμένη με τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό.

Όπως μου αποκάλυψε, έχουν αρχίσει ήδη τις ετοιμασίες για τον εορτασμό της Επετείου στα σχολεία της περιοχής τους. Τον διαβεβαίωσα, ότι θα προσπαθήσω στα πλαίσια του Προγράμματός μου, εκείνη την ημέρα να είμαι στην Νεάπολη και να το γιορτάσουμε μαζί».

Σημείωση του ''Γ'': Μακάρι να μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε για μια ημέρα το ωραιότερο ξεκίνημα, σ' αυτή τη πόλη, που προσωπικά πλέον δεν έχω λόγια. Τα λόγια στέρεψαν, έμειναν μόνο οι παρανομίες των αιρετών μας, καθώς και ο ευτελισμός από τη πλευρά μου, δεδομένων των δικών τους ενεργειών, οι οποίες ευτελίζουν όσα έπρεπε να τελούν σε ισχύ. Εννοώ την τοπική δημο-κρατία.

Ο ''δήμος κράτος'', με γνώμονα τα οφέλη των κατοίκων του δήμου, με αυτοδυναμία και το σύνολο των δομών, και σαφώς όχι ένας δήμος δέσμιος της ωφέλειας οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων, τα οποία υπηρετούν επί δεκαετίες οι αιρετοί μας. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση του Τέρενς Κουίκ με τον κ. Κωνσταντίνο Μίχο αν. Νεαπόλεως και Καμπανίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb