ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελλάδα: 1,7 εκατομμύρια πολιτών αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο κατάσχεσης

Πριν από αρκετά χρόνια που δεχόμουν συστηματικά διώξεις και κατασχέσεις από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στις τοπικές ραδιοφωνικές μου εκπομπές ανέφερα ότι έρχεται και η σειρά των υπολοίπων, και αντιμετώπιζα ειρωνικά σχόλια από αρκετούς συμπολίτες μας. 

Το πλήρωμα του χρόνου επαλήθευσε αποκλειστικά εμένα, και όσα είχα μεταδώσει δημόσια από τον κατασχεμένο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', διότι όπως αναφέρει μια παλιά ελληνική ρήση ''όποιοι δεν έχουν μυαλό έχουν πόδια'', όμως, όπως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις δεν γνωρίζω σήμερα αν αρκούν και τα πόδια. 

Το άλλο με τον κομμουνιστή το θυμάστε, το ξέρετε; 

Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…


Γιά σένα που νομίζεις..
ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ..
Οτι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..
Κι' όμως, ακόμα και σήμερα, η πλειονότητα στη χώρα μας ''είναι στο κόσμο της'', θεωρώντας ότι  η ζωή τους δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού τους, ενώ πριν από δεκαετίες ανέφερα καθημερινά τι απαιτούσε επιβεβλημένη αναγκαιότητα, και άμεσα. Γελούσαν, έχοντας τη νοοτροπία του ανεγκέφαλου, και κάθε τρεις και λίγο έτρεχαν να ψηφίσουν όσους τους οδηγούσαν στο χείλος του γκρεμού. 

Σήμερα, είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι διαβάζουν και γνωρίζουν ότι οι ίδιες τακτικές ακολουθούνται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Γλυφάδας, με απόρροια την δική τους οικονομική ζημία, όμως, συνεχίζουν με τις ίδιες νοοτροπίες !!!

Κατά 12,6 δισ. ευρώ αυξήθηκαν το 2016 τα χρέη προς την εφορία και πλέον 4,7 εκατομμύρια Έλληνες χρωστάνε φόρους. Από αυτούς τα 1,7 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο κατάσχεσης. Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη υποστεί μέτρα αναγκαστικής ύπαρξης φθάνουν τις 826 χιλιάδες.

Μόνο τον Νοέμβριο έμειναν απλήρωτα 890 εκατομμύρια ευρώ φόρων. Αν αυτά τα νέα χρέη προστεθούν στα παλιά, το σύνολο των χρεών προς την εφορία φθάνει τα 94 δισ. ευρώ.

Η αδυναμία πληρωμής των φόρων είναι πλέον ο κανόνας για τον Έλληνα φορολογούμενο, ενώ η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο και να περικόψει τις σπατάλες του, αυξάνει διαρκώς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Την ίδια στιγμή οι τράπεζες προκειμένου να "καθαρίσουν" τα χαρτοφυλάκια τους απαιτούν από τους δανειολήπτες ρυθμίσεις τις οποίες οι περισσότεροι δεν αντέχουν. Πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο ενώ οι πολίτες που χρωστάνε από στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες δεν διαθέτουν καθόλου ρευστότητα για να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους.

Η οικονομία οδηγείται σε έκρηξη από την έλλειψη ρευστότητας ενώ τα δημόσια οικονομικά εμφανίζουν πλασματική βελτίωση και είναι προφανές ότι είναι αδύνατον να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτουν οι εταίροι για τη δημοσιονομική εξυγίανση αν δεν υπάρξει γενναία μείωση των κρατικών δαπανών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελλάδα: 1,7 εκατομμύρια πολιτών αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο κατάσχεσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">