ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Τα καθρεφτάκια των ιθαγενών και οι κανίβαλοι

Ποιος και πότε μίλησε πρώτος δημόσια σε αυτό το τόπο, πόλη, για συνολική αλλαγή νοοτροπίας; Θυμάστε; H δική μας νοοτροπία, όπως διαπιστώνετε, είναι κατά 100% διαφοροποιημένη έναντι της πλειονότητας.

Kάποτε μοίραζαν καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς για να τους αρπάξουν την Γη των προγόνων τους, ενώ στα Νότια προάστια και τη Γλυφάδα, η νέα τάξη πραγμάτων, τα διαπλεκόμενα, και οι ολιγάρχες, τους παρέχουν συστημική προβολή, και τεχνολογικά μαραφέτια, ενώ μας άρπαξαν ένα μεγάλο τμήμα του πολιτισμού μας, της κοινωνικής συνοχής, και του μέλλοντός μας.

Πρωταγωνιστές της εθνικής και τοπικής κατάντιας είναι η οικονομική και πολιτική ελίτ, με την αρωγή έμμεσα και άμεσα όλων μας, καθώς και η απέχθεια που έχουμε για το δημόσιο συμφέρον, καθώς και για την ορθή κοινωνική συνοχή, αντί της ωφέλειας των επιτήδειων.

Οι καναλάρχες και οι εκδότες, με δανεικά και αγύριστα, οι οποίοι προστάτευαν και προστατεύουν τις κυβερνήσεις, πολιτικούς,  διοικήσεις, δημάρχους, αιρετούς, των συμφερόντων τους, έστειλαν τις καταθέσεις και τα δισεκατομμύρια τους στο εξωτερικό, και ενώ υπάρχει μια δεδομένη κατάσταση, συνεχίζουν να δουλεύουν το κοινωνικό σύνολο, από οργανωμένες δομές επιλεκτικής ''ενημέρωσης'', και εξασφαλίζουν τα αντισυνταγματικά και άνομα συμφέροντα τους.  

Περισσότεροι από ενάμιση εκατομμύριο πολίτες, και συγκεκριμένα πάνω από 70.000 κάτοικοι Νοτίων προαστίων, δεν δηλώνουν ούτε ένα (1) ευρώ εισόδημα, ενώ στο σύνολό τους διαθέτουν από δυο μέχρι πέντε ακίνητα κάθε ένας/μια εξ αυτών.

Έχουμε περιπτώσεις κατοίκων στα Νότια προάστια, στη πόλη της Γλυφάδας, τους οποίους τους δρομολόγησαν ακόμα και στη θέση του δημάρχου, ( βλέπε Κόκκορης ), έχοντας πλήρη ταύτιση στην απόκρυψη πόθεν έσχες των περιουσιακών τους στοιχείων, καθώς ακόμα στην μη καταβολή φόρων για σημαντική ακίνητη περιουσία.

Διατελέσαντας δήμαρχος, ο οποίος ως κομματικό στέλεχος απέκτησε περιουσιακά στοιχεία - ακίνητα, για τα οποία, ενώ είχε αποδοχές από ενοίκια από το δημόσιο, ο ίδιος δεν πλήρωνε φόρους. 

Ποιοι έπρεπε να διατελούν δήμαρχοι στη πόλη της Γλυφάδας;

Το 60% των φορολογουμένων, σήμερα, περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό της χώρας, δηλώνουν εισόδημα από 5.000 - 7.000 χιλ. ευρώ τον χρόνο, και έχουμε ανάμεσα σε αυτούς ιδιοκτήτες από δυο μέχρι πέντε ακινήτων, καθώς επίσης, έχουμε μερικές χιλιάδες πολυεκατομμυριούχων, οι οποίοι δηλώνουν εισόδημα από 10.000 - 12.000 χιλ. ευρώ, με περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Κατά 12,6 δισ. ευρώ αυξήθηκαν το 2016 τα χρέη προς την εφορία και πλέον 4,7 εκατομμύρια Έλληνες χρωστάνε φόρους. Από αυτούς τα 1,7 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο κατάσχεσης. Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη υποστεί μέτρα αναγκαστικής ύπαρξης φθάνουν τις 826 χιλιάδες.

Ανάμεσα στα 4,7 εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι χρωστάνε φόρους, βρίσκονται και πολιτικοί - αιρετοί, οι οποίοι ενώ έχουν ''μαδήσει'' στη κυριολεξία το κοινωνικό σύνολο, έχουν καταστρέψει τα ταμεία, και τον ιδρώτα των εργαζομένων επί δεκαετίες.

Στους Ο.Τ.Α συνεχίζεται το πάρτι, με πιστώσεις εκατομμυρίων, και δεκάδες εξ αυτών πηγαίνουν αποκλειστικά υπέρ ημέτερων, (ολιγαρχικών εξασφαλισμένων συμφερόντων), και ορισμένοι από τους πολιτικούς - δημάρχους - αιρετούς, δεν πληρώνουν ακόμα και σήμερα όσα οφείλουν, με τη ''νοοτροπία'', - αντίληψη, ότι ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, με ανάλογη ''νοοτροπία'', θα τους κάνει πλάτες, και θα τους εξασφαλίσει ξανά το απυρόβλητο.

Θέτω ένα σαφές ερώτημα σε μορφωμένους ανθρώπους, οι οποίοι όπως έχω διαπιστώσει ο ίδιος πάμπολλες φορές ταυτίζονται με την συνολική υπονόμευση του μέλλοντός μας :

Αν είσαστε υποθετικά ιδιοκτήτες ενός ταξί, το οποίο το αποκτήσατε με δάνειο 200.000 χιλ. ευρώ, και καταχρηστικά σας το κατασχέσουν, θα μου πείτε ότι θα αγοράσετε δεύτερο, με ένα δεύτερο δάνειο 200.000 χιλ. ευρώ; Και αν καταχρηστικά σας κατασχέσουν και το δεύτερο ταξί, ενώ οφείλετε το πρώτο και το δεύτερο, άρα 400.000 χιλ. ευρώ, θα αγοράσετε και τρίτο ταξί ; 

Όσοι είσαστε αυτής της λογικής - νοοτροπίας, μπορείτε να μου πείτε πως θα τα αποπληρώσετε, και πως θα ζείτε ενώ οφείλετε 600.000 χιλ. ευρώ ;

Καλό το επιχείρημα της επιμονής, και του ''ο τολμών νικά'', όμως κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δεν μπορεί να ισχύσει επί παντός επιστητού.


Σας ερωτώ συνολικά ευθέως:  Αν τοπικά υπάρχει έστω και ίχνος πολιτισμού, και δεν έχει επέλθει καθολικότητα σήψης, ποιοι πρέπει να βρεθούν ΑΥΡΙΟ στην διοίκηση του δήμου ως δήμαρχοι - αιρετοί ; 

Αν για άλλη μια φορά μου πείτε, οι συντεχνίες σας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το κεφάλαιο, και δεν ξέρω εγώ ποιοι άλλοι διάολοι, ειλικρινά δεν έχετε επίγνωση της πραγματικότητας, άρα δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε συνολικά από το τούνελ. 

Το αύριο έχει όνομα, και αυτό το όνομα είναι η Ανεξαρτησία, από κόμματα, και τα οργανωμένα ολιγαρχικά συμφέροντα, ώστε οι παθόντες, οι οποίοι σήμερα είναι χιλιάδες, και στη Γλυφάδα, να οργανώσουν το κοινό μας μέλλον, με σύνεση, μεθοδικότητα, και κόντρα σε όλα τα συμφέροντα τα οποία συνολικά μας απομυζούν, μας εμπαίζουν, και δεν μεριμνούν για το δημόσιο συμφέρον. 

Αν θεωρείτε, ακόμα και σήμερα, ότι δεν είστε έτοιμοι για την μετάβαση της ανεξαρτησίας στη πόλη μας, ώστε να δικαιωθούν όσοι πραγματικά πλήττονται, το χθες και τις μεθοδεύσεις του το γνωρίζετε, και αποτελεί εύκολη διαδικασία να το διαιωνίζεται, όμως, μαζί με εμάς θα χάνετε και εσείς. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Σημείωση: H δική μας θέση, όπως βλέπετε στη φώτο, είναι κενή...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Τα καθρεφτάκια των ιθαγενών και οι κανίβαλοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">