ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Από τον Πολιτισμό του Μεξικό στην Ελλάδα (VIDEO)

Από τον Πολιτισμό του Μεξικό στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα των Παπατζήδων των κοινών και της Πολιτικής.

Πριν από χρόνια με είχαν καλέσει από την Μεξικανική τηλεόραση να σκηνοθετήσω μερικά ολιγόλεπτα ντοκιμαντέρ με αντικείμενο τον Πολιτισμό της χώρας, ενώ στη δική μας χώρα βολεύονται οι κολλητοί, και κάνουν κονόμα οι ψεύτες, οι κάπηλοι, και οι ημέτεροι.

Στη δική μας χώρα δεν έχει καμία θέση ο Πολιτισμός, και ποτέ δεν τονίστηκαν τόσο η Ιστορία του τόπου, όσο και τα αρχαία μας. Αντιθέτως όλα αυτά που αποτελούν σημείο αναφοράς για άλλους λαούς, στη δική μας χώρα έχουν ξεπουληθεί στο 99%.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα, με μουσική από την γείτονα χώρα, Τουρκία, την οποία συνέθεσα τις προηγούμενες ημέρες,  διότι προσωπικά δεν ακούω, ούτε χρησιμοποιώ όσα προϊόντα παρέχονται από τα εθνικά και τα τοπικά διαπλεκόμενα ως ''Ελληνική'' Μουσική.

Τι να σας πω, ότι στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν λιοντάρια, και σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα για δείγμα !!! Τι να σας αναφέρω, να σας πω ότι σήμερα δεν έχουμε τη δυνατότητα να κινηματογραφήσουμε ούτε ένα λεπτό ; Τι να σας πω ακόμα, ότι χρειαζόμαστε καινούργιους εξοπλισμούς, οι οποίοι κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ, και ακόμα και να καταφέρουμε να τους αποκτήσουμε θα είναι πλήρως άχρηστοι με τα δεδομένα της χώρας μας, στην οποία έχουν διαμορφωθεί κλίκες και κυκλώματα που νέμονται από τα κόμματα μέχρι τα κανάλια και τον Πoλιτισμό ; 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Από τον Πολιτισμό του Μεξικό στην Ελλάδα (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">