ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημήτριος Καραπάνος: Η απόφαση του Δ/Σ Γλυφάδας είναι άκυρη

Με επείγουσα κοινοποίηση προς γνώση και τα νόμιμα, προς το πρόεδρο και τα μέλη του Δ/Σ του δήμου Γλυφάδας, τον δήμαρχο, καθώς και την περιφέρεια Αττικής, ο τέως αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Γλυφάδας, κ. Δημήτρης Καραπάνος αξιώνει την αποκατάσταση των οικονομικών του δήμου, και παρέχει μια πρόταση προστασίας των συμφερόντων του Δήμου Γλυφάδας.

Ο τέως αντιδήμαρχος καταλογίζει ευθύνες στον πρόεδρο του Δ/Σ του δήμου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι  '' η απόφαση 31/3-2-2017 του ΔΣ Γλυφάδας είναι άκυρη. Οφείλει η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Αττικής, προς την οποία κοινοποιείται το παρόν, αυτεπαγγέλτως να επιληφθεί και να αποφανθεί εγγράφως για το ανυπόστατον της αποφάσεως αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010.  Βάσει αυτής της αποφάσεως δόθηκε πληρεξουσιότητα εκπροσώπησης του Δήμου στο Γ’ τριμελές κακουργοδικείο Αθηνών. Προφανώς πλέον και αυτό είναι άκυρο και ανυπόστατον.'' 

Επίσης, ο κ. Καραπάνος στην πρότασή του αναφέρει '' απευθύνω έκκληση ως απλός πολίτης προς όλους εσάς, κυρίως προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΔΣ, να αποκαταστήσετε την πλήρη νομιμότητα με γνώμονα την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση, της οποίας πολλές πτυχές παραμένουν σκοτεινές και πολλοί εμπλεκόμενοι με καταλυτικό και καθοριστικό ρόλο στην όλη εξέλιξη της υπόθεσης, δυστυχώς διαφεύγουν των τεραστίων ευθυνών τους, με συνευθύνη τής σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία επαγγέλθηκε πλήρες φως, αλλά εμπράκτως ωθεί σε ελεγχόμενη συσκότιση και επιλεκτική απόδοση και καταλογισμό ευθυνών.''

Εμείς από τον ''Γ'' αναφέρουμε ότι το πλήρες φως της δημοτικής αρχής είναι η συσκότιση της τοπικής κοινωνίας, και η διεύρυνση πρωτοφανών φαινομένων, και αποδεικνύεται από την επιστολή του κ. Καραπάνου την οποία δημοσιοποιούμε έπειτα από 20 ώρες, και ενώ έχει παρέλθει το Δ/Σ του δήμου Γλυφάδας ( 15/2/2017 ) !!!

Υπόθεση κακουργηματικής απιστίας 26 δημοτικών συμβούλων Γλυφάδας

                                                                           ΕΠΕΙΓΟΝ
Δημήτριος Καραπάνος                                            Γλυφάδα  15/2/2015
Πρώην Αντιδήμαρχος Γλυφάδας
Οικονομικού Δήμου Γλυφάδας
Νικηφόρου 18 Γλυφάδα
Προς: 1ον) Πρόεδρο και μέλη .Σ.
2ον) Δήμαρχο Γλυφάδας

Κοινοποίηση προς γνώση και τα νόμιμα

1. Περιφέρεια Αττικής/ Υπηρεσία ελέγχου πράξεων ΟΤΑ

Θέματα: 1) Αποκατάσταση νομιμότητας
2) Πρόταση προστασίας των συμφερόντων του Δήμου Γλυφάδας

Σχετ: α) Η υπ’ αριθμόν 31/3-2-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον επιλεκτικό ορισμό πολιτικής αγωγής. (Υπόθεση κακουργηματικής απιστίας 26 δημοτικών συμβούλων και 4 ιδιωτών εις βάρος των συμφερόντων του
Δήμου).

β) Η υπ’ αριθμόν 10204/10-3-2016 σχετική με παραπάνω υπόθεση, ανοικτή επιστολή μου προς εσάς.

1ον) Όπως γνωρίζετε άρχισε στις 6-2-2017 στο Γ’ τριμελές κακουργοδικείο Αθηνών και συνεχίζεται στις 10-3-2017 η εκδίκαση της παραπάνω υπόθεσης, σε εκτέλεση του υπ’ αριθμόν 1932/22-12-2015 αμετακλήτου βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Το πλήρες κείμενο του βουλεύματος είναι γνωστό, αν όχι σε όλους σας, τουλάχιστον στον Δήμαρχο, διότι έχει κοινοποιηθεί προ έτους περίπου από την Εισαγγελία Εφετών προς τον Δήμο, τον άμεσα θιγόμενο σε αυτή την υπόθεση, για να παρέμβει ως πολιτική αγωγή προς προστασία των συμφερόντων του Δήμου Γλυφάδας. 

Στο φύλλο 52 του βουλεύματος αναφέρεται και τεκμηριώνεται πλήρως με επίκληση του νόμου 4067/12 άρθρο 33 παράγραφος 1, ότι ο Δήμος έχει υποστεί βέβαιη ζημία ύψους 2.872.051 ευρώ. Αυτό το ποσό έπρεπε ήδη ο Δήμος από της κοινοποιήσεως του βουλεύματος, να έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες αναζήτησης και επιστροφής του στα ταμεία του Δήμου. Αφενός μεν, να αποκατασταθεί κατά το πλείστον η βεβαιωμένη από τον νόμο και το αμετάκλητο βούλευμα βλάβη που υπέστη ο Δήμος, αφετέρου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης οι υπαίτιοι κατηγορούμενοι από το δικαστήριο. 

Επί όλων αυτών αναλυτικά σας εξέθεσα στην προ έτους σχετική ανοικτή επιστολή μου, ζητώντας από τούς μέχρι τότε ανεξήγητα αδρανούντες, Δήμαρχο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναλόγως να ενεργήσουν, χωρίς καμία ενέργεια εκ μέρους τους.

2ον) Ενεργοποιήθηκαν στις 31/1/2017, μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την
έναρξη της δίκης! Τα όσα έπραξαν σε αυτό το τριήμερο ο καθένας ή από κοινού, στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να ληφθεί η απόφαση 31/3-2-2017 του Δημοτικού Συμβουλίου, καθόλου δεν τους τιμά. Διότι ούτε τη νομιμότητα, ούτε το συμφέρον του Δήμου εξυπηρέτησαν, ενδεχομένως να αποτελούν αντικείμενο έρευνας και καταλογισμού ευθυνών από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

3ον) Η απόφαση 31 του δημοτικού συμβουλίου πάρθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 3-2-2017 ενώ ήταν γνωστό μήνες πριν, ότι την Δευτέρα 6-2-2017 ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει, όπως και άρχισε η δίκη στο Γ’ τριμελές κακουργοδικείο Αθηνών. Για να συγκληθεί εκτάκτως την Παρασκευή απόγευμα το ΔΣ, χρειάστηκε ο Δήμαρχος, να επικαλεστεί ανύπαρκτους λόγους επείγοντος, ψευδόμενος ολοφάνερα και αυταπόδεικτα. 

Ο Πρόεδρος του .Σ. απαράδεκτα μεν, συνειδητά δε ως προς
το προκατασκευασμένο του επείγοντος, συναίνεσε στην σύγκληση του συμβουλίου. Τα όσα περιλαμβάνονται στο κείμενο της απόφασης 31/2017, αφήσουν έκθετους τον πρόεδρο του ΔΣ και τους εννέα συμβούλους που την ψήφισαν.

Αυτοαναδεικνύονται κριτές και δικαστές των μελών του συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Με την απόφαση αυτή, "κουρελιάζεται" και ψαλιδίζεται το περιεχόμενο των όσων διατάσσει το απρόσβλητο από κάθε όργανο και εξουσία παραπεμπτικό βούλευμα!

Υπεισέρχεται στην αρμοδιότητα του τριμελούς κακουργοδικείου Αθηνών και προκαταλαμβάνει την ετυμηγορία αυτού προαποφασίζοντας, ποιοί είναι ένοχοι και ποιοί αθώοι στα διαπραχθέντα εγκλήματα εις βάρος του Δήμου.

Παρακωλύεται το έργο της αδέκαστης Δικαιοσύνης, δημιουργώντας συνθήκες άνισης μεταχείρισης των κατηγορουμένων με την αντισυνταγματική κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητος μερικών εξ αυτών. 

Θεωρώ βαρύτατη και ασυγχώρητη την ευθύνη του προέδρου του ΔΣ, που επέτρεψε να τεθεί προς ψήφιση η εισήγηση-πρόταση του δημάρχου, με περιεχόμενο μη σύννομο και, εξ αυτού απορρέουσες δεσμεύσεις και συνέπειες καθ’ υπέρβαση και κατάχρηση των αρμοδιοτήτων του ΔΣ, μέχρι φαλκίδευσης συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων ως προανέφερα. 

Επίσης με την απόφαση αυτή είναι εμφανέστατη η επιχειρούμενη εισπήδηση και ο σφετερισμός αρμοδιοτήτων της Δικαιοσύνης, γεγονός που καθιστά διάτρητο από κάθε άποψη το κύρος της ληφθείσης απόφασης 31/2017 του ΔΣ.

4ον) Πέραν των ανωτέρω η απόφαση αυτή, καθίσταται αυτοδίκαια άκυρη, διότι δεν έλαβε στη σχετική ψηφοφορία τον ελάχιστο αριθμό ψήφων που απαιτείται από τον δημοτικό κώδικα και τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να καταστεί έγκυρη και ισχυρά απόφαση. Συγκεκριμένα, από το απόσπασμα του πρακτικού της έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου κατά την οποία ελήφθη η 31/2017 απόφαση, προκύπτει ότι κατά την έναρξη, διαπιστώθηκε η προσέλευση άνω του ελάχιστου αριθμού των 21 συμβούλων για την επίτευξη απαρτίας. 

Όμως η απόφαση 31,έλαβε 10 ψήφους επί συνόλου 18 που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, αντί των 11 ψήφων τουλάχιστον (πάνω από το μισό του ελάχιστου αριθμού 21) που απαιτούνται για το έγκυρο της απόφασης. 

Συνεπώς η απόφαση 31/3-2-2017 του ΔΣ Γλυφάδας είναι άκυρη. Οφείλει η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Αττικής, προς την οποία κοινοποιείται το παρόν, αυτεπαγγέλτως να επιληφθεί και να αποφανθεί εγγράφως για το ανυπόστατον της αποφάσεως αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010. 

Κακώς ο πρόεδρος την αποδέχθηκε ως έγκυρη και το χειρότερο, βάσει αυτής δόθηκε πληρεξουσιότητα εκπροσώπησης του Δήμου στο Γ’ τριμελές κακουργοδικείο Αθηνών. Προφανώς πλέον και αυτό είναι άκυρο και ανυπόστατον.

Κατόπιν όλων αυτών, απευθύνω έκκληση ως απλός πολίτης προς όλους εσάς, κυρίως προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΔΣ, να αποκαταστήσετε την πλήρη νομιμότητα με γνώμονα την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση, της οποίας πολλές πτυχές παραμένουν σκοτεινές και πολλοί εμπλεκόμενοι με καταλυτικό και καθοριστικό ρόλο στην όλη εξέλιξη της υπόθεσης, δυστυχώς διαφεύγουν των τεραστίων ευθυνών τους, με συνευθύνη τής σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία επαγγέλθηκε πλήρες φως, αλλά εμπράκτως ωθεί σε ελεγχόμενη συσκότιση και επιλεκτική απόδοση και καταλογισμό ευθυνών.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Συνεκτιμώντας όλα τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι έχετε πειστεί όλοι σας για το ανυπόστατον της αποφάσεως 31/2017 του ΔΣ και παρεπόμενα της ακυρότητας του απορρέοντος από αυτή πληρεξουσίου εκπροσώπησης του Δήμου, οπότε προκύπτει άμεσα η ανάγκη να δρομολογηθεί εκ του μηδενός και σωστά η ανύπαρκτη μέχρι σήμερα νομική διαχείριση της όλης υπόθεσης.

Προτείνω άμεσα να επιλεγεί με όρους διαφάνειας, ένα οργανωμένο νομικό γραφείο, έμπειρο σε χειρισμούς μεγάλων ποινικών και αστικών υποθέσεων, όπως η παρούσα υπόθεση. Να αναλάβει το γραφείο απερίσπαστα, χωρίς υποδείξεις υπέρ ή εναντίον ουδενός κατηγορουμένου, να εκπροσωπήσει ως πολιτική αγωγή τα συμφέροντα του Δήμου, αφενός στο Γ’ τριμελές κακουργοδικείο σύμφωνα με το κατηγορητήριο που περιλαμβάνεται στο 1932/15 αμετάκλητο βούλευμα, αλλά και ενώπιον άλλων δικαστηρίων και Αρχών που θα απαιτηθεί να προσφύγει ο Δήμος για την πλήρη απόδοση Δικαιοσύνης και την πλήρη αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη ή κινδυνεύει να υποστεί ο Δήμος.

Ευελπιστώ η πρόταση μου, να γίνει δεκτή από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, να τεθεί σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Δημοτικού Κώδικα προ ημερησίας διατάξεως στην σημερινή συνεδρίαση της 15/2/2017, προς συζήτηση και λήψη απόφασης.



Με τιμή

Δημήτριος Καραπάνος

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημήτριος Καραπάνος: Η απόφαση του Δ/Σ Γλυφάδας είναι άκυρη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">