ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Μουζάλας: Ψευδείς οι ισχυρισμοί ότι έγινε καθολική απεργία πείνας στο Ελληνικό

Την καταγγελία ότι 60 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, απαγόρευσαν να μπει το φαγητό που προορίζεται για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού, επανέλαβε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, διαψεύδοντας ότι επρόκειτο περί καθολικής απεργίας πείνας.
Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Μουζάλας, είπε πως είναι «ψευδείς» οι ισχυρισμοί ότι έγινε καθολική απεργία πείνας στο Ελληνικό και προσέθεσε προς τη Βουλή ότι 30 Έλληνες και 30 αλλοδαποί, εμπόδισαν να φθάσει το φαγητό στους δικαιούχους εντός του Κέντρου.

«Η ελληνική πολιτεία έχει νόμους, και οι νόμοι αυτοί πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Δεν θέλουμε βία αλλά δεν θα υποστούμε και βία» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας. 

Επίσης, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι η παρουσία των προσφύγων και των μεταναστών εκείνη που καθυστερεί την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Παρέχοντας προς τη Βουλή, τα στοιχεία που ζήτησε ο κ. Κακλαμάνης, σχετικώς με το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Προσφύγων σε διαμερίσματα, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. 

Όπως ενημέρωσε, ήδη μέσω του προγράμματος φιλοξενούνται 1964 πρόσφυγες και μετανάστες (εκ των οποίων το 86% είναι Σύροι, το 7% Αφγανοί και 6% Ιρακινοί).

Σημείωση του ''Γ'': Εμείς θέλουμε να μας αναφέρετε σε ποια σχέση εργασίας βρίσκονται τα στελέχη - μέλη τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ, τονίζοντας ότι επί χρόνια υφίσταντο συγκεκριμένα δελτία τύπου των Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναρτούσαμε για τους αναγνώστες μας, στα οποία ανέφεραν ότι τάσσονται κατά του εθελοντισμού, των ΜΚΟ, και των ΚΟΙΝΣΕΠ.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Μουζάλας: Ψευδείς οι ισχυρισμοί ότι έγινε καθολική απεργία πείνας στο Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">