ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η επίθεση των πολυεθνικών κατά των λαών κορυφώνεται

Η επίθεση των πολυεθνικών κατά των λαών κορυφώνεται
Η ψήφιση της CETA και η ένωση MONSANTO με τη BAYER

Από τη διατροφή και την αγροτική παραγωγή, τους πιο ευαίσθητους τομείς τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την οικονομία κάθε χώρας, φαίνεται ότι έχουν επιλέξει οι πολυεθνικές επιχειρήσεις να κορυφώσουν την επίθεσή τους κατά των λαών. 

Συγκεκριμένα
Πριν από τρεις μήνες ανακοινώθηκε επίσημα η εξαγορά της Monsanto από την Βayer, κάτι που σημαίνει το 27% των σπόρων και των φυτοφαρμάκων του πλανήτη θα το ελέγχει ένας οικονομικός κολοσσός, αποτελούμενος από δύο πολυεθνικές που στο παρελθόν έχουν εγκληματήσει σε βάρος των λαών. 

Γιατί η μεν Bayer συμμετείχε στο κονσόρτσιουμ Degesch που παρήγαγε το θανατηφόρο Zyclon B, το οποίο χρησιμοποίησαν οι ναζί για να θανατώσουν εκατομμύρια αιχμάλωτους στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς και των άλλων στρατοπέδων συγκέντρωσης, ενώ η Monsanto παρήγαγε το διαβόητο δηλητήριο Agent Orange που χρησιμοποίησε ο Αμερικάνικος στρατός στον πόλεμο του Βιετνάμ. 

Αυτές οι ίδιες πολυεθνικές εταιρείες που σήμερα πρωταγωνιστούν στην εξάπλωση των μεταλλαγμένων θα καθορίζουν την καθημερινή τροφή μας Και φυσικά οι δύο πολυεθνικές δε θα ήταν δυνατό να απουσιάζουν από το “πάρτυ” με τις διατλαντικές συμφωνίες TTIP, CETA TiSA. 

Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Monsanto βρίσκεται ο Ρόμπερτ Στίβενς, πρώην διευθύνων σύμβουλος της πανίσχυρης στρατιωτικής βιομηχανίας Lockheed Martin, που το 2012 διορίστηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη Συμβουλευτική Επιτροπή για την Εμπορική Πολιτική και τις Διαπραγματεύσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης και επομένως έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων, ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ γνωστή ως TTIP

Όμως εκτός από τις δύο πολυεθνικές την περασμένη εβδομάδα, στις 15 Φεβρουαρίου, τη σκυτάλη της επίθεσης εναντίον των ευρωπαίων και καναδών πολιτών πήρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ψηφίζοντας την προσωρινή εφαρμογή της CETA, από την οποία επίσης πλήττονται καίρια οι αγρότες και η παραγωγή στην ΕΕ, διότι ανάμεσα στα άλλα προβλέπει

-Μείωση των επιδοτήσεων και αύξηση των ποσοστώσεων εισαγωγής βοδινού κρέατος χωρίς δασμούς από τον Καναδά στην ΕΕ (από 9962 τόνους σήμερα σε 130.551 τόνους με την εφαρμογή της συμφωνίας)
-Από τα 1308 προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ που σήμερα προστατεύονται στην ΕΕ με της εφαρμογή της CETA θα προστατεύονται μόνο 173 (από τα 140 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα μόνο τα 16)
-Δεν υπάρχει στη CETA καμία δέσμευση για την προστασία των τοπικών ποικιλιών σπόρων, ούτε γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ αποτρέπει την ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και των τοπικών παραγωγικών και καταναλωτικών συνεταιρισμών
-Εκτός από αυτά στη CETA προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση των κοινωφελών υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, μεταφορές ενέργεια κ.α) ενώ απαγορεύεται η επαναδημοτικοποίηση ή επανεθνικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν συμπεριλαμβανομένου και του πόσιμου νερού.(1)

Βέβαια το θετικό είναι ότι με τους αγώνες των ευρωπαϊκών κινημάτων και των λαών εναντίον των διατλαντικών συμφωνιών, με τις 3,5 εκατομμύρια υπογραφές εναντίον της CETA και με την έστω και μικρή αντίσταση, του λαού και της κυβέρνησης της Βαλονίας, εξαιρέθηκε από την προσωρινή εφαρμογή της o καταστρεπτικός θεσμός του ιδιωτικού δικαστηρίου, γνωστού ICS, που επιτρέπει στις πολυεθνικές μπορούν να σέρνουν στα δικαστήρια τις κυβερνήσεις απαιτώντας εκατομμύρια για αποζημιώσεις

Όσον αφορά στο πολιτικό μέρος, η CETA ψηφίστηκε με 408 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 33 αποχές. Υπέρ ψήφισαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Φιλελεύθεροι και οι Σοσιαλδημοκράτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμιος της μνημονιακής πολιτικής, που προβλέπει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των κοινωφελών υπηρεσιών -μηδέ του νερού εξαιρουμένου- παρουσίασε για μία ακόμη φορά “διχασμένη προσωπικότητα”. Σαν κυβέρνηση δηλαδή, προσυπέγραψε τη CETA, με υπογραφή του κ. Σταθάκη, ενώ οι ευρωβουλευτές του την καταψήφισαν. 

Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε τη στάση του κυβερνώντος σήμερα κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο

Η Πανελλαδική Επιτροπή “ Όχι σε TTIP,CETA,TiSA- Όχι στα μνημόνια” που ανελιπώς συμμετέχει στους αγώνες τόσο εναντίον των διατλαντικών συμφωνιών, όσο και εναντίον των μνημονίων, καλεί τις 40 κινηματικές συλλογικότητες από όλη τη χώρα, που έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της Πρωτοβουλίας και συμμετέχουν σε αυτή, να πάρουν πρωτοβουλίες μαζί με άλλα κινήματα για ευρύτερη ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών με στόχο

-Να μην ψηφισθεί η CETA από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως και από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.
-Να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για την TTIP, την TiSA και τις άλλες διατλαντικές συμφωνίες και
-Να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική στη χώρα μας, γιατί και αν ακόμη οι λαοί της Ευρώπης καταφέρουν με τους αγώνες τους και σταματήσουν τις διατλαντικές συμφωνίας, στη χώρα μας οι συμφωνίες αυτές ουσιαστικά θα εφαρμόζονται για έναν αιώνα μέσα από τα μνημόνια και το υπερταμείο

(1) Τα στοιχεία βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.enallaktikos.gr

Η γραμματεία της πρωτοβουλίας

stopttipstopmnimonia.blogspot.gr --fb Stopttip Stopmnimonia

Επισήμανση του ''ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΥ" : Η ένωση MONSANTO με τη BAYER είναι δεδομένη, η ένωση της πλειονότητας των πολιτών, η οποία βάλλεται ποικιλοτρόπως, γιατί θεωρείται ουτοπία στο τόπο μας ;;;  Γιατί ορισμένοι επικροτούν επί παντός επιστητού όσα ζημιώνουν το μέλλον μας ;;;

Εμείς στη δική μας χώρα έχουμε και ένα ακόμα βασικό δεδομένο, την ένωση των διαπλεκόμενων ολιγαρχών, (digea) οι οποίοι παράλληλα των κάκιστων πολιτικών δρομολόγησαν την καταστροφή της χώρας και της οικονομίας μας, ενώ στον αντίποδα δεξιοί, κομμουνιστές, αριστεροί, και λοιποί, μανιωδώς επιλέγουν την ένωση των διαπλεκόμενων.

Είναι γεγονός, στη χώρα μας η πλειονότητα των κατοίκων είναι αποβλακωμένοι, απ' όσα τους μεταδίδουν είτε ανεγκέφαλοι, είτε τόσο βλακωδώς σκεπτόμενοι, που ως κάτοικοι του άστυ, ( πόλης ), έχουν μαύρα μεσάνυχτα τι σημαίνει μεταλλαγμένα. Επίσης, είναι σε τέτοιο βαθμό εξοικειωμένοι με τις μ@λ@κίες, το λαϊκισμό, και το lifestyle, που τους σερβίρουν όλα τα media, και αγνοούν τις συνέπειες του μέλλοντός τους.

Οι περισσότεροι/ες από δαύτους σε λίγα χρόνια θα νοσούν από δεκάδες ασθένειες, απόρροια των μεταλλαγμένων, και η ένωση MONSANTO με τη BAYER θα τους σερβίρει πολυφαρμακεία και δεκάδες φάρμακα για τις ασθένειες που τους προκάλεσαν. Θα πληρώνουν χρυσά τα φάρμακα επειδή στο κατάλληλο χρόνο δεν είχαν ίχνος εγκεφάλου και νοημοσύνης.

Ουσιαστικά από τη δική μας πλευρά, έπρεπε να βάζουμε τίτλους ''ξυπνάτε ζώα'', και τονίζουμε ότι η ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' θα δημιουργήσει τράπεζα Ελληνικών σπόρων, από το σύνολο των ελληνικών προϊόντων, και θα στείλει στον αγύριστο τις πολιτικές της  CETA.

Τέλος, αναφορικά με την κυβέρνηση, αν ψηφίσει στο κοινοβούλιο υπέρ της CETA, καλύτερα να αποχωρήσει από το Μαξίμου, και να κλείσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, και σε ολόκληρη τη χώρα.

Προσωπικά εμείς δεν έχουμε ενδοιασμούς να αναφέρουμε ότι η πλειονότητα των ελαφρόμυαλων νεοελλήνων ήρθε στο Ν.Αττικής, και μέσα σε λίγα χρόνια αποβλάκωσης και χειραγώγησης - χειραφέτησης ξέχασε ποια είναι τα Ελληνικά προϊόντα και καταναλώνει μεταλλαγμένα σκουπίδια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα προϊόντα που παρήγαγαν πριν από 40 χρόνια σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Οι επεξεργασμένοι - μεταλλαγμένοι σπόροι που παρέχονται από τις πολυεθνικές είναι απόλυτα χημικά επεξεργασμένα σκουπίδια. Η φύση παρήγαγε μια σειρά από προϊόντα, τα οποία παρέχουν σπόρους για επαναφύτευση, και αυτός είναι ο ορθός κύκλος της φύσεως. Οτιδήποτε αντίθετο βάλει κατά της φύσεως, άρα κατά του ορθού και ενδεδειγμένου μέλλοντος των λαών.

* Συγνώμη για την υπέρβαση, όμως σε τέτοια ζητήματα θεωρείται απαραίτητη, και ειδικότερα όταν το 100% των ραδιοτηλεοράσεων, υποβαθμίζει σκόπιμα αυτά τα σημαντικά ζητήματα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η επίθεση των πολυεθνικών κατά των λαών κορυφώνεται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">