ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρώτη Μαΐου 2017 με απεργιακές κινητοποιήσεις

Η πρώτη Μαϊου δεν είναι αργία είναι απεργία, και για άλλη μια χρονιά ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ καλούν τους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Τα συνδικάτα επισημαίνουν ότι η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά δεδομένου ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μέτρα.

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, έδωσε στη δημοσιότητα και το ΠΑΜΕ. Καλεί στην πλατεία Συντάγματος στις 10 πμ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ: «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει για την τροπολογία που μετατρέπει την πρωτομαγιάτικη απεργία σε υποχρεωτική αργία ότι επιχειρείται να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας.

«Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς υποστήριζαν ίσως, γιατί δεν… κυβερνούσαν», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες.

«Εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και συμπληρώνει: «Αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα».

Στο Μουσείο θα συναντηθεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό.

Στόχος της ΓΣΕΕ είναι να υπάρξει μια καλά συντονισμένη δράση και αντίδραση κατά των νέων μνημονιακών μέτρων, μια συμμαχία για την κοινωνία και την εργασία, όλων εκείνων που πλήττονται από τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές.

Mε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30πμ το ΠΑΜΕ, στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11πμ από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ και στο Μουσείο στις 11.00πμ από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό και στις 10.30 στον ίδιο χώρο από το Συντονισμό ενάντια στα μνημόνια, θα γιορταστεί η εργατική Πρωτομαγιά.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΑ αναφέρει: Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΣΕΕ καλούν όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τη Δευτέρα 1 Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Έχοντας συνείδηση της ευθύνης και του χρέους που έχουμε απέναντι στους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, αγωνιζόμαστε ενωμένοι ενάντια στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές των κυβερνήσεων που τα τελευταία επτά χρόνια έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε οικονομική και κοινωνική εξουθένωση.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.
Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της χώρας μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων τη Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε προσυγκέντρωση , Πατησίων & Χαλκοκονδύλη, ώρα 10:30 '' ΟΛΟΙ/ΕΣ στην Εργατική Πρωτομαγιά 2017 – Προσυγκέντρωση Λαϊκής Ενότητας, Πατησίων & Χαλκοκονδύλη, ώρα 10:30''

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν και νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου. Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στην απεργία δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της Απεργίας θα επανακαθοριστεί.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρώτη Μαΐου 2017 με απεργιακές κινητοποιήσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">