ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαχειριστεί το χάος ;

Για καιρό ο προμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαία τη φωτογραφία αστυνομικού που εισέβαλλε σε σπίτι στην Ισπανία. Με οργή το τότε κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατήγγελλε τους πλειστηριασμούς της μεσογειακής χώρας και τον νεοφιλελεύθερο και ανάλγητο πρωθυπουργό Ραχόι. 

Από την Πέμπτη το βράδυ, η αυστηροποίηση των πλειστηριασμών και στη χώρα μας, όπως ψηφίστηκε στο βαρύ πακέτο του τέταρτου Μνημονίου, βάζει στη θέση τού Ραχόι τον Τσίπρα και το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών, που είναι το σπίτι τους, σε επισφάλεια.

Πολύ περισσότερο που το νέο καθεστώς μπαίνει σε εφαρμογή αμέσως, από το καλοκαίρι, πιθανόν τον Ιούλιο, οπότε αναμένεται να είναι έτοιμη η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. 

Και ακόμη χειρότερα: κατεβάζει πολύ τα όρια προστασίας. Κι όμως, το σπίτι για τον Ελληνα είναι το καταφύγιό του. Είναι επίσης συμβολικό, αφού συγκεφαλαιώνει την αποταμίευση, την προκοπή, την πρόοδο και τον βαθμό ενσωμάτωσης στον κοινωνικό ιστό. 

Προσοχή: μιλώντας για πλειστηριασμούς δεν μιλάμε για τον κακοπληρωτή με δόλο που απλώς κρύβεται στον γενικό κανόνα. Μιλάμε για αυτόν που δεν έχει να πληρώσει και θα βλέπει το σπίτι του να αλλάζει χέρια αστραπιαία και ο ίδιος να τίθεται σε καθεστώς ανασφάλειας και εξαθλίωσης. Μα και οικονομικά να το δει κάποιος, μια τέτοια αυστηροποίηση δεν θα συμβάλει με αναλογικούς όρους στην Οικονομία. Το αντίθετο, θα λέγαμε.



Το βέβαιο είναι πως ένα τέτοιο κοκτέιλ εφαρμογής θα είναι και επικίνδυνο για την κοινωνική ειρήνη. Η κυβέρνηση πριν ακόμη πληρώσει ακριβά τη νέα πραγματικότητα, πιθανώς θα κληθεί να διαχειριστεί και το χάος.

Σημείωση: Καλά κέρδη καθώς και πρόοδο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και καλές καταθέσεις στους υπερασπιστές του λαού που θα έφερναν την ελπίδα !!!

Σαφώς ορισμένοι από αυτούς έχουν συγκεκριμένες αναμνήσεις από τους άστεγους στο Παρίσι και την Αμερική, ΕΔΩ όμως είναι ΕΛΛΑΔΑ, και ένα κύμα
πλειστηριασμών και κατασχέσεων θα οδηγήσει σε εξέγερση. Κύριοι θεωρείται ότι επί μακρόν θα κάθονται να σας κοιτάζουν ;;; ( Εννούμε το χθές και παρόν της διακυβέρνησης ) 

Είναι βλέπεις και η ακροτελεύτια διάταξη του Ελληνικού Συντάγματος, και το πραγματικό διέξοδο του λαού. Δεν μπορεί να υποχρεούται ο Ελληνικός λαός να αποπληρώνει όσα ποτέ δεν δανείστηκε, ώστε να διαβιούν εσαεί  οι βολεμένοι.
Όσοι δανείστηκαν, φροντίστηκαν, διορίστηκαν, και τάσσονται υπέρ αυτών των πολιτικών, να αποπληρώνουν εφόρου ζωής, όμως ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας δεν οφείλει ΤΙΠΟΤΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαχειριστεί το χάος ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">