ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι δεξιόστροφες πολιτικές στη Γλυφάδα

Οι πολλά υποσχόμενες και προσοδοφόρες πολιτικές των ''γαλάζιων'' στον δήμο Γλυφάδας είναι οφθαλμοφανείς δεδομένων των κλειστών καταστημάτων στην συνοικία της Τερψιθέας.

Η ''γαλάζια'' διοίκηση του Δήμου, δεν μας εκπλήσσει, διότι έχουμε μακρά εμπειρία, και σχετικά με την παιδική χαρά, στα δεξιά της πλατείας Καραϊσκάκη, εμείς θα αναφέρουμε όσα δεν ανέδειξαν συνολικά όλοι οι ''υπόλοιποι''.

Δείτε το βίντεο


Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από το ήμισυ της πλατείας, και καθίσταται σαφές ότι αυτοί οι διοικούντες, ως δεξιοί,  [ δεν είναι άξιοι να χωρίσουν δυο αλόγων άχυρα ] , άρα πως θα μπορούσαν να κατανείμουν ισόποσα την ανάπλαση ολόκληρης της πλατείας, καθώς επίσης, να εκπροσωπούν επάξια το σύνολο των κατοίκων.

Αρχικά  θα αναφερθούμε στην πίστωση για ανάπλαση της δεξιάς πλευράς της πλατείας Καραϊσκάκη, δεδομένου ότι στην αριστερή πλευρά, που βρίσκεται ο επαναστάτης Καραϊσκάκης, υφίσταται αποσύνθεση και διάλυση, και η μοναδική επένδυση από τη πλευρά της δημοτικής αρχής ήταν δυο τσουβάλια με τσιμέντο, η αλλιώς ένα πασάλειμμα με αρκετό γκρίζο χρώμα στον περιβάλλοντα χώρο.

Ενδεικτικά, ξενοίκιαστο κατάστημα επί αρκετά χρόνια
Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός αρκετών επιχειρήσεων περιμετρικά της παιδικής χαράς, οι οποίες έβαλαν λουκέτο δεδομένης της ''ανάπτυξης'', καθώς και του ενδιαφέροντως, όπως και αρκετά ξενοίκιαστα μαγαζιά, τα οποία παραμένουν με ενοικιαστήρια επί πολλά χρόνια.

Οι επιχειρήσεις στην συνοικία συνήθως δεν γίνονται βιώσιμες !!!
Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός διαφήμισης της παιδικής χαράς, από τη πλευρά της δημοτικής αρχής, χωρίς να έχει προβλέψει τις συνέπειες της στάθμευσης στην συνοικία. Είναι σαφές ότι με τον ερχομό πολλών κατοίκων της πόλης μας, και ίσως και από άλλες περιοχές, ο μέσος κάτοικος της συνοικίας δεν θα βρίσκει πλέον τον καθιερωμένο του χώρο στάθμευσης, και ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα και σε παράπλευρες οδούς της συνοικίας.

Προσωπικά για εμάς η πίστωση μεγάλου ποσού για αναπλάσεις πλατειών, πρέπει να ενταχθούν σε ένα ανάλογο πλαίσιο με το θεσμικό καθεστώς της αναγκαστικής απαλλοτριώσεως, στο οποίο οι κάτοικοι, και οι επιχειρηματίες, σε ακτίνα 500 μέτρων, περιμετρικά του χώρου που απαλλοτριώνεται, χρεώνονται το 60 - 70% του ύψους της δαπάνης. 

Δεν μπορεί να χρεώνονται ΟΛΟΙ οι κάτοικοι για μια ανάπλαση πλατείας, η οποία κυρίως περιορίζεται για το πληθυσμό της συνοικίας, και τα οφέλη των παλιών και εδραιωμένων επιχειρήσεων, την οποία μπορεί να αιτήθηκαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της συνοικίας, η ακόμα να επιδίωξαν οι αιρετοί κάτοικοι της συνοικίας, ενώ στον αντίποδα να διευρύνονται οι παρανομίες των προκατόχων τους, και από τους ιδίους, αναφορικά με τις αιτήσεις άλλων φορολογούμενων συμπολίτων μας.

Μπορούμε να το αιτιολογήσουμε επαρκώς, διότι αν προκύπτουν οφέλη, τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι των ήδη εδραιωμένων παλιών επιχειρήσεων, καθώς και των διοικούντων αιρετών, οι οποίοι θα επικαλούνται την ''ανάπτυξη'', άρα να την πληρώνουν οι κάτοικοι - επιχειρηματίες, 500 μέτρα περιμετρικά της αναπλάσεως, οι οποίοι θα έχουν το όφελος.

Πριν υπάρξει ανάπλαση και πίστωση χρημάτων από τον τέως δήμαρχο Κ. Κόκκορη, για την πλατεία Καραϊσκάκη, είχαν κατατεθεί δικές μας αιτήσεις στο δήμο Γλυφάδας, και ενώ γίνεται για δεύτερη φορά πίστωση και ανάπλαση, οι παρανομίες των εκάστοτε διοικούντων εις βάρος των αιτημάτων μας συνεχίζονται, και μη ξεχνάτε, ότι εμείς είχαμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο, όχι την ύλη και την ψυχαγωγία και τα οφέλη όσων ήδη ήταν ωφελημένοι. 
 
Φωτορεπορτάζ 

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Αναμένουμε τις πληρωμένες επιθέσεις των κατά τόπους Λούληδων με συκοφαντίες, λάσπη, και ύβρεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι δεξιόστροφες πολιτικές στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">