ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Παράταση Εγγραφών-πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής

Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρατείνονται έως τις 20 Μαίου οι εγγραφές για το Πρόγραμμα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των προγραμμάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας. 

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι δυστυχώς σ' αυτά τα προγράμματα είναι ανέφικτο να συμμετάσχουν αγράμματοι φασίστες, οι οποίοι παριστάνουν τους εκδότες, καθώς επίσης και οι αυλοκόλακες του δήμου Γλυφάδας, ώστε να επιμορφωθούν στον βαθμό τον οποίο απαιτείται ώστε να μην συνεχίζεται ο τοπικός φασισμός, και παράλληλα η εξαπάτηση των συμπολιτών μας, οι οποίοι πρέπει να δέχονται την βρώμικη προπαγάνδα, ότι οι ''γαλάζιοι'' έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, και ορισμένοι, ( ''κάποιοι''), δεν τους αφήνουν από καπρίτσιο και πολιτικές σκοπιμότητες να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους !!! ( Σαφώς σε κανένα σημείο δεν αναφέρουν όσα έπραξαν για τους ''γαλάζιους'' ημέτερους, επί τρία χρόνια, καθώς επίσης, αν δεν τους άφησαν ''κάποιοι'' να τηρούν τη νομιμότητα στο δήμο κατόπιν των σύννομων αιτήσεων μας. )

Οι κάτοικοι Γλυφάδας - συμπολίτες μας - οι οποίοι πέφτουν στα πλοκάμια των συκοφαντιών και των ύβρεων, καθώς και των χυδαίων τακτικών που ακολουθούνται από τα οργανωμένα συμφέροντα, και τους έμμισθους στην υπηρέτησή τους, έχοντας το δεδομένο ορισμένων έγκυρων θεμάτων, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δέχονται παράλληλα και την διαμόρφωση όρων φασισμού, ο οποίος ευεργετεί αποκλειστικά τα οφέλη τους.

Ευχαριστούμε την συμπατριώτισσά μας, κ. Δήμητρα Χρυσοπούλου, για την επικοινωνία μαζί μας, καθώς και για την ενημέρωση, και παροτρύνουμε για συμμετοχή στο πρόγραμμα, διότι όσοι περισσότεροι/ες συμμετάσχετε είναι σαφές οτι θα αντιληφθείτε την πλάνη και τον τοπικό κατήφορο ο οποίος ευεργετεί για άλλη μια φορά κυρίως ένα στενό κύκλο παραταξιακών, ημέτερων, φίλων, αυλοκολάκων, κ.α., ενώ οι τακτικές ύβρεων, συκοφαντιών, και σπίλωσης, πολώνουν, και φασιστοποιούν την τοπική μας κοινωνία.( Αλήθεια στην Μυτιλήνη έχετε φαινόμενα τοπικού φασισμού από οργανωμένα συμφέροντα ;;; )

Μυτιλήνη 10/5/2017

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΩΣ 20 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρατείνονται έως τις 20 Μαίου οι εγγραφές για το Πρόγραμμα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)" , 450 ωρών διδασκαλίας , των προγραμμάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Αναλυτικότερα: Τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρόκειται να υλοποιήσουν ένα νέο ετήσιο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)" , 450 ωρών διδασκαλίας, με προγραμματισμένη έναρξη υλοποίησης 20 Μαΐου 2017 έως 20 Μαΐου 2018 και η διαδικασία εγγραφών για τους υποψηφίους έχει ήδη ξεκινήσει.

Τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα καταγράφονται σε επίπεδο Γνώσεων, Ικανοτήτων και κοινωνικών στάσεων και στην θεωρητική και εμπειρική εξειδίκευση στις σύγχρονες τάσεις της Ειδικής Αγωγής, ενώ προσφέρει και ανταποδοτικά οφέλη.

Στο πρόγραμμα, μπορούν να συμμετέχουν : εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, (ανεξαρτήτως ειδικότητας), ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, (νηπιαγωγοί, νηπιοβρεφοκόμοι, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό), εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία και σε δομές ατόμων με αναπηρία, καθώς και άλλοι ειδικοί, που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στόχος του είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων, που απαιτούνται, προκειμένου οι επιμορφούμενοι να είναι σε θέση να διαχειριστούν με αξιοπιστία και θεωρητική  επάρκεια όλες τις κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες και μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες σε παιδαγωγικο-διδακτική και συμβουλευτική βάση.

Η επιμόρφωση περιλαμβάνει ενότητες: διδακτικής και παιδαγωγικής μεθοδολογίας, ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης αναπήρων ατόμων, γονέων και δασκάλων, αξιολόγησης και διάγνωσης και εκ των 450 διδακτικών ωρών, οι 200 ώρες είναι διά ζώσης διδασκαλία (ένα Σαββατοκύριακο το μήνα -10 διδακτικές ώρες το Σάββατο και 10 την Κυριακή), 200 ώρες διαδικτυακή διδασκαλία και 50 ώρες πρακτική.

Οι πόλεις που θα διεξαχθούν διά ζώσης τα σεμινάρια είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Άρτα ,Καλαμάτα , Ρόδος, Ιωάννινα, Κομοτηνή και Μυτιλήνη.
Όσοι ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, έχουν τις εξής ΕΠΙΛΟΓΕΣ :
1. Να επισκέπτονται μία από τις προαναφερθείσες πόλεις
2. Να το παρακολουθήσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτυακών συναντήσεων στην πλατφόρμα Google Classroom, με προσωπική μελέτη του υλικού και μία τρίωρη διαδικτυακή συνάντηση με το διδάσκοντα, ο οποίος θα αναρτά κείμενα για σχολιασμό και θα απαντά σε ερωτήσεις ανατροφοδότησης.
Η προτίμηση δηλώνεται εξ αρχής στη φόρμα εγγραφής και ΔΕΝ μπορεί να ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ.
1η δόση εγγραφής: 100 ευρώ πληρωτέα μέχρι 20 Μαΐου 2017
2η δόση: 200 ευρώ, πληρωτέα μέχρι 31 Αυγούστου
3η δόση: 200 ευρώ πληρωτέα μέχρι 1η Ιανουαρίου 2018
4η δόση: 200 ευρώ κτήσης πιστοποιητικού, πληρωτέα μέχρι 30 Απριλίου 2018

ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ : Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα συνολικά δίδακτρα 700  ευρώ 

Η πρώτη δόση κατοχυρώνει την εγγραφή στο πρόγραμμα.
Η επιτροπή ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου δέχεται την επιστροφή διδάκτρων ΜΟΝΟ στην περίπτωση, που με υπαιτιότητα του Πανεπιστημίου, ακυρωθεί το σεμινάριο.

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:
Α. Ενισχύουν το βιογραφικό και το επιστημονικό τους «οπλοστάσιο» με ακαδημαϊκού τύπου σπουδές (μη τυπική εκπαίδευση), από το ΠΡΩΤΟ στη σχετική αξιολόγηση Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Β. Πριμοδοτούνται ως αναπληρωτές με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ή αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  Τμήματα Ένταξης Σχολείων Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), και προγράμματα Παράλληλης  Στήριξης, σύμφωνα με το N. 4465/2017 (ΦΕΚ47/04-04-2017)
Γ. Αποκτούν τη μέγιστη μοριοδότηση στις προκηρύξεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για πρόσληψη ως εκπαιδευτές ή/και Στελέχη (Διευθυντές και Υποδιευθυντές) Δομών Δια Βίου Μάθησης (Δ.ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΠΣΕΚ)
Δ. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να αποκτήσουν (μέσω αξιολογικής διαδικασίας, σύμφωνα με τις επιταγές του «Εθνικού Πλαισίου για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στη Δια Βίου Μάθηση» -Ν.4115/2013),βαθμούς ECVET (Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass) και «Αποδεικτικό Ατομικής Βαθμολογίας(Transcript of Records), ενισχύοντας περαιτέρω το επιστημονικό τους  portfolio.
Με βάση το Νόμο 4465/2017 (άρθ. 46), χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης- Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) (ετήσιας διάρκειας, 450 διδακτικών ωρών)

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή στο σύνδεσμο: http://goo.gl/k7ylos

*Η δήλωση των παραπάνω δωρεάν σεμιναρίων γίνεται μετά την εγγραφή στο πρόγραμμα της Ειδικής Αγωγής, μέσα σε διάστημα ενός μήνα από την έναρξή του.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται έως 20 Μαΐου 2017 να υποβάλουν εμπρόθεσμα την αίτηση και το αποδεικτικό κατάθεσης

Επιστημονικά Υπεύθυνος Προγραμμάτων:
Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τεχνική Υποστήριξη:
Κωνσταντακόπουλος Ιωάννης, kwnstantakopoulos@acadimia.com
Πρασσά Τερέζα, teriprassa@outlook.com
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε:
22510-36520 εργάσιμες μέρες και ώρε6940911716, 6988019804, 6972192165, 6985586319, 6988069584, 6948711315 - Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ppy@aegean.gr  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Παράταση Εγγραφών-πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">