ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανοικτό λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών: Ο Ελληνισμός στη διαχρονική του συνέχεια

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη τρίτη εκδήλωση της 21ης περιόδου 2016 – 2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00' στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

ΘΕΜΑ: "Ο Ελληνισμός στη διαχρονική του συνέχεια."

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίου
Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας.

Είσοδος ελεύθερη. 

Σημείωση του ''Γ.WEB'': Από την δεκαετία του 80, καθώς και του 90, στις ραδιοφωνικές μας μεταδώσεις, του κατασχεμένου ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', είχαμε επισημάνει επανειλλημένα την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα άμεσο και μαζικό ανοικτό λαϊκό Πανεπιστήμιο στα Νότια Προάστια Αττικής. 

Αντί για υποστήριξη μιας δομής η οποία αποτελούσε τοπική αναγκαιότητα, δεδομένου ότι στο ήμισυ του νομού Αττικής δεν υφίσταται τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι εκάστοτε ταγοί μας διαπλέκοντο με κατώτατης στάθμης άτομα, τα οποία παρουσιάστηκαν στη περιοχή μας ως ''τοπικοί εκδότες'', εκμαυλίζοντας το τόπο μας, την κοινωνική συνοχή, καθώς και τον τοπικό μας πολιτισμό, ενώ παρανομούσαν στο σύνολο των αιτημάτων μας.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία, διότι μας δόθηκε η δυνατότητα να επισημάνουμε όσα είχαμε προτείνει προ δεκαετιών, τα οποία τα είχαμε αιτηθεί στο δήμο Γλυφάδας με άρνηση των διοικήσεων να περάσουν στο Δ/Σ. 

Η αποστέρηση μιας άμεσης και μαζικής δομής, την οποία είχαμε αιτηθεί να τελεί υπο την αιγίδα του δήμου, ώστε να συζητούν μεταξύ τους οι κάτοικοι, δρομολόγησε στον τοπικό κατήφορο καθημερινών ύβρεων - συκοφαντιών - και ευτελισμού της πολιτικοκοινωνικής μας πραγματικότητας, από μια μερίδα κατοίκων - ''τοπικών εκδοτών'', οι οποίοι σαφώς εξυπηρετούνται από τον λαϊκισμό και την υποβάθμιση, καθώς και όσοι τους χρησιμοποιούν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανοικτό λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών: Ο Ελληνισμός στη διαχρονική του συνέχεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">