ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιβάν Σαββίδης - Βαρδινογιάννης - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Κουρδομένου

Πριν από αρκετές δεκαετίες, από το τοπικό ραδιόφωνο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' είχαμε αναπτύξει μια σειρά από επιχειρήματα και προτάσεις, αναφορικά με τα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά στη χώρα μας, τα οποία στάλθηκαν στις Ελληνικές κυβερνήσεις.

Έπειτα από αυτές τις αιτήσεις, προτάσεις, κ.α. δεχτήκαμε μια σειρά από καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις, το 1999, καθώς και το 2005, ενώ στον αντίποδα στις Η.Π.Α, στην Αγγλία, την Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, κ.α., το 2000 θεσπίστηκαν νόμοι σχετικά με τα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά και χορηγήθηκαν χιλιάδες ΑΔΕΙΕΣ.

Σας θυμίζουμε ότι οι διώξεις - κατασχέσεις του τοπικού ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', τελέστηκαν ενώ είχε κατατεθεί αίτηση - παράβολο στο υπουργείο τύπου και ΜΜΕ.

Ας δούμε τι ισχύει σε χώρες οι οποίες υιοθέτησαν τον Ελληνικό Πολιτισμό και πολίτευμα, και τι ισχύει στην τριτοκοσμική δική μας χώρα, στην οποία από το 1989 μέχρι και σήμερα υπηρετούνται κυρίως τα συμφέροντα πέντε οικογενειών και δυο - τριών κομμάτων. 

LPFM ( Low Power FM ) Τοπικοί σταθμοί μικρής ισχύος

Ο ελεύθερος Τύπος , μια οργάνωση υπεράσπισης η οποία πιέζει για τη μεταρρύθμιση των μέσων ενημέρωσης, συγκεκριμένα στην προώθηση της πολυμορφίας και της ανεξάρτητης ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης, των ισχυρών δημόσιων μέσων ενημέρωσης, και της καθολικής πρόσβασης στις επικοινωνίες, εξέφρασε την υποστήριξή της για το LPFM για διάφορους λόγους:

Στις Η.Π.Α, και σε άλλες χώρες, λειτουργούν δεκάδες χιλ. τοπικοί σταθμοί μικρής ισχύος:

1) Ενισχύουν την ταυτότητα της κοινότητας - δήμου - πόλης.
2) Δημιουργούν μια διέξοδο για ερασιτέχνες μουσικούς για να ακούσουν τη μουσική τους.
3) Δημιουργούν ποικιλομορφία στον αέρα, επειδή εκπροσωπούνται οι γυναίκες και οι φυλετικές μειονότητες.
4) Δημιουργούν μια ευκαιρία για τους νέους, ιδιαίτερα τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για το ραδιόφωνο, να μάθουν για την επιχείρηση.
5) Ενδυναμώνουν τις συμμετοχικές κοινοτικές φωνές και κινήματα για κοινωνική αλλαγή.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν πρέπει να περιορίζουν τη δημοκρατική συμμετοχή, αλλά πρέπει να παρέχουν στους ανθρώπους και τα κινήματα τη δυνατότητα να εκφράζονται.

Τα δημόσια ραδιοφωνικά κανάλια δεν θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε ιδιωτικά - εταιρικά χέρια
Τα τοπικά ραδιόφωνα χαμηλής ισχύος FM δίνουν φωνή στις κοινότητες, και σε όλους τους πολίτες.
Τα τοπικά ραδιόφωνα χαμηλής ισχύος FM πρέπει να προστατεύονται από τους μεγάλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α, Bill Clinton, είναι γνωστός υπέρασπιστής των LPFM, ( Χαμηλής ισχύoς τοπικών σταθμών), λέγοντας ότι «δίνει φωνή στους άφωνους», συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, κοινοτικών ομάδων, εκκλησιών, εθνοτικών ομάδων, κ.α.

O Διευθύνων Σύμβουλος, Steve Butcher, υποστηρίζει το LPFM, ( Χαμηλής ισχύoς τοπικών σταθμών), λέγοντας σε μια επιστολή προς την FCC: ( Ανάλογη υπηρεσία του Ε.Σ.Ρ ) "Ακούμε συχνά από τους επιχειρηματίες ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ραδιοφωνικό χρόνο σε εμπορικούς σταθμούς. Αυτοί οι τοπικοί επιχειρηματίες μπορούν να αντέξουν οικονομικά
σε μικρότερους σταθμούς όπως είναι οι τοπικοί σταθμοί LPFM.

Τηλεόραση

Υπάρχουν περισσότεροι από 2.450 σταθμοί χαμηλής κατανάλωσης (LPTV) στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε αγορές όλων των μεγεθών, από τη Νέα Υόρκη  μέχρι το  Κάνσας.

Το LPTV (-LP) είναι συνηθισμένο στις ΗΠΑ, τον Καναδά, και την πλειοψηφία της Αμερικής. Είναι το αντίστοιχο των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών χαμηλής ισχύος.

Σημείωση: Είναι δυνατόν στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός και η δημοκρατία, τα οποία από τη μικρή δική μας χώρα μεταλαμπαδεύτηκαν σε ολόκληρο τον πλανήτη, ακόμα και σήμερα, το 2017, να παραμένουμε τριτοκοσμική χώρα ;;; Κύριοι των κομμάτων, της κυβέρνησης, και του κεφαλαίου, έχετε επίγνωση όσων ισχύουν ;;; 

* Εμείς δεν ασχολούμαστε με τις αποκαλύψεις σχετικά με το MEGA, και επικεντρώνουμε στο μείζον το οποίο είναι μια χώρα με καταργημένο Σύνταγμα.
Η λαϊκή κυριαρχία πρέπει να υφίσταται στη πράξη, και λαϊκή κυριαρχία χωρίς ένα τοπικό μέσο όλων των κατοίκων στα Νότια προάστια Αττικής δεν λογίζεται. 

* Οι τοπικοί μας πολιτευτές και δήμαρχοι φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το έλλειμα υποστηρίξεως αναφορικά με την ισχύ τοπικών δομών Ραδιοτηλεοράσεως, καθώς και της ελλειματικής συνοχής σε μια περιοχή η οποία σήμερα απαριθμεί σχεδόν ένα εκατομμύριο πολιτών - δημοτών.

* Επί δεκαετίες οι εκάστοτε πολιτικοί - κόμματα - δήμαρχοι - δημοτικές αρχές, στα Νότια προάστια Αττικής δεν αξιώνουν το αυτονόητο από την πολιτεία, καθώς επίσης, δεν έχουν συναντηθεί ούτε μια (1) φορά για το εν λόγω ζήτημα.

Κύριοι των κομμάτων, των διοικήσεων, και λοιποί φορείς, εμείς στα Νότια προάστια δεν πρέπει να έχουμε φωνή, και δημόσια παρουσία στα ερτζιανά τα οποία περικλείουν το τόπο μας ;;; Δεδομένου ότι δεν διαθέτουμε ούτε μια (!) δομή υφίσταται Συνταγματική ανωμαλία.

Η πρότασή μας, πριν από αρκετά χρόνια, ήταν υπό την αιγίδα όλων των δήμων στα νότια προάστια να δημιουργηθεί μια δομή άμεση και μαζική, όλων των κατοίκων, η οποία να παρέχει καθημερινά τις τοπικές ειδήσεις, με απευθείας σύνδεση με κάθε δημαρχείο, γραφείο τύπου, καθώς επίσης, να καλύπτονται οι τοπικές εκδηλώσεις, κ.α., με αναλογική ισότητα, ώστε να υφίσταται ορθή κοινωνική συνοχή, και να αποκτήσουμε φωνή, την οποία μας την αποστέρησαν. 

Ορισμένοι, έχοντας τους δικούς τους λόγους, επί δεκαετίες εκμαυλίζουν την πρόοδο και τον τοπικό πολιτισμό, βλέποντας πρόσωπα, και σαφώς χωρίς να θέλουν να δούν την Συνταγματική ανωμαλία, καθώς και το έλλειμα μιας δομής.

Όσα ακολούθησαν ετεροχρονισμένα και διαδεδομένα, διαδίκτυο, sosial media, κ.α. είναι εισαγόμενα, ενώ στα δικά μας ερτζιανά δεν υφίσταται δημοκρατία. Άλλωστε όσα ισχύουν σήμερα τα είχαμε προτείνει πριν υπάρξουν, ως πρωτεργάτες των κοινωνικών δικτύων ραδιοφωνίας, και όπως θυμάστε δεν μας συνέδραμαν ούτε οι κυβερνήσεις ούτε οι δημοτικές αρχές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιβάν Σαββίδης - Βαρδινογιάννης - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">