ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εικόνες μεγάλης καταστροφής στη Βρίσα Λέσβου ( ΦΩΤΟ )

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τον Δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ, νωρίτερα σήμερα εξέδωσε και οδηγίες προστασιάς από τους σεισμούς. 

Η καταγραφή των ζημιών έχει ξεκινήσει από συνεργεία μηχανικών του υπουργείο Υποδομών και της Περιφέρειας, καθώς και από εθελοντές μηχανικούς της αποκεντρωμένη διοίκησης και του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από το πρωί έχουν ανοίξει οι δρόμοι και στα τρία σημεία που υπήρχαν προβλήματα, στον Αγιο Ισίδωρο, μεταξύ Νεοχωρίου και Ακρασίου και προς το χωρίο Μελίντα. Προβλήματα με την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση δεν υπάρχουν.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτοικοι του χωριού περπατούν στα ερείπια των σπιτιών του χωριού που καταστράφηκαν, ενώ δέχονται τη βοήθεια των πυροσβεστών που έχουν σπεύσει στο νησί. 
 
 
Εκτός από τη Βρίσα, της οποίας έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος, σημαντικές ζημιές καταγράφονται και σε πολλά ακόμη χωριά, όπως το Πλωμάρι, η Πλαγιά, ο Σταυρός, το Παλαιοχώρι, τα Λουτρά, ο Αφάλωνας, καθώς και στην πόλη της Μυτιλήνης.

 
Περίπου 60 άτομα πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές, ενώ στόχος της Πολιτείας είναι να μεταφερθούν όλοι οι κάτοικοι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Πολλοί εξ αυτών, φιλοξενούνται σε συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα ή σε εξοχικά σπίτια.

 
Συγκλονίζουν οι εικόνες με τους κατοίκους του χωριού Βρίσα, οι οποίοι μεταφέρουν τα λιγοστά υπάρχοντα τους μέσα από τα ερείπια των σπιτιών τους που καταστράφηκαν εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού. 


Υπενθυμίζουμε ότι το 74 % των σπιτιών του χωριού έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. ( ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ) ( Σεισμός ΝΟΤΙΑ της Μυτιλήνης )

 
Κλιμάκιο του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετέβη στη Μυτιλήνη προκειμένου να συμμετάσχει στην ομάδα συντονισμού για την περίθαλψη των σεισμοπαθών. 

 
Την κατάσταση στη Μυτιλήνη αλλά και τα μέτρα βοηθείας προς τους κατοίκους του νησιού που επλήγη από τον σεισμό των 6,1 βαθμών Ρίχτερ, περιέγραψε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για το χαμό της 45χρονης στο χωρίο Βρίσα της Λέσβου.

 
Ο κ. Τόσκας, επιβεβαίωσε πως στο χωριό Βρίσα οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και υπάρχουν ζημιές αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν καταστροφές στα υπόλοιπα χωριά. 

 
Ο κ. Τόσκας έκανε ακόμα γνωστό πως έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για τα βοηθήματα προς τους κατοίκους και αναμένονται τα πορίσματα των σεισμολόγων και των μηχανικών ώστε να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις αλλά ξεκαθάρισε πως η προσπάθεια θα πάρει καιρό.

 
Στο νησί βρίσκεται και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα ανακατασκευαστούν όλα τα σπίτια του χωριού Βρίσα στη Λέσβο, και μάλιστα με τη διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου του οικισμού. 

  
Η καταγραφή των ζημιών έχει ξεκινήσει από συνεργεία μηχανικών του υπουργείο Υποδομών και της Περιφέρειας, καθώς και από εθελοντές μηχανικούς της αποκεντρωμένη διοίκησης και του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Εκτός από τη Βρίσα, της οποίας έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος, σημαντικές ζημιές καταγράφονται και σε πολλά ακόμη χωριά, όπως το Πλωμάρι, η Πλαγιά, ο Σταυρός, το Παλαιοχώρι, τα Λουτρά, ο Αφάλωνας, καθώς και στην πόλη της Μυτιλήνης.Την κατάσταση στη Μυτιλήνη αλλά και τα μέτρα βοηθείας προς τους κατοίκους του νησιού που επλήγη από τον σεισμό των 6,1 βαθμών Ρίχτερ, περιέγραψε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για το χαμό της 45χρονης στο χωρίο Βρίσα της Λέσβου.

«Στο ελικόπτερο είχαμε μαζί και μια ομάδα της ΕΜΑΚ. Οι άνθρωποι έδειξαν μεγάλη αυτοθυσία, δυστυχώς μια γυναίκα είναι νεκρή», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τόσκας, επιβεβαίωσε πως στο χωριό Βρίσα οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και υπάρχουν ζημιές στο 75% των σπιτιών αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν καταστροφές στα υπόλοιπα χωριά, ενώ ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν.Σαντορινιός, έκανε λόγο για ολική καταστροφή στην περιοχή. Ο κ. Τόσκας έκανε ακόμα γνωστό πως έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για τα βοηθήματα προς τους κατοίκους και αναμένονται τα πορίσματα των σεισμολόγων και των μηχανικών ώστε να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις αλλά ξεκαθάρισε πως η προσπάθεια θα πάρει καιρό.

Αναγνώρισε, ακόμη πως τα αντανακλαστικά του νησιού ήταν άριστα και υπήρχε εμπειρία των φορέων και από το προσφυγικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά «εδώ οι άνθρωποι ξέρουν από καταυλισμούς και οργάνωση». Στη Λέσβο θα μεταβεί αύριο το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον χθεσινό σεισμό και τις ανάγκες των πληγέντων, ενώ τα νησιά του Αιγαίου θα επισκεφθεί αύριο και η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Κρέτσου. 

 
Συντρίμμια, στο χωριό Βρίσα στη νότια Λέσβο, όπου έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια, μετά τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ της Δευτέρας με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή νότια της Μυτιλήνης.

Επισημάνσεις: Το 74 % των σπιτιών του χωριού έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, είτε έχουν υποστεί ζημιές. ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ - Σεισμός στη θαλάσσια περιοχή ΝΟΤΙΑ της Μυτιλήνης.

Οι κύριοι Μυτιληνιοί, βουλευτής και πρόεδρος, ας κρατούν σιγή ιχθύος για τα τοπικά εγκλήματα στα ΝΟΤΙΑ, κομματικών σκοπιμοτήτων, και το 2019 θα κριθούμε συνολικά.

Οι μεγαλύτερες ζημίες στο χωριό Βρίσα, ενώ δεν έχει ούτε λόγος από το σύνολο των παρατάξεων για τις βρισιές του μέλους της κλίκας των διοικούντων, το οποίο δρά με αλητεία για λογαριασμό τους, ούτε για το έγκλημα των κυβερνήσεων - δημάρχων 30 ετών οι οποίες/οι στράφηκαν με σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων κατά του ΓΛΥΦΑΔΑ FM. Μη ξεχνιόμαστε, τα τρία τελευταία χρόνια ( και συνολικά περίπου 28 ) όλα τα αστικά κόμματα κοροϊδεύεται το κόσμο.

Αναφορικά με το έξι (6) της κλίμακας ρίχτερ ούτε λόγος. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εικόνες μεγάλης καταστροφής στη Βρίσα Λέσβου ( ΦΩΤΟ ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">