ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Αλίμου: Έκτακτη ανακοίνωση για τα απορρίμματα

Αγαπητοί συμπολίτες, ( Δήμαρχε να βάζετε και συμπολίτισσες διότι διαβάζουν και γυναίκες )...

Από σήμερα μέχρι και τουλάχιστον την προσεχή Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει προκηρύξει πανελλαδικές κινητοποιήσεις, σχετικά με το ζήτημα των συμβασιούχων στους Δήμους, οι οποίοι οδηγούνται σε απόλυση μετά από Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξεκίνησαν οι καταλήψεις των αμαξοστασίων των Δήμων σε όλη τη χώρα, ώστε να μην βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους και να μην γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων, τουλάχιστον έως και την Πέμπτη, οπότε έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία.

Αναμένεται, μεταξύ άλλων, να κλείσει τουλάχιστον εν μέρει και ο ΧΥΤΑ Φυλής, με αποτέλεσμα να "μπλοκάρει" εντελώς η αποκομιδή απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν επιπλέον αναγγείλει ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μετά την Πέμπτη, εφόσον δεν λάβουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για το ζήτημα.

Με αυτά τα δεδομένα, και εν όψει της ανόδου της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, σας παρακαλούμε:

- Να μην βγάζετε τις σακούλες των σκουπιδιών στο δρόμο, εάν ο κάδος είναι ήδη γεμάτος.

- Να περιορίσετε κατά το δυνατόν την παραγωγή σκουπιδιών.

Ο Δήμος μας, σε συνεργασία και με τους υπό απόλυση συμβασιούχους, καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να μην προκληθεί υγειονομικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα στην πόλη μας, παρακαλούμε ωστόσο τους συμπολίτες μας και για τη δική τους συμμετοχή και μέριμνα.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι ο Δήμος μας διανέμει δωρεάν κάδους οικιακής κομποστοποίησης και οικιακούς κάδους για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να περιορίσουμε την παραγωγή σκουπιδιών.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Ο Δήμαρχος Αλίμου

Ανδρέας Κονδύλης


Υ.Γ.: Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε την πλήρη Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις της.

ΠΟΕ-ΟΤΑ 18.6.2017.pdf
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Αλίμου: Έκτακτη ανακοίνωση για τα απορρίμματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">