ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οδεύουν στην απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους

Συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι στους δήμους, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Αύριο Πέμπτη, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με την 24ωρη απεργία του κλάδου.

Απέναντι στις δρομολογούμενες απολύσεις, οι συμβασιούχοι συνέχισαν και χτες τις κινητοποιήσεις τους.Στην Αττική, συνεχίστηκαν οι καταλήψεις αμαξοστασίων στους περισσότερους δήμους και άλλες αγωνιστικές δράσεις.

Σε κατάληψη όλων των γκαράζ των δήμων από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 18 Ιουνίου 2017 έως και την  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, και σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στο ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της , η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση συγκέντρωσης συλλαλητηρίου, την ημέρα της απεργίας, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Καραισκάκη, στο Μεταξουργείο. 

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι μετατροπή των συμβάσεων της κατηγορίας αυτής σε εργαζομένους αορίστου χρόνου.

Αύριο, μέρα απεργίας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Σημείωση του ''Γ'': Ο κάθε ένας τα δικά του. Όλοι μαζί πρέπει να γίνουμε ΕΝΑ για την πραγματική ΑΝΑΤΡΟΠΗ των αντιλαϊκών πολιτικών, και όχι να χωρίζουμε το λαό σε κομμάτια και κόμματα. 

Έχουν ακουστεί και φωνές μόνιμων υπαλλήλων, οι οποίοι επιθυμούν άμεσα την απόλυση των συμβασιούχων, θεωρώντας ότι αυτοί αποτελούν τις πολιτικές καταστροφής της χώρας !!! 

Είναι σαφές ότι ανάμεσά μας υφίστανται πολλές κατηγορίες πολιτών, και αρκετοί οι οποίοι δεν έχουν επίγνωση τι σημαίνει ανεργία, και επικεντρώνουν στη τσέπη τους και στη πάρτι τους. Αυτοί είναι οι πραγματικά επικίνδυνοι για τη χώρα και το λαό.

Αν αναλογιστεί κανείς το πάρτι εκατομμυρίων, το οποίο γίνετε σε πολλούς δήμους της χώρας, τη μόνη ευθύνη την φέρουν οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους και σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οδεύουν στην απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">