ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Στις επόμενες Δημοτικές εκλογές όλοι μαζί

Όπως διαφαίνεται, και με τα στοιχεία που διαθέτουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, στις επόμενες δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Γλυφάδας, θα υπάρξει ένα κοινό μέτωπο συμφερόντων, δεξιών, κεντρώων, αριστερών, και λοιπών, οι οποίοι για το φαίνεσθαι και το θεαθήναι θα κατέβουν στις εκλογές με διαφορετικά προγράμματα και κούφιες υποσχέσεις - δεσμεύσεις, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για γνωρίζοντες οι οποίοι σχετίζονται και διαπλέκονται.

Έχοντας αυτό το βασικό δεδομένο, της σχέσεως που διατηρούν μεταξύ τους, και των προσωπικών τους συμφερόντων, αντί του δημοσίου συμφέροντος, η πλειονότητα των υποψηφίων παρατάξεων θα αποτελεί μια πλάνη των συμπολιτών μας, δεδομένου ότι οι περισσότεροι θα συνεργάζονται παρασκηνιακά, όπως και σήμερα, και η μοναδική τους διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο κάθε ένας εξ αυτών θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους για καλύτερο προσωπικό του πλασάρισμα.

Με αυτή τη τοπική πραγματικότητα, και έχοντας το δεδομένο της απλής αναλογικής, η οποία διαδραματίζει ευεργετικό ρόλο αναφορικά με τις συνεργασίες, τα συμφέροντα θα πηγαίνουν χέρι - χέρι πολώνοντας τη τοπική μας κοινωνία, για καλύτερο πλασάρισμα ορισμένων οι οποίοι θα συνεργάζονται άρρηκτα μεταξύ τους, κατά της πραγματικής τοπικής δημοκρατίας, κοινωνικής ευημερίας, και πολιτισμού.

Εμείς ως ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' δεν θα συνεργαστούμε με καμία από τις υφιστάμενες παρατάξεις των δημοτικών εδράνων, τέως και νυν δημάρχους, καθώς και με τα οργανωμένα τους συμφέροντα, και έχουμε σαφείς και ξεκάθαρους λόγους.

Θέλουμε ένα Δήμο κοινωνικό των δημοτών, των εργαζομένων, και όχι ένα δήμο των αστικών κομμάτων, των στελεχών, και των πολιτικών. Κάθετα ριζοσπαστική η προσέγγισή μας, όμως αποτελεί μονόδρομο για ένα δήμο ο οποίος πρέπει να βρεί την ορθή του διάσταση, καθώς και να μετεξελιχθεί με γνώμονα τα συμφέροντα όλων των κατοίκων.

Όσα ισχύουν και τα γνωρίζουμε δεν μας εκφράζουν, διότι εμείς πρεσβεύουμε το δίκαιο, το οποίο κατακρεουργείτε από το σύνολο των αστικών κομμάτων εντός του Δήμου Γλυφάδας, και καθώς γνωρίζετε δεν υπάρχει ούτε ένα τοπικό μέσο το οποίο να στηρίζει τους εργαζόμενους. Αντιθέτως, έχουμε αρκετά τα οποία πράττουν καθημερινά συστημική προπαγάνδα υπέρ της διοικήσεως και των συμφερόντων της. Τα συμφέροντα όλων των δημοτών και της πόλης μας εμείς δεν τα γνωρίζουμε, δεν τα διαπιστώνουμε, και είμαστε βέβαιοι ότι κάτι ανάλογο ισχύει και με εσάς.

Επί δεκαετίες, όπως και τα τελευταία χρόνια, ορισμένα κέντρα, καθώς και άτομα διαπράττουν το ολίσθημα της απαξίωσής μας, και αυτό συντελείτε μεθοδευμένα, με σύστημα, και καταφανώς τα κέρδη απ' αυτές τις μεθοδεύσεις είναι ξεκάθαρα, προσωπικά, φιλικά, και ορισμένα συντεχνιακά, πάντα όμως κατά του συνόλου και του τόπου, άρα λοιπόν εμείς επιθυμούμε αυτοδυναμία, διότι χωρίς αυτοδυναμία δεν υπάρχει ενδεχόμενο ουσιαστικών αλλαγών.

Το δικό μας μοντέλο είναι εντελώς διαφορετικό απ' όσα έχουν εφαρμοστεί και ισχύουν στη πόλη μας, δεν επιθυμούμε ένα αρχηγοκεντρικό μοντέλο, το οποίο ισχύει επί μακρόν, ούτε τις συνδιοικήσεις που έχουν ισχύσει μέχρι σήμερα.

Θέλουμε ένα Δήμο στον οποίο οι αποφάσεις θα παίρνονται από μια ομάδα συμπολιτών μας, χωρίς να ισχύει πυραμιδικό σύστημα, και ο δήμαρχος δεν θα είναι ένας κάτοικος, ''δήμαρχοι'' θα είναι οι πρώτοι δέκα σε σταυρούς, οι οποίοι θα εξετάζουν κάθε ζήτημα, και κατόπιν συζητήσεως και κοινής αποφάσεως θα ενεργούν με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Αντιδήμαρχοι σε αυτό το μοντέλο θα είναι οι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι του Δήμου, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν τις τύχες και το μέλλον στα χέρια τους, και θεωρούμε ότι είναι οι πλέον αρμόδιοι και ειδικοί να αναλάβουν την διαχείριση και την διοίκηση.

Καλό καλοκαίρι . . .


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

                                                                            ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 


Υ.Γ.: Ενδεχομένως ορισμένοι να αδράξουν την ευκαιρία για σχόλια μεταξύ των, όμως επισημαίνεται ότι εμείς έχουμε την πραγματική εικόνα, δεν τρέφουμε αυταπάτες, καθώς επίσης, γνωρίζουμε τη δυναμική μας και προτείνουμε το βέλτιστο ασχέτως του αποτελέσματος.

Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ το '' Γίνετε χωρίς κόμματα ; '', και είμαι πεπεισμένος ότι στους Ο.Τ.Α γίνετε χωρίς κόμματα, αν οι κάτοικοι - δημότες διαμορφώσουν τοπικιστική συνείδηση, καθώς και νοοτροπία, και το ''κόμμα'' που θα διαμορφώσουν να είναι κοινωνικό και κοινωνικών χαρακτηριστικών.  

Αρκετοί δεν θέλουν να δουν και να δεχθούν ότι τα αστικά κόμματα, τα οποία έχουν την αρμοδιότητα διακυβέρνησης, το άνδρο της Βουλής, το πάνω χέρι, την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, παράλληλα βρίσκονται στις Περιφέρειες και στους Δήμους όλης της χώρας. Διαπλοκή. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει !! Αυτό το άβατο κατά του ΣΥΝΟΛΟΥ πρέπει να σπάσει αρχικά στο Δήμο, στην πρωταρχική κοιτίδα της Δημοκρατίας. 

Επισήμανση: Αν υφίστατο η δική μας εκπροσώπηση, όπως ίσχυσε και ισχύει με αρκετούς, και ειδικότερα ημέτερους των αστικών κομμάτων διοικήσεως, θα μπορούσαμε να έχουμε μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, όμως, σύμφωνα με όσα έχουν ισχύσει επί δεκαετίες, και σαφώς ισχύουν και σήμερα, η ανεξαρτητοποίηση του Ο.Τ.Α αποτελεί μονόδρομο.  

Τίθεται το ερώτημα από ορισμένους, ποιοι θα ολοκληρώσουν το εγχείρημα έχοντας ισχυρά συμφέροντα απέναντί τους, τα οποία δρομολογούν τον κατακερματισμό του κοινωνικού συνόλου,(?), και εμείς απαντούμε, η ίδια η ΚΟΙΝΩΝΙΑ με την εμπειρία που έχει αποκτήσει και διαθέτει. 

Γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των κατοίκων δεν πολιτεύεται, απλά στρατεύεται, είτε επιλέγει τη τοποθέτησή της στις εκλογές στους Ο.Τ.Α με κομματικά χαρακτηριστικά, τις περισσότερες φορές, και κυρίως στη πόλη της Γλυφάδας με κίνητρα οικονομικά και συμφεροντολογικά, άρα η ανεξαρτητοποίηση παρέχει τα εχέγγυα για μεγαλύτερο συντελεστή της οφελείας τους. 

Η πλειονότητα δεν ανήκει σε αστικά κόμματα, απλά ψηφίζει όσα τις προτείνονται, και πάντα χωρίς να διαμορφώνει επί της ουσίας τόσο τα πρόγραμματά τους, όσο και την άσκηση της διοικήσεως. Στη πόλη μας έχουμε τεράστιο πρόβλημα αντιπολιτεύσεως, άρα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί ο δήμος, και τα αστικά κόμματα να ασκούν τον έλεγχο, ώστε να προκύψει πραγματικά αντιπολίτευση. 

Ίσως για ορισμένους όσα αναφέρουμε να είναι ''πολλά'' για τα δεδομένα του παρόντος, μιας αφαιρετικής εποχής και σκέψεως, όμως εμείς έχουμε κατασταλάξει, και δεν έχουμε πρόθεση να υπάρξουν κρούσματα κακοδιοικήσεως, διασπάθισης, και κακοδιαχειρίσεως, διότι ο γνώμονάς μας είναι η κοινωνική ευημερία, με έμφαση στις οικογένειες των συμπολιτών μας, και στα πρωταρχικά συνταγματικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Στις επόμενες Δημοτικές εκλογές τα περισσότερα αστικά κόμματα θα είναι μαζί  - Η κοινωνία ας επιλέξει το ανάλογο, ''Κοινωνική σύμπραξη''
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Στις επόμενες Δημοτικές εκλογές όλοι μαζί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">