ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη από το Θεατρικό Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου ΘΕΣΠΙΣ






Το βραβευμένο με έπαινο για την προσφορά του στον πολιτισμό, Θεατρικό Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου ΘΕΣΠΙΣ, σάς προσκαλεί να μάς τιμήσετε με την παρουσία σας σε μία από τις δωρεάν παραστάσεις μας, οι οποίες και φέτος προσεγγίζουν την αυθεντικότητα της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Οι παραστάσεις μας φέτος κινούνται στο πλαίσιο της αρχαίας κωμωδίας με το έργο ''Θεσμοφοριάζουσες'' του Αριστοφάνη και ανεβαίνουν για κοινωφελή σκοπό και κάτω από την ευγενική υποστήριξη των Δήμων Αλίμου, Γαλατσίου, και Αγ. Ι. Ρέντη-Νίκαιας.

Το Εργαστήρι Τέχνης και Λόγου «ΘΕΣΠΙΣ» ανακοινώνει το πρόγραμμα των θεατρικών εκδηλώσεών για το καλοκαίρι του έτους 2017, όπου, σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, δίδοντας την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν την αυθεντικότητα του Ιερού Ελληνικού θεάτρου, που πηγάζει μέσα από τα κείμενα των προγόνων μας. 


Επίσης, καινοτομία του Εργαστηρίου είναι και η αναπαράσταση του τελετουργικού δρωμένου που έχει ενσωματωθεί, πριν την παράσταση, με απόδοση ύμνων στην αρχαία Ελληνική, όπως διεξαγόταν με κάθε επισημότητα πριν την έναρξη των θεατρικών αγώνων. 

Οι παραστάσεις του έργου, «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη, είναι σε απόδοση και θεατρικούς διαλόγους του Γεωργίου Κλήμη (Ιστορικός-Πολιτισμολόγος-Συγγραφέας) και η σκηνοθεσία του Νίκου Τουρνάκη.
 

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου και Θησείου, Άλιμος), ώρα έναρξης 20:30΄, υπό την αιγίδα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Αλίμου - (Αντί εισιτηρίου, οι θεατές μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου)

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου «ΚΑΜΙΝΙ», (Χρ.Καψάλη 12 και Ρεθύμνης, Γαλάτσι), ώρα έναρξης 21:00΄, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου
 

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη - πίσω από την κεντρική πλατεία Ρέντη), ώρα έναρξης 21:00΄, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Διανομή: Μιχάλης Κουτρούλης (Μνησίλοχος) - Πάνος Καλογρίδης (Ευριπίδης) - Ανδρέας Σκούρας (Αγάθων & Κλεισθένης & Τοξότης Σκύθης) - Κωνσταντίνος Παπαλεωνίδας
(Πρύτανης) - Γεώργιος Κλήμης (Χορός του Αγάθωνα & Τερηδών) - Βασίλης Γιαννάκος (Θεράπων A΄ του Αγάθωνα) - OscarCernuda (Θεράπων Β΄ του Αγάθωνα)


Χορός: Λία Δαλιάνη (Κορυφαία του Χορού) - Μαρία Μεραμπελιώτη (Γυναίκα Α΄ & Συνοδός της Κορυφαίας του Χορού) - Αγγελική Ρεβεζούλη (Γυναίκα Β΄ & Συνοδός της Κορυφαίας του Χορού) - Beatrice Andreotti (Γυναίκα Γ΄ & Συνοδός της Κορυφαίας του Χορού) - Αιμιλία Ματθέ (Συνοδός της Κορυφαίας του Χορού) - Tina Grieco (Συνοδός της Κορυφαίας του Χορού)- Μαρία Δαύρη (Συνοδός της Κορυφαίας του Χορού) - Ελεάνα Γαρδικιώτου (Κηρύκαινα &Συνοδός της Κορυφαίας του Χορού) - Μιρέλα Σδούκου (Ελάφιον & Συνοδός της Κορυφαίας του Χορού)
Φιλική συμμετοχή: Παναγιώτης Κακκάβας (Ιερέας του θεού Διονύσου) Συντελεστές: (Απόδοση - Θεατρικοί Διάλογοι: Γιώργος Κλήμης) - (Σκηνοθεσία: Νίκος Τουρνάκης) - (Κατασκευή Σκηνικών - Εικαστική Παρέμβαση: Βασίλης Γιαννάκος) - (Μουσική Επένδυση: Πάνος Καλογρίδης) - (Δημιουργία Θεατρικών Κουστουμιών: Αντώνης Χουρής ATELIER Μικράς Ασίας 29, περιοχή Γουδή, Αθήνα) - (Γραφικά - Ψηφιακή Επεξεργασία video: Γεώργιος Κλήμης - Σπύρος Πετρόπουλος) - (Φωτογραφίες: Νικόλαος Τσίτσος - Oscar Cernuda)

Κομμώσεις-Μακιγιάζ: Σχολή AVANT GARDE (Εθνικής Αντιστάσεως 29, Πειραιάς)
Καθηγήτρια-Σύμβουλος: Κατερίνα Βολτή Εκπαιδευόμενοι: Εύα Παγώνη - Έλενα Λιγνού - Στέλλα Ξηρακιά - Ελένη Καλλιγιάννη - Θεόδωρος Αποστόλου



Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη από το Θεατρικό Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου ΘΕΣΠΙΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">