ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παπακωνσταντίνου: Δεν είχε δόλο ο Διώτης για την λίστα Λαγκάρντ

Πολιτική απόφαση χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντινου, την πορεία της λίστας Λαγκάρντ που τον οδήγησε  στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. ( Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων )

Καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο οποίο εκδικάζεται η ομώνυμη υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέα, Ιωάννη Διώτη, ο Γιώργος Παπακωσταντίνου,ανέφερε:«Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι το USB που εγώ έδωσα στον κ. Διώτη δεν είναι το ίδιο με αυτό που έδωσε ο κ. Βενιζέλος».

Ο κ. Παπακωσταντίνου έχει καταδικασθεί για τον τρόπο που χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ, και κατέθεσε για τους χειρισμούς του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και εισαγγελέα, Ιωάννη Διώτη.

Στην κατάθεση του στο δικαστήριο, ανέφερε: «Ήταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη, και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη».

Αναφορικά με τον κ. Διώτη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν προκύπτει από τη λογική αλλά και από την ιστορία του κ. Διώτη ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω έγινε συσχέτιση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ στη λίστα των 65 CD».

Ο κ. Παπακωσταντίνου ανέφερε πως «Το ΣΔΟΕ κάνει τη δουλειά του. Βέβαια το ΣΔΟΕ του 2017 είναι απείρως καλύτερο από αυτό του 2010 διότι όλοι οι υπουργοί προχώρησαν σε νομοθετικές παρεμβάσεις και κυρίως στο ζήτημα της άρσης του τραπεζικού απορρήτου. Είχαμε πιο αυστηρή νομοθεσία και από την Ελβετία.».

Κατά τη διάρκεια της  ακροαματικής διαδικασίας, κατέθεσε στο δικαστήριο και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης ο οποίος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τις γαλλικές αρχές. «Οι Γάλλοι ζήτησαν μυστικότητα και εμπιστευτικότητα» είπε ο ίδιος και προσέθεσε: «Τότε υπήρχε το κλίμα ότι η Ελλάδα δεν είχε πετύχει τους στόχους της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και πολλοί προφανώς προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν».

Η δίκη συνεχίζεται τον Ιούλιο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παπακωνσταντίνου: Δεν είχε δόλο ο Διώτης για την λίστα Λαγκάρντ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">