ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ευ. Τσακαλώτος: Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών

«Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών της χώρας γιατί είναι εξίσου σημαντικό. Γιατί θέλουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, ανοιχτή χωρίς προκαταλήψεις. Εμείς έχουμε κάτι να πούμε στον ελληνικό λαό και μετά τα μνημόνια».

Για εμάς εξίσου σημαντικό είναι τι γίνεται στις φυλακές, εξίσου σημαντικό είναι τι γίνεται στα δικαιώματα και εξίσου σημαντικό είναι το αυριανό Ρride, γιατί θέλουμε μια Ελλάδα που σύγχρονη, ανοιχτή, χωρίς προκαταλήψεις.

Με αυτή την αποστροφή ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, κλείνοντας τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις 15 Ιουνίου θα κλείσει η νέα συμφωνία και θα έχει θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, αλλά και καλύτερη σαφήνεια για τον μηχανισμό στήριξης μετά το πρόγραμμα, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση «να περιμένει πριν δεσμευτεί πολιτικά, ότι δεν θα υπάρξει λύση στο χρέος».

Ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κυρίως στη ΝΔ, για το ότι, όπως είπε, υιοθέτησε τη λογική του βιώσιμου χρέους ενώ πρόσθεσε ότι, σε ένα μήνα, θα μπορεί να γίνει η σύγκριση με τα αποτελέσματα της συμφωνίας που θα έχει φέρει η σημερινή κυβέρνηση, τόσο σε ότι αφορά τα μεσοπρόθεσμα όσο και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα με ότι είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Γιατί λέτε ότι δώσαμε υπερβολικό βάρος στο χρέος; Το ΔΝΤ δε ακούσατε τι λέει; Ότι δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται να ρυθμιστεί», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος ενώ οι αναφορές του ότι η ΝΔ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για το αν πρέπει να μείνει ή όχι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ.

«Θέλουν να κάνουν σόου για τις 7 η ώρα», σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι δεν τους βγήκε το σενάριο πως η χώρα θα εξευτελιστεί και θα γονατίσει όπως και ότι θα πέσει η κυβέρνηση.

Ακόμα, ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε την επιτροπεία, αντιτείνοντας ότι «κάναμε μεγάλη μάχη, στείλαμε γράμμα στους θεσμούς και στο ευρωπαϊκό ελεγκτικό συνέδριο για τη στάση των δανειστών και το πώς κάνουν την επιτήρηση».

«Η στρατηγική μας να είναι μια σταδιακή μείωση της επιτροπείας για αυτό κλείσαμε όλα τα προαπαιτούμενα για να μην υπάρχει καμία δικαιολογία για το χρέος, και το "QE" (ποσοτική χαλάρωση). Αν είναι καλύτερη η συμφωνία στις 15 Ιουνίου όπως εγώ νομίζω, θα δείτε πως καλώς κάναμε και συζητάμε για το χρέος», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η κυβέρνηση κρύβεται, ο κ. Τσακαλώτος αντέτεινε ότι «είναι η μόνη κυβέρνηση που το καλοκαίρι πήγε σε εκλογές με συγκεκριμένο πρόγραμμα και είπε στους πολίτες ότι θέλει ένα συμβιβασμό και όλοι οι Έλληνες ήξεραν ότι υπήρχε ένα μνημόνιο».

«Αν σπουδάζει κανείς οικονομικές επιστήμες στη Βρετανία του κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο Τσώρτσιλ, το 1945, έχασε τις εκλογές. Η εμπειρία μου 28 χρόνια στην Αγγλία μου λέει ότι ήξερε ο βρετανικός λαός ότι μόνο οι Εργατικοί θα φέρουν ένα κοινωνικό κράτος και θα μειώσουν την ανεργία», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος κοιτά μπροστά. Και ο ελληνικός λαός θα κοιτάξει μπροστά, ποιος θα έχει ένα πρόγραμμα που θα του αφήσει κάτι στην τσέπη του για το μέλλον των παιδιών του όταν θα βγούμε από τη κρίση».

Και ο υπουργός Οικονομικών κατέληξε:

«Εμείς θα προχωρήσουμε στην ανάκαμψη και θα κρατήσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο και τα δημόσια νοσοκομεία που δεν θα είναι όπως το Ερρίκος Ντυνάν. Θα είναι περήφανος ο λαός για τα νοσοκομεία. Και θα έχουμε μια ανάπτυξη πιο δίκαιη, με καινούργια εργαλεία. Γιατί το λαϊκό κόμμα που κυβέρνησε στην Ευρώπη, έδειξε ότι η ανισότητα έχει αυξηθεί».

Πηγή: ΑΥΓΗ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημείωση του ''Γ'': Προφανώς ο υπουργός απορροφημένος από τα προαπαιτούμενα και τα μέτρα, ομιλεί για σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών, όμως, δεν έχει τη συνολική εικόνα όσων ισχύουν στο τόπο μας.

Κοινωνικό κράτος δεν φέρατε ακόμα, τουλάχιστον στο βαθμό που απαιτείται, διότι εμείς κινούμαστε πάνω σε ένα άξονα ο οποίος προυποθέτει εξισσορόπηση σε όσα διαμορφώθηκαν επί 40 χρόνια παλαιοκομματισμού.

Πως θα μειωθεί η ανεργία όταν δεν έχετε υλοποιήσει πολιτικές δημόσιων δομών, και μέχρι σήμερα υφίστανται όσα ίσχυαν επί 40 χρόνια ;

Έχοντας το δεδομένο πέντε εθνικών και δεκάδων τοπικών ιδιωτικών Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στο Ν.Αττικής, ο αριθμός των δημοσίων, όπως είχαν δημιουργηθεί επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τα δεδομένα του παρόντος, προσωπικά εσάς σας καλύπτει ;

Ήδη έχουν περάσει τρία χρόνια, χωρίς στροφή και μεταρρυθμίσεις αναφορικά με αυτό που λέτε '' θα κρατήσουμε το δημόσιο '' , διότι κρατάτε όσα ίσχυαν επί των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν δομείται κάτι καινούργιο, και οι δικές μας θέσεις ήταν να επαναφέρουμε τις ισορροπίες στη χώρα μας. 

Σας κρατάνε δέσμιους ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ευ. Τσακαλώτος: Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb