ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πυρηνικά όπλα θέλει η Γερμανία

Όπως έγραψε η ΕΣΤΙΑ ο τέως προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζών Ποντέστα, διηγήθηκε σε Έλληνα αξιωματούχο αναφορικά με την συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ στον Λευκό Οίκο με αντικείμενο την ρύθμιση του Ελληνικού χρέους, ότι σε όλη τη διάρκεια της συζητήσεως ο Ομπάμα πίεζε για ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους.

Όπως ανέφερε ο τέως προσωπάρχης, ο Ομπάμα πίζε φορτικά, κάνοντας ακόμα και χειρονομίες στην Καγκλελάριο για ελάφρυνση, όμως αυτή στο τέλος όταν τον άκουσε προσεκτικά  του ανέφερε '' αφήστε μας να το κάνουμε με το τρόπο που γνωρίζουμε εμείς '' 

Σήμερα, δυο χρόνια μετά από εκείνη τη συνάντηση, και υπό το φως τον δεδομένων που εμφανίζουν τη Γερμανία να αποστασιοποιείται από την Αμερική, ειδικά μετά την θορυβόδη παρουσία του Τράμπ στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, και το πιεστικό του αίτημα να αυξηθεί η συνδρομή των χωρών μελών στα οικονομικά της συμμαχίας, γνωρίζουμε ότι η στάση της Γερμανίας έναντι του Ελληνικού ζητήματος δεν υπαγορεύτηκε μόνο από λόγους ιστορικής αντιπάθειας, η τιμωρητικής διαθέσεως.

Αποτέλεσε πρώιμο δείγμα της νέας Γερμανικής πολιτικής στάσεως έναντι των ΗΠΑ και είχε σχέση με το Ιμπέριουμ. ( Εξουσία - Ισχύς - αυτοκρατορία )

Η απείθεια δεν είναι τυχαία. Οι Γερμανοί με αφορμή το Ελληνικό ζήτημα ήθελαν να στείλουν στους Αμερικανούς το μήνυμα ότι εφεξής αποφασίζουμε και εμείς.
( Το θέμα είναι που αποφασίζουν και πως αποφασίζουν, και κυρίως γιατί αποφασίζουν )

Η τάση αυτονόμησης της Γερμανίας, χωρίς να αποκολλείται από την Αμερική, καθίσταται περισσότερο εμφανής με την έμφαση που δίνεται στον διεθνή τύπο σε θέματα ασφαλείας και αμύνης.

Οι Γερμανοί μαζί με τους Γάλλους φαίνεται να προττάσουν την ευρωπαϊκή ενοποίηση σε θέματα ασφαλείας, και αμύνης, αφήνοντας πίσω προς το παρόν τα ζητήματα του νομίσματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Αμύνης έπειτα από δεκαετίες συνέταξη λευκή βίβλο. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι ο Γερμανικός τύπος δημοσιεύει άρθρα με πληροφορίες για πίεση της αστικής τάξης προς την πολιτική ηγεσία να εκπονήσει πρόγραμμα αποκτήσεως πυρηνικών όπλων προκειμένου να  καταστεί αυτοδύναμη στο μέλλον. ( Ας προσέχατε ιδιαίτερα και τις δικές μας μεταδώσεις από τον κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM, στις οποίες δίναμε έμφαση στην αμυντική ενίσχυση της χώρα μας με πυρηνικά. Σαφώς είμαστε αντίθετοι με την χρήση πυρηνικών, όμως διασφαλίζουν την λαϊκή κυριαρχία.)

Στην πραγματικότητα οδεύουμε προς μια νέα Ευρώπη και αυτό θα γεννήσει διλλήματα  για την Ελληνική διπλωματία.

Ολόκληρος ο κόσμος τελεί υπό αναθεώρηση, ας το πάρουμε απόφαση.
Η Δύση εμφανίζει μεγάλες ρωγμές και ας ετοιμαζόμαστε μελλοντικά για μεγάλες αποφάσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πυρηνικά όπλα θέλει η Γερμανία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">