ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων

Με παρέμβαση του ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει την αναγκαιότητα παράτασης στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων.

Στην ανάγκη παράτασης της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων προς ιδιώτες τρίτους, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κο Παναγιώτη Σκουρλέτη και Οικονομικών κο Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Με αποφάσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, εγκρίθηκε η διαδικασία εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για την εξόφληση υποχρεώσεών τους προς τρίτους, δηλαδή την αποπληρωμή παλαιών μελετών και έργων, από πιστώσεις που μεταφέρονται για τον σκοπό αυτό στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τους Δήμους, όπως περιγράφεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και περίπλοκη, ενώ απαιτεί την υποβολή εκ μέρους των δικαιούχων, τελεσίδικων αποφάσεων διαταγών πληρωμής, η έκδοση των οποίων ενδεχομένως βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι δικαιούχοι τρίτοι άργησαν να λάβουν γνώση των οδηγιών συμπλήρωσης του φακέλου τους, όσο και οι Δήμοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.»

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σκοπεύετε να δώσετε παράταση στους Δήμους ως προς την τελική ημερομηνία κατάθεσης των Καταστάσεων Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων προς Τρίτους;

2. Θα μπουν στις Καταστάσεις νέα αιτήματα ληξιπρόθεσμων οφειλών από αποφάσεις διαταγών πληρωμής που είναι σε εξέλιξη;».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">