ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ψήφισε να σώσουμε τις θάλασσες

Σώστε τις θάλασσές μας - Τέλος στα πλαστικά σκουπίδια!

Στη χώρα μας, αν και εμείς από τον επανειλλημένα κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 είχαμε σαφείς προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, οι σακούλες ναυλον αποτελούν την κοινή πολιτική όλων των επιχειρήσεων. Και στη πόλη της Γλυφάδας, όπως και στα νότια προάστια Αττικής, δεν υπάρχει καμία πολιτική από τη πλευρά δημάρχων, αιρετών, κ.α. προς τις χάρτινες σακούλες. ( Η αρχική φωτογραφία είναι από την παραλία Γλυφάδας )

Προς τους παγκόσμιους ηγέτες: Τα πλαστικά σκουπίδια σκοτώνουν τις θάλασσές μας. Μέχρι το 2050 οι θάλασσες θα έχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια. Σας καλούμε να καταργήσετε τα πλαστικά μιας χρήσης μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, και να εφαρμόσετε τα μέτρα που χρειάζονται οι θάλασσές μας για να γεμίζουν ξανά ζωή.


https://secure.avaaz.org/campaign/el/end_plastic_pollution_gr/?bnNrWeb&v=93808&cl=12700869523&_checksum=ff1f0935faf66d6be027b2240c9a304dc0ceec4d9e6b5715dd126c2019049c7b

Μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν υπογράψει το ψήφισμα. Ας φτάσουμε 1.500.000 υπογραφές. 

Μέχρι το 2050 οι θάλασσές μας θα έχουν περισσότερα πλαστικά σκουπίδια παρά ψάρια.  
 

Είναι ντροπή. Το μισό από το πλαστικό που παράγεται το χρησιμοποιούμε μόνο μία φορά και το πετάμε, προκαλώντας ασφυξία στις θάλασσές μας και τα πλάσματα που ζουν σε αυτές.  

Όμως σε λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις μας μπορούν να αναχαιτίσουν αυτό το τσουνάμι από πλαστικό, σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής όπου θα χαράξουν τις δεσμεύσεις τους για καθαρές θάλασσες. Πρόσφατα η λαϊκή πίεση έκανε την Ινδονησία (τη δεύτερη πιο ρυπογόνα χώρα στον κόσμο) να δεσμευτεί ότι θα μειώσει τα πλαστικά απόβλητα κατά 70%! Τώρα ας βάλουμε στο στόχαστρο και τους υπόλοιπους ρυπολάγνους.  

Αν 1 εκατ. από εμάς στηρίξουμε την έκκληση, ο επικεφαλής του περιβαλλοντικού προγράμματος του ΟΗΕ θα παρουσιάσει το ψήφισμά μας από το βήμα της συνόδου κορυφής και θα συνεργαστεί για να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να καταργήσουν τα πλαστικά μιας χρήσης -- ώστε να μπορέσει η θάλασσα να αναπνεύσει ξανά. Πρόσθεσε το όνομά σου:


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ψήφισε να σώσουμε τις θάλασσες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">