ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Eπιχείρηση σκούπα των μεταναστών - Ανοίγει ο δρόμος για τον Λάτση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η διαδικασία για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τους καταυλισμούς του Ελληνικού προς τη δομή φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στη Θήβα, και με την επιχείρηση σκούπα ανοίγει ο δρόμος για τον Λάτση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι διαχρονικά στο Ελληνικό ακολουθούνται οι ίδιες τακτικές, όπως την δεκαετία του 60 με την καθολική απαλλοτρίωση του Βοσπόρου, ώστε 60 χρόνια μετά να χαριστεί στον όμιλο Λάτση.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας στο Ελληνικό, ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα, με αποκλεισμό της γύρω περιοχής, ενώ δεν επετράπη η είσοδος στους δημοσιογράφους.

Το δέκα % των προσφύγων που διαμένουν στους καταυλισμούς του Ελληνικού δεν έχει εκφράσει τη βούληση να φύγει και για το λόγο αυτό στο σημείο υπάρχουν διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, διερμηνείς και εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την στάση των αστυνομικών δυνάμεων ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου με αφορμή το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η προσέγγιση στους δημοσιογράφους και στους αλληλέγγυους, και όπως ανέφερε οι πρόσφυγες παραπλανήθηκαν τις προηγούμενες μέρες από ανθρώπους της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για να υπογράψουν κείμενο οικειοθελούς αποχώρησης.

Στις 12:00 π.μ. ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς 108 προσφύγων και μεταναστών από το γήπεδο του μπέιζμπολ.

Προτεραιότητα δίνεται στις οικογένειες, οι οποίες κατά την καταγραφή που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το ΔΟΜ πήραν ένα σημείωμα με τον αριθμό του κοντέινερ στο οποίο θα διαμείνουν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα, σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τον περασμένο Απρίλιο και τον Μάιο αναχώρησαν και από τους τρεις χώρους 351 ευάλωτα άτομα και οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίοι φιλοξενούνται σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία της Αττικής.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Σήμερα είναι η τελευταία φάση της επιχείρησης καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν μεταφερθεί και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες από το Ελληνικό. Ευχόμαστε να μην πάνε σε ένα νέο Ελληνικό, αλλά σε συνθήκες διαβίωσης καλύτερες από εδώ», δήλωσε και χαρακτήρισε ως δικαιολογημένη την αγωνία των ανθρώπων για τις συνθήκες διαβίωσης και να μην θέλουν να πάνε «κάπου σαν το Ελληνικό».

Σε ερώτηση για την στάση της Αστυνομίας απέναντι στους δημοσιογράφους δήλωσε :» Τα ΜΜΕ πρέπει να καταγράφουν τι συμβαίνει και ο ελληνικός λαός να ενημερώνεται».

Ν. Τόσκας: Ομαλά διεξάγεται η επιχείρηση στο Ελληνικό

Για ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τους καταυλισμούς του Ελληνικού, έκανε λόγο ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Όπως είπε, πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία έχει ξεκινήσει πριν από ημέρες, προκειμένου να πειστούν ότι, θα μεταφερθούν σε πολύ καλύτερες συνθήκες.

«Οι περισσότεροι από αυτούς θα πάνε στη Θήβα, όπου τα σπίτια είναι υποδειγματικά και σε πολύ καλή κατάσταση. Εκεί θα ζουν ανθρώπινα και όχι στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, όπως γινόταν στο Ελληνικό, όπου υπήρχε και ο κίνδυνος να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι, τόσο στις δομές, όσο και στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, υπάρχει ασφάλεια και συνεχής επαγρύπνηση, «ώστε να προλάβουμε ακόμη και τις περίεργες σκέψεις κάποιων».


Σημείωση του ''Γ'': Το ''καλύτερα'' από εδώ το γνωρίζουμε καλύτερα από την πλειονότητα, διότι οι διώξεις και οι κατασχέσεις του τοπικού ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' έγιναν με το πρόσχημα να μας διαμορφώσουν ένα ''καλύτερο μέλλον'', το οποίο συνεπάγεται τα οφέλη πέντε οικογενειών, λίγων αστικών κομμάτων, και αρκετών ημέτερων. ( Ειδικότερα, και στο δήμο Γλυφάδας. )

Το ανάλογο και όταν μας πήραν για ''επέκταση'' τον Βόσπορο, ήταν για ένα ''καλύτερο μέλλον'', σαφώς όμως σύμφωνα της μετεξέλιξης αποκλειστικά του Λάτση και των υποστηρικτών του. 

Το ''καλύτερο μέλλον'' το οποίο θα διαμορφώνονταν για εμάς, σήμερα το γνωρίζουν πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας, και πολλοί περισσότεροι, με τα δεδομένα οφέλη πολιτικών, αστικών κομμάτων, ημέτερων, διαπλοκής, κ.α., και με το σύνολο των παρανομιών τους στις αιτήσεις μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Eπιχείρηση σκούπα των μεταναστών - Ανοίγει ο δρόμος για τον Λάτση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">