ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πλατφόρμα διαφημιστικού χρόνου (?) Πλατφόρμα Δημοκρατίας ;

Του Γιάννη Κουρδομένου 

Ένταση επικρατεί γι' άλλη μια φορά μεταξύ ιδιωτών - διαπλεκόμενων - και κυβέρνησης για το «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου», και συγκεκριμένα η προπαγάνδα η οποία γίνεται είναι για καταστρατήγηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της οικονομικής ελευθερίας, η οποία σημειωτέων για λίγες οικογένειες πρέπει να είναι προνομιακού χαρακτήρα.

Είναι γνωστό ότι βρισκόμαστε σε μια χώρα στην οποία τα κόμματα του παλαιοκομματισμού ενίσχυσαν συγκεκριμένες οικογένειες, οι οποίες βρέθηκαν σε ένα χώρο με σειρά ραδιοτηλεοράσεων, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, παραβιάζοντας από κοινού τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των υπολοίπων πολιτών για τους οποίους υπήρχε διαφορετική προσέγγιση, επί δεκαετίες, με διώξεις και 
 κατασχέσεις.

Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα αφορούν αποκλειστικά τη διαπλοκή ;

Ερώτηση πρός διαπλεκόμενα, κυβέρνηση και Έλληνες δικαστές : « Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα αφορούν αποκλειστικά ένα στενό κύκλο λίγων οικογενειών διαπλοκής με σειρά αντισυνταγματικών Ραδιοτηλεοράσεων » ;

Η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπουργός, Ν. Παππάς, έχει υποχρέωση να μας παρέχει σαφείς πολιτικές αναφορικά με τις αιτήσεις μας στο υπουργείο του.

Ενώ λοιπόν σε στάδια οι κυβερνώντες ρυθμίζουν κατά το δοκούν αναφορικά με όσα εδραιώθηκαν επί διακυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να επιδείξουν έργο για όσα χρονίζουν και δεν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις.

Ψηφιακή πλατφόρμα Ραδιοφωνίας

Ο παλαιοκομματισμός ρύθμισε για τα οφέλη συγκεκριμένων οικογενειών ιδιοκτητών Ραδιοτηλεοράσεων και τους παρείχε δωρεάν την ψηφιακή πλατφόρμα της τηλεοράσεως, καθιστώντας τους προνομιούχους, και διαμορφώνοντας ένα σαφές μονοπώλιο υπέρ των συμφερόντων τους, ενώ στον αντίποδα από τη σημερινή κυβέρνηση δεν δόθηκε έμφαση στην εξισορρόπηση και στην εξυγίανση.

Δεδομένου ότι τα κόμματα του χθές μερίμνησαν για λίγες οικογένειες διαπλοκής ιδιοκτητών Ραδιοτηλεοράσεων, και σύμφωνα με το γεγονός ότι αυτοί έχουν στην ιδιοκτησία τους πέραν του ενός μέσου, η υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να εξισορροπήσει παρέχοντας στους υπολοίπους - και κυρίως σε όσους κατακρεούργησαν επί δεκαετίες - την Ψηφιακή πλατφόρμα Ραδιοφωνίας.

Εμείς επανειλημμένα έχουμε προτείνει και αιτηθεί, μια θυγατρική της ΕΡΤ σε συνεργασία με τα τεχνολογικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια της χώρας μας, καθώς και με την συμμετοχή των πρωτεργατών της Ραδιοφωνίας, να θεμελιώσουν την ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ, αρχικά πιλοτικά από το Ν.Αττικής.

Πλατφόρμα διαφημιστικού χρόνου (?) Πλατφόρμα Δημοκρατίας ;

Τι στο διάολο έγινε η δημοκρατία και η δικαιοσύνη ; Επενδύσαμε τα χρήματά μας ώστε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και νομιμότητα στο τόπο μας, και κυρίως σ' αυτό που κάναμε πριν απ΄ όλους τους άλλους, και η συνέχεια λίγο πολύ είναι σε όλους γνωστή. Πολιτικοοικονομική διαπλοκή, προνομιούχοι, αντισυνταγματικότητα, και τα κόμματα - πολιτικοί με δεσμεύσεις σε ισχυρά συμφέροντα τα οποία μαζί με την Ελληνική δικαιοσύνη κατακρεουργούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας.

Τι γίνετε σ' αυτή τη χώρα ;

Πλατφόρμα διαφημιστικού χρόνου

Με την κατάθεση του σχεδίου νόμου που συζητείται στις Επιτροπές της Βουλής, μεταξύ άλλων ρυθμίζονται θέματα της τηλεοπτικής διαφημιστικής αγοράς με την θέσπιση του «Ηλεκτρονικού συστήματος διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου».

Με το «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου», η Πολιτεία προχωρά στη ρύθμιση των θεμάτων που άπτονται της εν γένει λειτουργίας των ΜΜΕ και της ιδιαίτερης αποστολής τους. Οι εν λόγω ρυθμίσεις έχουν άμεσο δημοσιονομικό χαρακτήρα, καθότι αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για τη λειτουργία μιας πλατφόρμας που θα σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και υλοποιηθεί από ανάδοχο που θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό.

Μέσω της πλατφόρμας αυτής θα διενεργούνται η αγορά και η πώληση του διαφημιστικού χρόνου, τόσο στους δημόσιους, όσο και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς οργανισμούς. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, μετά από ένα εύλογο διάστημα προετοιμασίας και προσαρμογής, στο εν λόγω σύστημα οφείλουν να συμμετάσχουν: 1) οι δημόσιοι και ιδιωτικοί τηλεοπτικοί οργανισμοί (εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας), που εκπέμπουν μέσω επίγειου δικτύου ψηφιακής ευρυεκπομπής, καλωδιακού δικτύου ή δορυφορικού συστήματος, καθώς και 2) οι διαφημιστές, οι επιχειρήσεις που μεσολαβούν για τη διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου για λογαριασμό διαφημιζομένων, οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις.

Με την υιοθέτηση και λειτουργία του εν λόγω καινοτόμου συστήματος διάθεσης του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου:

• Καθίσταται απολύτως ξεκάθαρο το περιεχόμενο, οι όροι, η υλοποίηση και η εκκαθάριση των συναλλαγών που αφορούν στον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο.
• Επιτυγχάνεται ο ακριβής προσδιορισμός της φορολογητέας ύλης και καταπολεμάται η φοροδιαφυγή.
• Ενδυναμώνεται το ουσιαστικό περιεχόμενο της αρχής της διαφάνειας των οικονομικών συναλλαγών.
• Διασφαλίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την οικονομική επιβίωση των τηλεοπτικών οργανισμών με την άμεση είσπραξη και εκκαθάριση των συναλλαγών διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου.
• Καταπολεμούνται οι στρεβλώσεις της διαφημιστικής αγοράς με τις πρακτικές των επιστροφών, των πιστωτικών σημειωμάτων, των καθυστερήσεων πληρωμών και των απαιτήσεων για παροχή ιδιαίτερα υψηλών πιστώσεων εκ μέρους των τηλεοπτικών οργανισμών.

Τέλος, η Ανεξάρτητη Αρχή του ΕΣΡ ορίζεται ως ρυθμιστής του «Ηλεκτρονικού συστήματος διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου», διασφαλίζοντας την ανεξαρτησία της διαδικασίας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πλατφόρμα διαφημιστικού χρόνου (?) Πλατφόρμα Δημοκρατίας ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">