ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Δεξιοί - αριστεροί ξεπουλητές και ξεπουλημένοι

Στη πόλη της Γλυφάδας τόσο οι δεξιοί, όσο και οι φερόμενοι αριστεροί, έχουν ξεπουληθεί και παράλληλα ξεπουλούν όσα ανήκουν στο δήμο.

Οι στρατηγικές της εξαθλίωσης και του ξεπεσμού των περιουσιακών στοιχείων της Γλυφάδας, και συγκεκριμένα αρχής γενομένης από τις μαρίνες, είναι μεθοδευμένες από το μνημονιακό μπλόκ των αστικών κομμάτων - πολιτικών, οι οποίοι όπως προαναφέραμε είναι ξεπουλημένοι.

Τόσο οι προηγούμενοι διοικούντες, όσο και οι τωρινοί, καθώς και μια σειρά αριστερών κομμάτων στα έδρανα του δήμου, πρεσβεύουν τις ίδιες πολιτικές, ταγμένοι στα συμφέροντα κυρίως των εξωθεσμικών και των ολιγαρχών, των Βαυαρών, Εβραίων, Μασόνων, κ.α., οι οποίοι νέμονται το τόπο μας επί δυο εκατονταετίες.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάς δεν απέκτησε ποτέ την εθνική της ανεξαρτησία, και από το 1821 και εντεύθεν βρίσκεται υποταγμένη στις μεθοδεύσεις εξωθεσμικών συμφερόντων και μιας ολιγαρχίας ξεπουλημένων νεοελλήνων.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός, τουλάχιστον επτά αστικών κομμάτων - πολιτικών στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας, και η παντελή τους απουσία τοποθετήσεων επί μείζονος σημασίας τοπικών ζητημάτων, καταμαρτυρά ότι το σύνολο των εκλεγμένων πρεσβεύουν ένα ταυτόσημο μοντέλο ξεπουλήματος του τόπου μας, και των περιουσιακών στοιχείων των Γλυφαδιωτών.

Τα χρήματα που πιστώθηκαν επί δεκαετίες, και τα περιουσιακά στοιχεία των δημοτών Γλυφάδας, χαρίζονται και ξεπουλιούνται από τους ξεπουλητές των αστικών κομμάτων και κυρίως από την ''γαλάζια'' διοίκηση.

Οι μαρίνες της Γλυφάδας κατασκευάστηκαν με τα χρήματα όλων των κατοίκων, και αποτελούν περιουσιακό στοιχείο όλων των Γλυφαδιωτών, ενώ οι αποφάσεις του ΣτΕ (υπ΄ αριθμ. 1129 έως και 1156/2016) το οποίο έκρινε συνταγματική και νόμιμη την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ και στην συνεχεία τη μεταβίβαση σε τρίτους των μικρών λιμένων και των τουριστικών λιμένων σκαφών αναψυχής, καταμαρτυρά ότι πίσω από τα κόμματα παλαιοκομματισμού που κυβερνούσαν επί 40 χρόνια, καθώς και πίσω από την συγκεβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βρίσκονται τα ολιγαρχικά συμφέροντα.

Η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των δημοτών Γλυφάδας είναι κάθετα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ενέργεια η οποία δεν αποσκοπεί σε σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, αποσκοπεί στην αύξηση των κερδών μιας ολιγαρχίας και στον ευτελισμό κάθε έννοιας δημοκρατίας. ( Το σύνολο των δημοτών έχει πληρώσει και θα πληρώνει συνολικά για ''δημοτικές δομές'', ενώ τα χρήματά του καταλήγουν σε λίγους ιδιώτες, καταλύοντας σταδιακά κάθε συλλογική ενέργεια προς χάριν του συμφέροντος ένος η λίγων ιδιωτών.)

Οι ιδιωτικοποίησεις όσων αποτελούν δημοτική περιουσία, και συγκεκριμένα των μαρινών Γλυφάδας, υποκρύπτει τα στενά συμφέροντα εξωθεσμικών, ολιγαρχών, και πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, και αποτελεί ευθεία προσβολή των Συνταγματικών δικαιωμάτων των κατοίκων Γλυφάδας, των οποίων πιστώθηκαν τα χρήματα για κατασκευή των Μαρινών ώστε να απολαμβάνουν ανταποδοτικής οφέλειας.

Σύμφωνα με το ΣτΕ το οποίο μνημονεύει τη μνημονιακή νομοθεσία και την θέτει υψηλότερα του Ελληνικού Συντάγματος, οι εν λόγω παραχωρήσεις των μικρών λιμένων, (Μαρινών), αποσκοπούν στην ικανοποίηση συγκεκριμένου δημόσιου συμφέροντος, δηλαδή στη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, και όπως γνωρίζετε, κυβερνά ένα κόμμα το οποίο είχε πάγιες προεκλογικές εξαγγελίες κατά των μνημονίων, ενώ υπέγραψε δυο (2) ΜΝΗΜΟΝΙΑ, και τα εφαρμόζει ως δεξιά κυβέρνηση.

Οι μαρίνες Γλυφάδας διαθέτουν περίπου χίλιες θέσεις ελλιμενισμού, το οποίο σημαίνει με ορθή διαχείριση, περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ ετησίως καθαρά έσοδα για το δήμο. Σαφώς η κακοδιαχείριση των Μαρινών της Γλυφάδας επί αρκετά χρόνια είναι δεδομένη , και υφίσταται ένα ιδιότυπο πλαίσιο κολλητών, ημέτερων, χαριστικών ενεργειών, και σχεδόν καθολικής ζημίας για τους δημότες.

Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια υπήρξε απαξίωση πολιτικών ενεργειών υποστηρίξεως των συμφερόντων αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου Γλυφάδας, και αυτό αποτελεί καθαρά απόρροια της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής που διέπει τα μνημονιακά κόμματα τα οποία βρίσκονται στα έδρανα του δήμου.

Συμπερασματικά ώστε να μην μακρηγορούμε, τα στελέχη των αστικών κομμάτων γέμισαν τις τσέπες με τα χρήματα των Γλυφαδιωτών, απέκτησαν και αποκτούν περιουσιακά στοιχεία, ενώ εφαρμόζουν πολιτικές ξεπουλήματος σε ιδιώτες διότι είναι ανίκανοι να διαμορφώσουν ανάπτυξη με τα χρήματα των δημοτών, καθώς επίσης, να αποδεσμεύσουν το τόπο και το κοινωνικό σύνολο από τα ερπετά και τα κοράκια.

Άρμοζε ο δήμος σε αστικά κόμματα - πολιτικούς, οι οποίοι χαλαρά και αδιάφορα δέχονται επί παντός επιστητού το ξεπούλημα του τόπου μας ;

Επισήμανση: Στο τέλος θα αποδειχθεί ποιοι ήταν στενόμυαλοι, και ποιοι πλήρωσαν και θα πληρώνουν εσαεί τα οφέλη των λίγων. Πλήρωσε το σύνολο των δημοτών Γλυφάδας την κατασκευή Μαρινών ώστε να απολαύσει ανταποδοτικά οφέλη, και τα οφέλη θα είναι αποκλειστικά των ερπετών.

Μη ξεχνάτε ότι οι Μαρίνες Γλυφάδας δημιουργήθηκαν μια χρονική περίοδο κατά την οποία δεν υπήρχε δανεισμός, ούτε μνημόνια, ούτε μνημονιακοί όροι - ''νομοθεσία'', άρα οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται είναι κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος.

Είναι σαφές σύμφωνα με όσα ίσχυουν στο δήμο Γλυφάδας, αναφορικά με τις μαρίνες, ότι οι εκλεγμένοι γνώριζαν εκ προοιμίου τη παραχώρηση των μαρινών στους ιδιώτες, και αποτελεί στοιχείο προς διερεύνηση η πίστωση περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από την διοίκηση Παπανικολάου για τις μαρίνες. 

Ποιοι πιστώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των δημοτών γνωρίζοντας ότι αυτό που βρίσκεται στην δικαιοδοσία τους παραχωρείται σε ιδιώτη

Ελληνικό Σύνταγμα

'Αρθρο 24: 6. Tα μνημεία, οι παραδοσιακές περιοχές και τα παραδοσιακά στοιχεία προστατεύονται από το Kράτος.

'Αρθρο 25: 2. H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.

'Αρθρο 106: 2. H ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.

'Αρθρο 5: 1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

Απαιτούμε σαφείς απαντήσεις απ΄όσους μεθοδεύουν το γενικευμένο ξεπούλημα των Μαρινών:

1) Το κράτος προστατεύει τις παραδοσιακές περιοχές - στοιχεία ;

2) H ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί στη πόλη της Γλυφάδας με βλάβη της εθνικής οικονομίας ; ( Oι κάτοικοι πλήρωσαν την κατασκευή μαρινών πριν υπάρξει δανεισμός και μνημόνια, και δεν θα έχουν τα ανταποδοτικά οφέλη των χρημάτων τους διότι θα καταλήξουν στον ιδιώτη και στους δανειστές, οι οποίοι όταν κατασκευάστηκαν οι Μαρίνες δεν είχαν δανείσει τους Γλυφαδιώτες, άρα δεν έχουν κανένα δικαίωμα επί όσων δημιουργήθηκαν προ του δανεισμού με χρήματα των φορολογουμένων κατοίκων.)
 
3) Δεδομένου ότι ως κυβέρνηση πήρατε εκατομμύρια από το αποθεματικό του Δήμου Γλυφάδας, και ορισμένα χρήματα εξ αυτών ήταν προερχόμενα και από τις μαρίνες, πόσες φορές θα πληρώσει ο μέσος κάτοικος Γλυφάδας τον δανεισμό που δημιουργήσατε ως αστικά κόμματα εις βάρος του Ελληνικού λαού ;

4) Γιατί δεν υπάρχουν οι πολιτικές που χρειάζονται στους Ο.Τ.Α ώστε να μην υπάρχει ζημία των χρημάτων του κοινωνικού συνόλου ; 

5) Γιατί δεν μπορεί ο δήμος δια μέσω των εκλεγμένων να πετύχει ανάπτυξη και κάλυψη των δανειστών, αν τα αστικά πολιτικά κόμματα - στελέχη είναι ικανά, και χρειάζεται ο ιδιώτης ; ( Είναι σαφές ότι οι συντάκτες των Μνημονίων, και όσοι τα υπέγραψαν είχαν πλήρη εικόνα όσων θα ισχύσουν. )

6) Προσβάλλονται η όχι τα δικαιώματα των Γλυφαδιωτών από την παραχώρηση σε ένα ιδιώτη των Μαρινών Γλυφάδας ; 

Είναι σαφές, σύμφωνα των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ όρων και όσων τους υπέγραψαν, ότι στη Γλυφάδα εκλέγονται πλήρως ακατάλληλοι, διότι αν μπορεί ένας (1) ιδιώτης να πετύχει ανάπτυξη, και οι ίδιοι με τα χρήματα 100.000 χιλ. κατοίκων αδυνατούν να πετύχουν ανάλογο επίπεδο ανάπτυξης και κάλυψης του δανεισμού, καθιστούν σαφές ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και όσοι τους έχουν εκλέξει, είναι άχρηστοι. ( Το περιορίζουμε, διότι το ανάλογο αφορά ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. )
 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
                                                                                                                                                                             Αύγουστος 2017

Υ.Γ.: Έχετε υποχρέωση στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, και κατακρεουργείτε το θεμέλιο του Ελληνικού λαού. Η μνημονιακή ''νομοθεσία'' πρέπει να αφορά όσα έγιναν έπειτα του δανεισμού, διότι με το δικό σας σκεπτικό, και κυρίως με όσα υπαγόρευσαν ολιγάρχες και δανειστές, πρέπει να παραδώσετε και την ακρόπολη, καθώς και το Ελληνικό κοινοβούλιο, όπως και τα δικαστικά μέγαρα, αυτούσια στους ιδιώτες. ( Γιατί αναφορικά με τα δικά σας προνόμια επιθυμείτε το απυρόβλητο και την ισχύ του Συντάγματος ; )

* Ελπίζουμε ως αναγνώστες και αναγνώστριές μας, να διαμορφώνεται ορθά συμπεράσματα αναφορικά με τα αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικούς στα δημοτικά έδρανα, δεδομένων των πολιτικών τους ξεπουλήματος και ιδιωτικοποιήσεων όσων παραδοσιακά είχαν κατασκευαστεί με χρήματα των κατοίκων, και πως οι συγκεκριμένοι πολιτικοί, οι οποίοι αποδέχονται αυτές τις πολιτικές, ( μνημονιακούς όρους - και δικαστικές αποφάσεις), είναι οι ίδιοι οι οποίοι επανειλημμένα παρανόμησαν κατά του Ιδιώτη - Γλυφαδιώτη, ώστε να υπηρετούνται τα στενά συμφέροντα ημέτερων και διαπλοκής. 

Συμπερασματικά σύμφωνα με όσα ισχύουνTο 2019 η διοίκηση του δήμου Γλυφάδας ανήκει στον ΙΔΙΩΤΗ, και σε καμία περίπτωση στα αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικούς και σε όσους κρύβονται από πίσω τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Δεξιοί - αριστεροί ξεπουλητές και ξεπουλημένοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">