ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υεμένη: Χειρότερα δε γίνεται

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, πραγματικά η κατάσταση δε θα μπορούσε να είναι χειρότερη μας αναφέρουν από το Avaaz το οποίο επιδιώκει να γίνει η σανίδα σωτηρίας για το λαό της Υεμένης.
 
Στην Υεμένη κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει από την πείνα, 500.000 άνθρωποι έχουν πληγεί απ’ τη χειρότερη επιδημία χολέρας που υπήρξε ποτέ - και μια θηριώδης ​​εκστρατεία βομβαρδισμών από τη Σαουδική Αραβία αποκλείει κάθε πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια.
Αυτοί οι αθώοι άνθρωποι ζουν μια βιβλική καταστροφή - αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ακούσει καν για αυτόν τον εφιάλτη, επειδή οι Σαουδάραβες έχουν αποκλείσει τους ξένους δημοσιογράφους από τη χώρα. Θέλουν να κρατήσουν τα εγκλήματά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έτσι ώστε οι κυβερνήσεις μας να συνεχίσουν να τους πουλάνε τανκς, πυραύλους και όπλα.

Και τα καταφέρνουν... Οι ηγέτες μας κάνουν τα στραβά μάτια. Όμως το Avaaz κατέχει μια μοναδική θέση, γιατί οι πόροι μας προέρχονται από απλούς ανθρώπους χωρίς πολιτική ατζέντα. Μπορούμε να γίνουμε η σανίδα σωτηρίας για το λαό της Υεμένης:

  • Στέλνοντας κρυφά δημοσιογράφους στη χώρα για να βγάλουμε στη φόρα όσα συμβαίνουν εκεί.
  • Απαιτώντας από πλούσιες χώρες να στείλουν αμέσως ανθρωπιστική βοήθεια.
  • Πιέζοντας χώρες όπως ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσουν το εμπόριο όπλων που πυροδοτεί αυτά τα εγκλήματα.
Το θλιβερό είναι ότι, αν δε βοηθήσουμε εμείς, δε θα το κάνει κανείς. 20 εκατομμύρια (!) συνάνθρωποί μας στην Υεμένη χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια -- στήριξε με όποιο ποσό μπορείς και θα πιάσουμε αμέσως δουλειά:


Η εγκληματική εκστρατεία βομβαρδισμού της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία κρύβει πίσω της έναν πόλεμο εξουσίας με το Ιράν. Οι Σαουδάραβες λένε ότι υπερασπίζονται τη «νόμιμη» κυβέρνηση της Υεμένης εναντίον μιας ομάδας ανταρτών. Η αλήθεια είναι πως δεν τους ενδιαφέρει η υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά η επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.
Οι αθώοι άμαχοι της Υεμένης είναι τελικά τα θύματα, όπως ακριβώς και τα αδέρφια τους στη Συρία… αλλά χωρίς το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η Υεμένη ήταν ήδη η φτωχότερη χώρα της περιοχής, αλλά πλέον νοσοκομεία, σχολεία και γειτονιές ολόκληρες έχουν γίνει συντρίμμια. Το πιο τρελό είναι ότι τώρα η Σαουδική Αραβία μπλοκάρει και τον ανεφοδιασμό αεροπλάνων του ΟΗΕ που είναι έτοιμα να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια!

Και, το χειρότερο, οι Σαουδάραβες δεν ενεργούν μόνοι τους. Πολλές από τις κυβερνήσεις μας τους βοηθούν παρέχοντας όπλα, στρατιωτικές συμβουλές, ακόμη και χερσαία στρατεύματα. Ο Τραμπ μόλις υπέγραψε μια νέα αμυντική συμφωνία 100 δισ. δολαρίων! Για τους ηγέτες μας η σαουδαραβική φιλία και το πετρέλαιο μοιάζουν πιο σημαντικά από τις ανθρώπινες ζωές στην Υεμένη.

Δεν μπορούμε να είμαστε συμμέτοχοι. Αν αρκετοί από εμάς στηρίξουμε σήμερα, μπορούμε να δείξουμε στο λαό της Υεμένης ότι δεν είμαστε σαν τις κυβερνήσεις μας, ότι νοιαζόμαστε για την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν και ότι θα αγωνιστούμε για να σταματήσουμε το βομβαρδισμό αθώων αμάχων. Υπάρχουν κάποιες θαρραλέες ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν να πετύχουν ακριβώς αυτό, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν το έχει καταφέρει. Ας ενώσουμε επειγόντως τις δυνάμεις μας, πριν χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση:


Έχουμε δύο επιλογές: Να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να ευχηθούμε να σωθεί με κάποιον τρόπο η Υεμένη. Ή να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά: να ξεσηκωθούμε και να φωνάξουμε για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν φωνή.

Σημείωση του ''Γ'': Πριν από δεκαετίες ήμουν ο μοναδικός ιδιοκτήτης Ρ/Σ στη περιοχή των νοτιών προαστίων ο οποίος σε καθημερινή βάση προειδοποιούσε για την μετεξέλιξη που μας επιφυλάσσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σαφώς ο μοναδικός, επίσης, ο οποίος στοχοποιήθηκε με σειρά διώξεων και κατασχέσεων ώστε να συνεχίζεται το γλέντι εκατομμυρίων υπέρ της κλεπτοκρατίας των εν λόγω κομμάτων, των στελεχών, και των φίλων τους.

Σε περιόδους που δεν είχαν καμία απολύτως δημόσια παρουσία όσοι τα τελευταία χρόνια ''λύνουν και δένουν'' στο δήμο Γλυφάδας, ( εννοώ στελέχη αστικών κομμάτων - οργανώσεων), έπραξα το καθήκον μου ως Έλληνας πολίτης, και η ανταμοιβή από τη πλευρά των νεοελλήνων, και κυρίως των οφελημένων δια των ενεργειών μας, είναι προδοσία και συνέχιση των γνωστών νεοελληνικών παθογενειών.

Στο δια' ταύτα:  Tα εγκλήματα τα οποία διαπράττουν επί δεκαετίες τα στελέχη των αστικών κομμάτων τα επιθυμούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ οι τοπικοί δημοσιογράφοι, σε μεγάλο ποσοστό, αντί να βγάλουν στη φορά όσα απαιτούνται, χρηματίζονται ώστε είτε να ασχολούνται με κ@λους και γυμνόστηθες, είτε ακόμα με τη συστημική προπαγάνδα.

Αν κάποιοι οφείλουν να συνδράμουν το λαό της Υεμένης είναι τα γνωστά λαμόγια τα οποία έχουν γεμίσει τους κωδικούς των τραπεζών και τα σεντούκια των σπιτιών τους με τα ληστεμένα του κοινωνικού συνόλου, καθώς και οι ρουσφετοδιορισμένοι οι οποίοι διαβιούν εις βάρος των υπολοίπων.

Αν περιμένετε όμως απ' αυτούς δεν πρόκειται να δείτε ούτε μια δεκάρα.
Οπότε, συνολικά οι υπόλοιποι/ες από το υστέρημά σας σώστε κάποια από τα παιδάκια τα οποία πεθαίνουν καθημερινά, και ίσως σας το ανταποδώσει η ιστορία και η θεία δίκη.

Δείτε επίσης:

Υεμένη: Τα κρούσματα της χολέρας ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο – ΕΡΤ
http://tvxs.gr/news/kosmos/sto-eleos-tis-xoleras-kai-tis-peinas-ta-paidia-tis-yemenis

Υεμένη: Ο ξεχασμένος πόλεμος στη σκιά των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας – Ζούγκλα http://www.zougla.gr/kosmos/article/iemeni-o-ksexasmenos-polemos-sti-skia-ton-ipa-ke-tis-saoudikis-aravias

«Είναι ένας αργός θάνατος»: Η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο (στα Αγγλικά) -- The New York Times https://www.nytimes.com/interactive/2017/08/23/world/middleeast/yemen-cholera-humanitarian-crisis.html?mcubz=0&_r=0

Πόλεμος της Υεμένης: Κίνδυνος χολέρας για περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά (στα Αγγλικά) -- BBC http://www.bbc.com/news/health-40796684

Κάθε 10 λεπτά ένα παιδί στην Υεμένη πεθαίνει από αίτια που μπορούν να αποφευχθούν (στα Αγγλικά) -- UNICEF
https://www.unicef.ie/stories/yemen-child-dies-every-ten-minutes-preventable-causes/

Πόλεμος της Υεμένης: Πόσο άσχημη είναι η ανθρωπιστική κρίση; (στα Αγγλικά) -- BBC http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34011187

Στη Σαουδική Αραβία, ο Τραμπ προσεγγίζει τα σουνιτικά κράτη εις βάρος του Ιράν (στα Αγγλικά) -- The New York Times https://www.nytimes.com/2017/05/21/world/middleeast/saudi-arabia-iran-donald-trump.html

Η αναμενόμενη στρατιωτική επίθεση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη πιθανότατα θα προκαλέσει μαζικό λιμό (στα Αγγλικά) -- VICE
https://news.vice.com/story/saudi-arabias-expected-military-assault-on-major-yemen-port-will-almost-certainly-cause-mass-starvation


Αν συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα, προσωπικά ενδιαφέρομαι να συμμετέχω στην αποστολή στην Υεμένη ώστε να ξεσκεπάσω τα εγκλήματα των πολιτικών - κυβερνήσεων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υεμένη: Χειρότερα δε γίνεται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">