ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ντροπή σας για τις αήθεις επιθέσεις στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου

Του Γιάννη Κουρδομένου

Αήθεις και φασιστικές επιθέσεις δέχεται συντονισμένα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με την στρατιωτική του θητεία.

Απ' όσα διαβάσαμε σε σειρά media, καταδεικνύεται ότι οι επιθέσεις στο πρόσωπο του υπουργού υποκρύπτουν τα στενά συμφέροντα της νέας δημοκρατίας, και γίνονται από δεξιόστροφους αναχρονιστικούς και υποκριτικούς εγκεφάλους.

Είναι το λιγότερο ντροπή για όσους επιτίθενται με τέτοιο υποκριτικό τρόπο στον υπουργό, δεδομένου ότι στους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν σειρά στελεχών της τα οποία δεν έχουν υπηρετήσει κάνοντας χρήση των ευεργετημάτων του νόμου.

Συγκεκριμένα, το 2014 σε τοπικό δημοσίευμα δεξιού site υπήρχε επίθεση προς τον σημερινό δήμαρχο Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, με σαφές ερώτημα. ''Αλήθεια ο Γιωργάκης έχει υπηρετήσει στον στρατό ;'' 

Καλούμε την κυβέρνηση, δια μέσω την στελεχών της, να μην απαντά σε αυτού του τύπου τις αήθεις επιθέσεις, και να απορρίπτει συλλήβδην κάθε μορφή απαντήσεως σε όσα μεθοδεύει το αναχρονιστικό, διαπλεκόμενο, και καιροσκοπικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν επαρκώς τι θα έπρατταν και οι ίδιοι σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Δεδομένου ότι από τη πλευρά ορισμένων συμπολιτών μας, ακροδεξιών και δεξιών καταβολών, αναπαράγονται τα επιθετικά δημοσιεύματα προς τον υπουργό Παιδείας, αναφέρω:

Σε αντιδιαστολή αρκετών συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν έχουν υπηρετήσει με σειρά μεθόδων, και γνωρίζοντας ότι καταλαμβάνουν από δημόσια αξιώματα μέχρι σειρά θέσεων στο Ελληνικό Δημόσιο, καλώ όσους επιτίθονται στον υπουργό να απαναπροσδιορίσουν τη στάση τους διότι προσωπικά υπηρέτησα κανονικά, έχοντας και το έγγραφο για τα ευεργετήματα του νόμου, και πλήν από ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, δεν γνωρίζω τίποτα άλλο από τη πλευρά όσων έχουν ασκήσει διοίκηση στο δήμο Γλυφάδας, και σαφώς ήταν και είναι στελέχη των κομμάτων που κυβερνούσαν επί 40 χρόνια.

Προσωπικά διέκοψα τις σπουδές μου ώστε να υπηρετήσω, και αν με ρωτήσουν τι θα έκανα σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουν να διακοπούν οι σπουδές μου για υποχρεωτική υπηρέτηση, και σαφώς και οποιουδήποτε άλλου πολίτη.

Όταν βίαια διακόπτονται οι σπουδές ενός ανθρώπου, μηδενίζονται οι προσπάθειες αρκετών ετών, και στη συνέχεια απαιτείται διπλή προσπάθεια, επίσης, σχεδόν από μηδενική βάση. 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Έχω γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όπως όλοι οι Ρωμιοί είχα τουρκική υπηκοότητα. Έπρεπε να κάνω την στρατιωτική μου θητεία στην Τουρκία, ήταν οι αρχές της δεκαετίας του '70, υπάρχει δικτατορία στην Τουρκία, αρνούμαι να πάω στον στρατό. Ήμουν στην Αγγλία, κάνω αίτηση για ελληνική υπηκοότητα, μου τη δίνουν και υπάρχει αυτός ο νόμος με τον οποίο οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους. Είναι τόσο απλό, δεν το έχω κρύψει από κανέναν».

Και συνέχισε: «Ας κρίνουν όσοι είναι να την κρίνουν την προσωπική μου απόφαση να εξαγοράσω την θητεία μου, την περίοδο της χούντας. Δεν θα πω τίποτε παραπάνω. Είναι αυτό που λέμε "δολοφονία χαρακτήρα" και συνηθίζεται από αντιπολιτευτικά έντυπα και κόμματα».

Σημείωση: Δεν είναι απλά η "δολοφονία του χαρακτήρα" του κάθε πολιτικού - πολίτη, από τα αντιπολιτευτικά έντυπα και κόμματα, είναι και η κοινωνική διάσταση που παίρνει το κάθε ζήτημα που μεθοδευμένα ''σπέρνουν'' τα media στην υποκριτική και συντηρητική νεοελληνική πραγματικότητα, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ακροδεξιούς να εκτοξεύουν ''ύβρεις - επιθέσεις'', και αναμένοντας προσωπικά οφέλη από την διεύρυνση όσων δημοσιοποιούνται.

Επί προσωπικού ζητήματος: Αυτή τη ''δολοφονία χαρακτήρα'' εμείς την γνωρίζουμε λίγο καλύτερα από τους περισσότερους νεοέλληνες, διότι την έχουμε δεχθεί συστηματικά από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά, και ορισμένες φορές χρειάζεται να την αναπαράξουμε ώς μορφή άμυνας στις ποικίλες ''επιθέσεις'' που δεχθήκαμε. 

Σας θυμίζουμε ότι έχουμε δεχθεί αναρίθμητες επιθέσεις από χθεσινούς, και από τους σημερινούς αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους, αιρετούς, εξαγορασμένους δημοσιογράφους, στελέχη κομμάτων, κ.α., και εν γένει και από τους διορισμένες/ους 40 ετών.

Στο πλαίσιο αυτών των επιθέσεων, ήταν και η μη παροχή βεβαιώσεως λειτουργίας το 1990 - 91 του τοπικού Ρ/Σ ''Γλυφάδα fm'', όπως και οι δόλιες διώξεις - κατασχέσεις στη συνέχεια, μέχρι και το 2005, δια των οποίων έκλεισαν τον τοπικό Ρ/Σ.

Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να κρίνει επαρκώς τι σημαίνει ΕΠΙΘΕΣΗ, δεδομένου ότι είχαμε καταθέσει σύννομα αιτήσεις - παράβολα για μια τοπική βεβαίωση λειτουργίας, Ρ/Σ, και αντί της βεβαιώσεως λειτουργίας, δεχθήκαμε σειρά επιθέσεων - διώξεων - κατασχέσεων για τα στενά οφέλη αστικών κομμάτων - και διαπλεκόμενων ημέτερων.

12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - Αναρχία, διαπλοκή, και παρανομία στο προσκήνιο, αντί ενός δημοκρατικού νόμου για τα ερτζιανά, και κυρίως του Ν.Αττικής.

Δικαιοσύνη για όσα κάκιστα ίσχυσαν στον παρελθόντα χρόνο κατά των ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, καθώς και ημών, μπορεί να υπάρξει σήμερα ; 

Παρακολουθούμε το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και τα κυβερνητικά στελέχη, να επισκέπτονται όσα διαμορφώθηκαν επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να συντηρούν το χθές, χωρίς να υπάρχουν ενέργειες για την ανάπτυξη και την δικαιοσύνη που υποσχέθηκαν στον λαό.

* Έπειτα από τόσες διώξεις - κατασχέσεις, επί δεκαετίες, δεν μας παρείχαν ούτε την διεύθυνση σε ένα δημόσιο μέσο, ώστε να επικεντρώσουμε στα Νότια προάστια Αττικής, και σταδιακά δίνοντας έμφαση στην εξισορρόπηση και στην αναλογική ισότητα. Επίσης, ως κυβέρνηση δεν δέχθηκαν τις προτάσεις μας για μια θυγατρική της ΕΡΤ στα Νότια προάστια Αττικής, τα οποία δεν διαθέτουν ενδογενή τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ντροπή σας για τις αήθεις επιθέσεις στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">