ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τη Δευτέρα εκδικάζεται η μήνυση του Γιάννη Κωνσταντάτου κατά των Χρήστου Κορτζίδη Τάκη Κοροβέση

Τη Δευτέρα εκδικάζεται η μήνυση του Γιάννη Κωνσταντάτου κατά των Χρήστου Κορτζίδη Τάκη Κοροβέση όπως μας αναφέρουν από την «δημοτική συνεργασία».

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (αριθμός πινακίου 1, δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 9, αίθουσα 4) η μήνυση του Γιάννη Κωνσταντάτου κατά των Χρήστου Κορτζίδη και Τάκη Κοροβέση για «συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου».

Στις 28 Σεπτεμβρίου για την ίδια υπόθεση θα εκδικαστεί η αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων € και την έως ένα έτος προσωπική κράτηση των εναγομένων ως μέσο εκτελέσεως της απόφασης του δικαστηρίου.

Στις 25 Ιανουαρίου 2017 ο Γιάννης Κωνσταντάτος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου και συγκεκριμένα για το φύλλο 8 της εφημερίδας «Εξ Ευωνύμων» με κύριο τίτλο «Ζημιώνει το δήμο για χατήρι του Λάτση», σε βάρος των Χρήστου Κορτζίδη και Τάκη Κοροβέση. Ο βασικός ισχυρισμός του είναι ότι δεν έθεσε ποτέ θέμα αξιοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου που χρησιμοποιεί ο Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων για τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων ενώ υπάρχει πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν το αντίθετο. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μήνυση κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης των δύο στελεχών της παράταξής μας.

Αν και οι αιτιάσεις περί συκοφαντικής δυσφήμησης απαντήθηκαν από τον Χρήστο Κορτζίδη την ίδια κιόλας ημέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  (δείτε εδώ), ο Γιάννης Κωνσταντάτος συνέχισε με εξώδικο με το οποίο απαίτησε να δημοσιεύσουμε στο φύλλο 9 της εφημερίδας μας άρθρο με τίτλο «Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δεν ζημίωσε τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης για χατήρι του επιχειρηματία Λάτση» στο οποίο να ανακαλούμε όλο το δημοσίευμα του φύλλου 8, και στη συνέχεια κατάθεσε αγωγή.

Φυσικά δεν μπορούσαμε να του κάνουμε «το χατήρι». Η παράταξή μας ποτέ δεν κατέφυγε στη συκοφαντία για να πετύχει πολιτικά οφέλη. Ο δρόμος που βαδίζει η δημοτική αρχή είναι ολισθηρός και θλιβερός.

Σημείωση του ''Γ'': Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες μηνύσεων και αγωγών από τη πλευρά όσων βρίσκονται στην διοίκηση, διότι έχουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα της ''γαλάζιας'' δημοτικής αρχής του δήμου Γλυφάδας, η οποία ενώ μερίμνησε με ρουσφέτια υπέρ ημέτερων, και παρανομώντας κατά των δικών μας αιτήσεων, χρηματίζει δια της πλαγίας κοινό συκοφάντη ώστε να διοχετεύει λάσπη, ύβρεις, και κατηγορίες, και παράλληλα να καταθέτει μηνύσεις και αγωγές.

Οδηγηθήκαμε στο σημείο να μηνύει ο συκοφάντης και ο υβριστής ώστε να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Αναφορικά με την ενημέρωση, κάτω από τις συνθήκες που ισχύουν ειδικά στη Γλυφάδα, με μια σειρά εγκάθετων και υποστηρικτών της διοικήσεως, και παράλληλα χρηματισμένων δια της πλαγίας, χωρίς αναλογική ισότητα, υπάρχει ο εύκολος δρόμος της διαπλοκής και οι σύγχρονοι μάρτυρες. ( Με όσα ισχύουν στο δήμο Γλυφάδας, κόντρα σε όσα είχαμε αιτηθεί δεν υφίσταται επαρκής ενημέρωση - υφίστανται καθαρά παραταξιακά και προσωπικά συμφέροντα.)

Όπως είχε γράψει η 'εφημερίδα των συντακτών' στις 27.01.2017 για το συγκεκριμένο ζήτημα:

Στο ακραίο σημείο να ζητά τη σύλληψη αντιπολιτευόμενων συμβούλων έφτασε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, καταθέτοντας προχθές μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα κατά του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία», Χρ. Κορτζίδη, και του δημοτικού συμβούλου Τ. Κοροβέση, για συκοφάντηση διά του Τύπου (εκκινώντας, έτσι, διαδικασίες αυτόφωρης σύλληψης), με αφορμή τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας της αντιπολιτευόμενης παράταξης: «Ζημιώνει τον δήμο για χατίρι του Λάτση».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφερόταν στις προθέσεις που έχει εκφράσει ο δήμαρχος, Γ. Κωνσταντάτος, για δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε μια έντονα αστικοποιημένη περιοχή όπου βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις των Σουρμένων, δίπλα στο ρέμα της Ευρυάλης, στο πλαίσιο της απομάκρυνσης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων από την έκταση που πωλήθηκε στη «Lamda Development» (βλ. «Εφ.Συν.» 5/11/2015: «O δήμος φέρνει τα σκουπίδια δίπλα σας»).

Υπόνοιες συναλλαγής

Κατά τη δημοτική αρχή, το δημοσίευμα της παραταξιακής εφημερίδας «δεν αιτιολογεί πώς "ζημιώνεται" ο δήμος, ενώ παράλληλα αφήνει υπόνοιες συναλλαγής γράφοντας στην εφημερίδα του ότι ο δήμαρχος κάνει "χατίρι" επιχειρηματία».

«Είναι πρωτοφανές ένας δήμαρχος να ζητά τη σύλληψη της αντιπολίτευσης γιατί κατά τη γνώμη του τον συκοφαντεί, τη στιγμή που αυτά που γράφουμε είναι απολύτως πραγματικά και τεκμηριωμένα. Ενώ λοιπόν προωθεί μια λύση για τον Σταθμό που βλάπτει τον δήμο, τον ενόχλησε η εφημερίδα μας και ζητά τη σύλληψή μας», απαντά στην «Εφ.Συν.» ο κ. Κορτζίδης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος ταυτίζεται με τα συμφέροντα του επενδυτή. Τάσσεται αναφανδόν υπέρ της επένδυσης, χωρίς καμία επιφύλαξη», σχολιάζει ο πρώην δήμαρχος, συμπληρώνοντας για τον κ. Κωνσταντάτο:

«Τον Λάτση τον έχει σαν χορηγό. Επίσημα έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και έχουν γίνει δεκτές από την πλειοψηφία χορηγίες του Λάτση για την ανακατασκευή μιας αίθουσας ΚΑΠΗ και την ανάπλαση μιας παιδικής χαράς. Δεν μπορείς να τον έχεις ως χορηγό και να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα του Δημοσίου ως δήμαρχος. Εμφανώς λειτουργεί ως υποστηρικτής του Λάτση και εμφανίζεται ως μεσολαβητής του στην τοπική κοινωνία, λέγοντας "θα σας βρω δουλειές άμα ξεκινήσει η επένδυση"», περιγράφει ο κ. Κορτζίδης.

Για προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της ακεραιότητάς του «με ανυπόστατες κατηγορίες και λιβελογραφήματα με τα οποία όχι μόνο αφήνουν υπονοούμενα για χρηματισμό μου αλλά με στοχοποιούν απέναντι σε περιθωριακές ομάδες που μου επιτέθηκαν άνανδρα το περασμένο καλοκαίρι μέσα στο δημαρχείο» κάνει λόγο με δήλωσή του ο κ. Κωνσταντάτος.

Κατηγορώντας την αντιπολιτευόμενη παράταξη ότι «απουσία αντιπολιτευτικού λόγου και πολιτικών επιχειρημάτων έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια», καταλήγει: «Η ανοχή τελείωσε. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».

«Η παράταξή μας ποτέ δεν στηρίχθηκε στη συκοφαντία για να πετύχει πολιτικά οφέλη. Οσα αναφέρονται στην εφημερίδα μας είναι απολύτως τεκμηριωμένα και όπου κληθούμε να τα αποδείξουμε είμαστε σε θέση να το κάνουμε», αναφέρει η «Δημοτική Συνεργασία».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τη Δευτέρα εκδικάζεται η μήνυση του Γιάννη Κωνσταντάτου κατά των Χρήστου Κορτζίδη Τάκη Κοροβέση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">