ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημοσκόπηση: Ο κανένας καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Η προτίμηση των Ελλήνων στον «κανένα», ως επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, επί αρκετά χρόνια παραμένει σταθερή. 

Από το 2015 είχαμε γράψει ότι το 50 % του Ελληνικού λαού δεν επιθυμεί κανένα να τον κυβερνήσει, και το ανάλογο ισχύει και στις δημοτικές εκλογές, με ένα σημαντικό ποσοστό, άλλοτε 40 και ενίοτε 50 % αποχής από την κάλπη. 

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Νέα» ιδιοκτησίας Μαρινάκη δείχνει την προτίμηση των Ελλήνων, η οποία είναι ο «κανένας» !!!

Η απαισιοδοξία της ελληνικής κοινωνίας, στην δημοσκόπηση είναι άνω του 75%, βασικό στοιχείο της καταστάσεως στην οποία έχει περιέλθει η πολιτική στη χώρα μας, με βασική αδυναμία των αστικών κομμάτων εξουσίας να καλύψουν ως υποχρεούνται την υπηρέτηση του Ελληνικού λαού.

Στην ερώτηση για την πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 43%, ενώ Τσίπρας και Μητσοτάκης αθροιστικά φτάνουν στο 38%.

Στα ποσοστά που κινείται τόσο το κυβερνών κόμμα, όσο και η ΝΔ, η αυτοδυναμία για εμάς δεν είναι πιθανή, και πολλά θα εξαρτηθούν από τις συμμαχίες τις οποίες θα κάνουν μεταξύ τους τα κόμματα.

Η κυβέρνηση δεν έχει πετύχει τους βασικούς στόχους και τις δεσμεύσεις της, και αδυνατώντας να καλύψει την κοινωνία διαμορφώνει μόνη της το άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα κόμμα το οποίο συνεχίζει να δηλώνει αριστερά, χωρίς να έχει τις απαιτούμενες πολιτικές κάλυψης των πολιτών, και ειδικότερα αναφορικά με την υψηλή ανεργία, και ειδικά των νέων, ανοίγει την πόρτα διάπλατα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Επισήμανση: Όπως βλέπετε στην προμετωπίδα μας, από το 2015 καταθέσαμε τις προτάσεις μας αξιώνοντας από την κυβέρνηση την δημιουργία τέταρτου δημόσιου καναλιού, το οποίο να συνδράμει σε ένα βαθμό την κοινωνία και τους ήδη ανέργους του κλάδου. Όπως έχουμε γράψει το ανταποδοτικό τέλος επαρκεί για 10 δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημοσκόπηση: Ο κανένας καταλληλότερος για πρωθυπουργός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">