ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία στο Υπ. Μακεδονίας-Θράκης

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12.00, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία έξω από το ΥΜΑΘ.

Επισήμανση του ''Γ'': Πρόσφατα ενημερώθηκαν τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο, όσο και οι αρμόδιοι της Υγείας για όσα κάκιστα συνεχίζουν να ισχύουν στα δημόσια νοσοκομεία, και ως γνωστόν δεν πήραμε καμιά απάντηση, ούτε υπήρξε παρέμβαση από τη πλευρά των αρμοδίων.

Οι αρμόδιοι κωφεύουν

Για μια εξέταση ρουτίνας ένα νοσοκομείο βγάζει παραπεμπτικό, το οποίο λήγει σε ένα μήνα, ενώ δεν διαθέτει τα μηχανήματα κάλυψης των πολιτών, διότι είναι χαλασμένα, καθώς επίσης, στα ραντεβού τα οποία κλείνονται η ημερομηνία αντί να είναι 15 ημερών είναι τριών μηνών, άρα δεν ισχύει το παραπεμπτικό !!!

Δεδομένων όσων προαναφέρουμε, αναφορικά με την ταλαιπωρία των πολιτών, όσοι διοικητικοί κ.α. υπάλληλοι επικαλούνται το γράμμα του νόμου, και τη τήρηση ημερομηνιών, πρέπει τουλάχιστον να ξηλωθούν από τις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν και διαβιούν εκ του ασφαλούς κατά του δημοσίου συμφέροντος, μαζί με τους φυσικούς τους προϊσταμένους, αιρετούς - πολιτικούς.


Από αυτού του τύπου κωλυσιεργεία, πολλοί πολίτες έχουν βρεθεί στα γρανάζια αυτών των κακοδιοικήσεων, καθώς και των ''ευσυνήδητων'' αιρετών - πολιτικών και διοικητικών υπαλλήλων, χάνοντας συντάξεις και επιδόματα πολλών ετών, λόγω τήρησης του ''νόμου'' και της προθεσμίας των έξι μηνών. Αίσχος.

Αν πρέπει να κλείσει ένας πολίτης τρία ραντεβού, για εξετάσεις, και πέσει στα δίχτυα αυτού του συστήματος, μέχρι να πάρει στα χέρια του τις διαγνώσεις και να τις καταθέσει στο Ι.Κ.Α ώστε να περάσει από επιτροπή, έχει παρέλθει το εξάμηνο και δεν δικαιούται τα αναδρομικά, μηνών, η ακόμα και ετών.

Ποιοι θεσμοθέτησαν θέτοντας όριο τους έξι μήνες ; Γιατί οι αρμόδιοι στρέφονται κατά χιλιάδων πολιτών ; Εσείς στην διακυβέρνηση βρίσκεσται έξι μήνες ; Οι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου τυγχάνουν μονιμότητας έξι μηνών;
Οι αιρετοί, και τα τσιράκια τους διοικητικοί, βρίσκονται στο δήμο για έξι μήνες ; 

Θεσσαλονίκη: Μία γυναίκα εργαζόμενη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, κατήγγειλε ότι αστυνομικοί των ΜΑΤ την χτύπησαν με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. 




Νωρίτερα οι εργαζόμενοι μπήκαν στον αύλειο χώρο του ΥΜΑΘ ζητώντας συνάντηση και δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησε. Τελικά, πριν από λίγο η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ έγινε δεκτή από την προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.
 

Η αντιπροσωπεία ζήτησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη ΔΕΘ. Η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου απάντησε πως αυτό είναι αδύνατον λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του κ. Τσίπρα, ωστόσο υποσχέθηκε το ραντεβού με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ να κλειστεί κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Το καραβάνι της υγείας

Νωρίτερα, πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, για τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ. Το ραντεβού δόθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Παπαναστασίου, Λεωφόρου Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία και Αντιγονιδών με τελική κατάληξη το υπουργείο Μακεδόνιας – Θράκης.








Η διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ είναι για ακόμα μία φορά πρωτότυπη καθώς οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έφτιαξα το άρμα του «Ψευτοαλέξη», τοποθετώντας πάνω σε αυτό κούκλες με τη μορφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. 






πηγή: iskra.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία στο Υπ. Μακεδονίας-Θράκης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">