ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πόλεμος επιθέσεων ανάμεσα στους δημάρχους Γλυφάδας - Ελληνικού - Αργυρούπολης

Του Γιάννη Κουρδομένου

Πόλεμος επιθέσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δημάρχους Γλυφάδας - Ελληνικού - Αργυρούπολης, Παπανικολάου - Κωνσταντάτου, αναφορικά με τον σταθμό μεταφόρτωσης στον οικιστικό ιστό καθώς και την υποστήριξη Κορτζίδη από τη πλευρά του δημάρχου Γλυφάδας.

Ορισμένες τοποθετήσεις από τη πλευρά τοπικών δημοσιευμάτων εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα, και πολλά απ΄ όσα αναφέρονται στις τοποθετήσεις των δημάρχων, κυρίως του κ. Κωνσταντάτου, δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ένα από τα επιχειρήματα του κ. Κωνσταντάτου για τους “Γερμανοτσολιάδες”, ξεπουλημένους στα συμφέροντα, και αν ο Παπανικολάου σέβεται τους αγώνες του υβριστή της κυβέρνησης Σαμαρά, Χρ, Κορτζίδη.  

Τονίζουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ''ακυρώθηκε'' από τον Ελληνικό λαό, και ο κ. Κορτζίδης σύμφωνα των καταβολών του ορθά υπερασπίζεται το τόπο του κατά των εξωθεσμικών - ''θεσμών'', καθώς και ελαχίστων ολιγαρχών, και παράλληλα λίγων κομμάτων - πολιτικών, οι οποίοι δρομολόγησαν την μετεξέλιξη μιας υπερχρεωμένης χώρας με τέσσερα Μνημόνια, ξεπουλώντας στον ιδιωτικό παράγοντα όσα ανήκουν στο σύνολο. 

ΒΟΣΠΟΡΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Η λεγόμενη επένδυση πρέπει να πληρεί τα χαρακτηριστικά κάλυψης τόσο του Συντάγματος όσο και των θεσμοθετημένων, καθώς και τα κριτήρια της κοινωνίας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ΚΑΠΗΛΕΙΑ. 

Γι' άλλη μια φορά πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζουν όσοι δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο του τέως αεροδρομίου, και η προπαγάνδα για χιλιάδες θέσεις εργασίας, και ειδικότερα σε ημέτερους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκατοντάδες συμπολιτών μας, οι οποίοι/ες γεννηθήκαμε εντός του τέως αεροδρομίου.  ( Παρακάμπτεται τον Βόσπορο Γλυφάδας - Ελληνικού και τους κατοίκους του, ώς είθισται στη χώρα των νεοελλήνων, όμως ο κ. Λάτσης δεν θα έχει εύκολο δρόμο. )

Μπορεί να παρακάμπτεται απ' όλους, ( άλλωστε γιατί ?), ότι το πρώην αεροδρόμιο και οι δομές του, κατασκευάστηκαν με την συμβολή εκατοντάδων εργαζομένων, οι οποίοι ήταν οι κάτοικοι του Βοσπόρου Γλυφάδας - Ελληνικού, άρα Γλυφαδιώτες της απαλλοτριωμένης συνοικίας στη συνεχεία, η οποία απαλλοτριώθηκε για την επέκταση του τέως αεροδρομίου, και ουδείς μπορεί να το διαψεύσει.

Ο δήμος Γλυφάδας, και οι κάτοικοί του, αποτελούν ''συνιδιοκτήτη'' του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού, και τα διοικητικά και χωροταξικά όρια ανήκουν και στους τρείς όμορους δήμους. ( Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης - Αλίμου.) Αδυνατούμε να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι λόγοι που μεθοδευμένα παρακάμπτουν τον πρώτο οργανωμένο συνοικισμό του ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ο οποίος συνέδραμε τα μέγιστα για την διαμόρφωση όσων υφίστανται εντός του τέως αεροδρομίου. 

Είναι πολιτικοί οι λόγοι και οι σκοπιμότητες που οδηγούν ορισμένους να αλλοιώνουν την τοπική Ιστορία ; Οι προγονοί μας εργάστηκαν επί δεκαετίες στην κατασκευή όσων υπάρχουν εντός του τέως αεροδρομίου, και ήταν κάτοικοι του Βοσπόρου Γλυφάδας - Ελληνικού, μετέπειτα κάτοικοι Σουρμένων - Αργυρούπολης, και στη συνέχεια της Τερψιθέας - Γλυφάδας, κ.α.

Στο σημείο που ευρίσκοντο τα απαλλοτριωμένα σπιτάκια των κατοίκων του Βοσπόρου ο επενδυτής προορίζει την κατασκευή πολυτελών κατοικιών, κ.α.

Οι Βοσποριώτες, των οποίων απαλλοτριώθηκε ο συνοικισμός τους, και έχασαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία ήταν εντός του τέως αεροδρομίου, ως κάτοικοι του Δήμου Γλυφάδας, διοικητικά και χωροταξικά δεν έχουν ίσα δικαιώματα με το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτο ; Έχετε περισσότερα εσείς που είστε έξω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού ;

Το επιχείρημα  ''δείξε μας τον φίλο σου να σου πούμε ποιός είσαι'', σήμερα δεν αντιπροσωπεύει απολύτως τίποτα, και μπορούμε να το αποδείξουμε. Επί αρκετά χρόνια θεωρούσαμε ότι ορισμένοι συναγωνιστές/ιες είναι ''φίλοι'' μας, (αναφορικά με την ιδεολογία μας), και τελικά αποδεικνύεται ότι η εκτίμηση ήταν ολότελα λάθος, διότι αυτοί ήταν φίλοι των προσωπικών τους σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.

Αναφορικά με τον κ .Χατζηδάκη του Δήμου Φαλήρου, πρέπει να τονίσουμε ότι ο δήμος του έχει πολλά χρήματα και έχει αποκτήσει πολλούς ''φίλους''.

Όπως ανέφερε  ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου: 

Πριν από δέκα μήνες περίπου, ενημερωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης προτείνει και μεθοδεύει τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμάτων στα όρια μεταξύ Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης! (το ακριβές σημείο στη φωτογραφία που επισυνάπτω)


Αμέσως αντιδράσαμε και εκδώσαμε ψήφισμα κατά της κίνησης αυτής και την καταδικάσαμε απερίφραστα. Τότε κάποιοι πήγαν να μας βγάλουν τρελούς, ότι δήθεν αυτό υπάρχει μόνο στη φαντασία μας και μας επιτέθηκαν… 

Χθες, με αφορμή μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, όλοι παραδέχθηκαν ότι το σχέδιο ήταν και είναι πέρα για πέρα αληθινό! Οι φόβοι μας, συνεπώς, για μια ακόμα φορά απεδείχθησαν απολύτως δικαιολογημένοι.

Πέρα από αυτό (στο οποίο θα επανέλθουμε γιατί είναι μείζονος σημασίας θέμα), χθες κλήθηκα να καταθέσω σχετικά με την πρόθεση του όμορου Δήμου να δημιουργήσει την εγκατάσταση αυτή. 

Παρόλο που με τον πρώην Δήμαρχο κ. Χρήστο Κορτζίδη μας χωρίζει τεράστια απόσταση, καθώς έχουμε βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες – με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επένδυση στο Ελληνικό την οποία υποστηρίζουμε ενώ εκείνος είναι κάθετα αντίθετος – παρέστην στο δικαστήριο για να πω την αλήθεια, ότι δηλαδή το σχέδιο για τα σκουπίδια στη γειτονιά αυτή είναι αληθινό: 

Η διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών επιδιώκεται να γίνει από το γειτονικό μας Δήμο στην καρδιά του οικιστικού ιστού, μέσα σε μια παλιά γειτονιά της περιοχής. Ευτυχώς όλοι οι αρμόδιοι φορείς αναγνωρίζουν πλέον ότι έχουμε δίκιο και πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό από κάθε άποψη να γίνει. Ασφαλώς, φυσικά, προτείνουμε λύσεις για τα απορρίμματα με την ελάχιστη δυνατή όχληση, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των όμορων Δήμων.

Πάντα στην πορεία μου και στη σταδιοδρομία μου αναζητούσα συνθέσεις και συναινέσεις. Ιδίως δε στην τοπική αυτοδιοίκηση, που πιστεύω βαθιά και εφαρμόζω στην πράξη ότι είμαστε πέρα και πάνω από κόμματα.

Η καταδίκη του κ. Κορτζίδη σε πρώτο βαθμό – που έγινε εξαιτίας των χαρακτηρισμών που είχε χρησιμοποιήσει – έδωσε αφορμή στο κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, νυν δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση χολής και εμπάθειας εναντίον μου.

Δεν θα ακολουθήσω αυτό το δρόμο, γιατί η αλαζονεία και η επίδειξη συμπλεγματικής συμπεριφοράς είναι κακός οδηγός στη ζωή. 

Θα πω μόνο τούτο: Όταν έχεις ξεκινήσει την πολιτική σου καριέρα ως «σύντροφος» και συνεργάτης του καταδικασθέντος για μίζες Τάσου Μαντέλη, όταν έχεις διαρρήξει για άγνωστους λόγους μια αγαστή συνεργασία μεταξύ Γλυφάδας-Ελληνικού/Αργυρούπολης-Αλίμου (ενώ οι Δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου συνεχίζουμε αρμονικά) και προκαλείς διαρκώς εντάσεις και αντεγκλήσεις και με τους δύο γείτονές σου, όταν έχεις πιαστεί επανειλημμένα να φάσκεις και να αντιφάσκεις, τότε πρέπει να είσαι χίλιες φορές πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις σου.

Κατά τα άλλα, με βάση δημοσίευμα εφημερίδας που δεν διαψεύστηκε, ο κ. Κωνσταντάτος επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει στο ΠΑΣΟΚ, ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς. Του εύχομαι καλή επιτυχία στον φυσικό του πολιτικό χώρο.

Οι δε απειλές που εκτοξεύει στο τέλος της σκαιότατης ανάρτησής του ο κ. Κωνσταντάτος εναντίον μου, είναι χαρακτηριστικές του τρόπου με τον οποίο πολιτεύονταν επί σειρά δεκαετιών στελέχη του παλαιού κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Οι εποχές – δυστυχώς για εκείνους και ευτυχώς για τον τόπο μας - έχουν αλλάξει…

Η απάντηση του Γιάννη Κωνσταντάτου: 

Ευχαριστώ ολόψυχα την παράταξη μου που ως πολιτική μου οικογένεια απάντησε στην νέα επίθεση οχετό που εξαπέλυσε εναντίον μου ο Δήμαρχος Γλυφάδας. 

Λέει όσα πρέπει να μάθει ο λαός των δήμων μας και εξηγεί γιατί βρέθηκε να υπερασπίζεται ( όχι τυχαία) τον καταδικασμένο ως συκοφάντη πρώην δήμαρχο. 

Από όλη την ανακοίνωση κρατάω το τελευταίο......" Τον Κωνσταντάτο τον υπερασπίστηκε ο εμβληματικός Δήμαρχος Π Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης. Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι"....

Σύντροφε Παπανικολάου δεν μας τα λες καλά…

Για δεύτερη φορά η παράταξη και ο επικεφαλής μας δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, δέχεται αήθη επίθεση από τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γ. Παπανικολάου. Η πρώτη ήταν όταν δημοτικός του σύμβουλος χαρακτήρισε την πόλης μας ως “Πουλί” προσβάλλοντας τα ιερά σύμβολα των προγόνων μας.

Τώρα θίχτηκε ο ευαίσθητος “σύντροφος” κ. Παπανικολάου διότι ο Γ. Κωνσταντάτος είχε το “θράσος” να τον ψέξει επειδή ήρθε να υπερασπιστεί τον συνοδοιπόρο του και συναγωνιστή του Χρ. Κορτζίδη, ως βασικός του μάρτυρας στην δίκη που καταδικάστηκε σε πολύμηνη φυλάκιση ως κοινός συκοφάντης. 
Να ξεκαθαρίσουμε πως, η συγκεκριμένη επιστολή εκφράζει όλους εμάς (στελέχη της παράταξης, δημοτικούς συμβούλους), που πολεμήσαμε τις λαϊκίστικες πολιτικές τύπου “Κορτζίδη”, που τόσο πολύ θαυμάζει ο κ. Παπανικολάου και επέλεξε να στηρίξει στο δικαστήριο.
Εκείνους δηλαδή, που διαδήλωναν το 2012-2014 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών ως “Αγανακτισμένοι” ενάντια στον σημερινό αρχηγό της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον - ανάμεσα και σε πολλούς άλλους χαρακτηρισμούς - ως “Γερμανοτσολιά”, δηλαδή προδότη της Ελλάδας.
Με μία ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου προσπαθεί να εξηγήσει τους κοινούς στόχους και τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με τον συκοφάντη “σύντροφό” του, πρώην δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη. Παράλληλα προσπαθεί να πλήξει ανεπιτυχώς τον Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτο, ο οποίος έχει μακρά και πετυχημένη αυτοδιοικητική πορεία.
Ας δούμε λοιπόν ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου πίσω από το γυαλιστερό περιτύλιγμα της πολιτικής του καριέρας.

Ανακρίβεια πρώτη στην ανακοίνωση του: “Ενημερωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης προτείνει και μεθοδεύει τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων στα όρια μεταξύ Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης!
Η μόνη προφορική ενημέρωση που είχε, όπως παραδέχτηκε στο δικαστήριο, ήταν από τον κ. Φλαμπουράρη. Στο δικαστήριο δεν κατέθεσε ούτε ένα επίσημο έγγραφο ή σχέδιο. Παραδέχτηκε επίσης, ότι δεν είχε ούτε προφορική επιβεβαίωση σχετικά, από τον πλέον αρμόδιο να του απαντήσει, τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Αναπαρήγαγε φημολογίες σε αγαστή συνεργασία με τον σύντροφό του Χρ. Κορτζίδη για να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για τα σκουπίδια.

Ανακρίβεια δεύτερη στην ανακοίνωση του:“Χθες κλήθηκα (στο δικαστήριο) να καταθέσω σχετικά με την πρόθεση του όμορου Δήμου να δημιουργήσει την εγκατάσταση αυτή.”
Ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, δεν μίλησε μόνο για τον σταθμό διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά πήρε σαφέστατη θέση υπέρ του συντρόφου του, πρώην δημάρχου Χρ. Κορτζίδη καθώς, χαρακτήρισε το συκοφαντικό δημοσίευμα, που λοιδoρούσε τον συνάδελφό του Γιάννη Κωνσταντάτο, ως “μη άξιο μηνύσεως”, λέγοντας ότι, και αυτός κατά καιρούς έχει δεχτεί συκοφαντικά δημοσιεύματα, χωρίς να προσφύγει δικαστικά. Απόλυτα ψευδές φυσικά, καθώς ο δήμαρχος Γλυφάδας έχει μηνύσει πολλές φορές τοπικό εκδότη για συκοφαντικά δημοσιεύματα. 
Προφανώς η φράση “Ζημιώνει το δήμο για χατήρι επιχειρηματία”, κατά την άποψη του δημάρχου κ. Παπανικολάου, δεν θα έθιγε την αξιοπρέπειά του. Γιατί άραγε…; Οι δικαστές όμως, είχαν διαφορετική άποψη.

Ανακρίβεια Τρίτη στην ανακοίνωση του:“…όταν έχεις διαρρήξει για άγνωστους λόγους μια αγαστή συνεργασία μεταξύ Γλυφάδας-Ελληνικού/Αργυρούπολης - Αλίμου (ενώ οι Δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου συνεχίζουμε αρμονικά)”
Εμείς δεν έχουμε διαρρήξει καμία συνεργασία. Το αντίθετο μάλιστα. Με την επίσημη θέση μας στην κυβέρνηση εγγράφως ζητήσαμε να γίνει εντός του αεροδρομίου, κοινός σταθμός διαχείρισης Απορριμμάτων και για τους τρεις Δήμους. 
Όμως, διαρρήξαμε τις σχέσεις μας, αναφορικά με τις διεκδικήσεις στα οφέλη της επένδυσης. Αυτό συνέβη διότι οι δήμαρχοι κ.κ. Παπανικολάου και Κονδύλης αμφισβητούν τα γεωγραφικά μας όρια και απαιτούν να μοιραστούμε τα μελλοντικά έσοδα από την επένδυση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στα διοικητικά και χωροταξικά όρια της πόλης μας, “ισότιμα”. 
Δεν αναγνωρίζουν τα διοικητικά όρια μας του δήμου μας και θα έπρεπε ο Γ. Κωνσταντάτος να τους χειροκροτήσει γι’ αυτό. Με ανιστόρητους δεν μπορεί να υπάρξει κανένα κοινό μέτωπο. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η αγαστή συνεργασία των κ.κ. Παπανικολάου και Κορτζίδη, ενάντια στον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Κωνσταντάτο, αφού όσα λιγότερα κερδίσει από την επένδυση του Ελληνικού για την πόλη του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, τόσο δικαιωμένοι θα νιώσουν.

Ανακρίβεια Τέταρτη στην ανακοίνωση του:“…Όταν έχεις ξεκινήσει την πολιτική σου καριέρα ως «σύντροφος» και συνεργάτης του καταδικασθέντος για μίζες Τάσου Μαντέλη”.
Επέλεξε να απομονώσει ανάμεσα στο πλούσιο του βιογραφικό (τρία πανεπιστημιακά πτυχία, 20 χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών κ.α) την 2μήνη πρακτική που έκανε, όπως δεκάδες άλλοι φοιτητές πριν πάρουν το πτυχίο τους και βγουν στην ιδιωτική αγορά εργασίας, στο γραφείο του πρ. υπουργού Τ. Μαντέλη. 
Λάσπη στον ανεμιστήρα και δημιουργία εντυπώσεων. Προφανώς, η στενή του φιλία με τον σύντροφό του Χρ. Κορτζίδη αποδίδει καρπούς.
Αντίθετα με τον διαδρομιστή στα πολιτικά γραφεία με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ (8 χρόνια), και “διορισμένου” ευρωβουλευτή (5 χρόνια), κ. Παπανικολάου, ο Γ. Κωνσταντάτος έδινε τα διαπιστευτήριά, του επί 20 χρόνια, στον ιδιωτικό τομέα σε τομείς υψηλής ευθύνης.
Μήπως μπορείτε κ. Παπανικολάου να δώσετε στην δημοσιότητα τα δικά σας ένσημα στον ιδιωτικό τομέα πριν στάξετε χολή για κάποιον, που απλά δεν γίνεται να συγκριθείτε; Πού έχετε ακριβώς εργαστεί; 

Ανακρίβεια Πέμπτη στην ανακοίνωση του:“…την επένδυση στο Ελληνικό την οποία υποστηρίζουμε”‘Οτι ο Γιώργος Παπανικολάου στηρίζει την επένδυση του Ελληνικού, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Η αλήθεια είναι, ότι ο κ. Παπανικολάου, τους τελευταίους μήνες, έγινε όψιμος υποστηρικτής της επένδυσης.
 
Το 2015, χαιρέτησε την μεγάλη εκδήλωση κατά της επένδυσης του Ελληνικού, που διοργάνωσε ο συκοφάντης σύντροφός του Χρ. Κορτζίδης και παρουσία της πρώην υπουργού κας Βαλαβάνη, του δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη και άλλων πολιτικών της αριστεράς, δήλωσε ότι με το σύντροφό του Χρ. Κορτζίδη τον συνδέουν κοινοί αγώνες για το Ελληνικό, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημά τους.

Ο Χρ. Κορτζίδης κατά την διάρκεια των αγώνων του στις πλατείες εκείνης της περιόδου όπου έκλεινε τον δήμο και κατέβαζε τα πούλμαν στο Σύνταγμα για να υποστηρίξει τις διαδηλώσεις, που είχαν ως κεντρικά συνθήματα που χαρακτήριζαν τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και όσους ασχολήθηκαν με την επένδυση του Ελληνικού, όπως ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Χατζηδάκης και άλλα στελέχη της αριστεράς ως “Γερμανοτσολιάδες”, ξεπουλημένους στα συμφέροντα και πολλά άλλα. 
Ο κύριος Παπανικολάου όμως ήταν στις Βρυξέλες τότε και ίσως τα λησμόνησε.

Ρωτάμε, είναι λογικό ο χαρακτηρισμένος ως “Καραμανλικό” στέλεχος της ΝΔ κ. Παπανικολάου, να αναφέρει ότι σέβεται τους αγώνες του υβριστή της κυβέρνησης Σαμαρά, Χρ, Κορτζίδη; “O νοών νοείτω”.
Στις 5 Ιουνίου του 2016, στην Κυριακάτικη εφημερίδα Real News φιλοξενούνται δηλώσεις του κ. Παπανικολάου ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη, δηλώνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να μπλοκάρουν την συγκεκριμένη επένδυση, αμφισβητώντας τη διαδικασία και το τίμημα του διαγωνισμού, θέματα που είχαν κριθεί αμετάκλητα, από τα υψηλότερα θεσμικά όργανα του κράτους (π.χ. ελεγκτικό συνέδριο).
Προφανώς, και τότε ο κ. Παπανικολάου “στήριζε” την επένδυση.  

Ο ορισμός του “πολιτικού οπορτουνισμού”. Λαϊκά, “όπου φυσάει ο άνεμος” και ιδίως αναλόγως με του που το πάει η Κυβέρνηση. Αντιθέτως ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, από την αρχή κρατάει θετική στάση απέναντι στην επένδυση, με όρους και προϋποθέσεις, χωρίς πισωγυρίσματα. 

Το έχει αποδείξει με συνεπή αγώνα και γι’ αυτές του τις απόψεις δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση από αναρχικούς μέσα στο Δημαρχείο του. Ο λαλίστατος σύντροφος Παπανικολάου μπορεί να μας αναφέρει ένα ελάχιστο δείγμα δικής του προσφοράς στην πολιτική στήριξη της Επένδυσης του Ελληνικού;

Καλούμε τον κ. Παπανικολάου να ασχοληθεί με τον Δήμο του και με όσα έρχονται στο μέλλον και όχι με την υπεράσπιση της πολιτικής “Κορτζίδη”, γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Σ.: Δεν είναι τυχαίο ότι βασικός μάρτυρας του Γ. Κωνσταντάτου στο δικαστήριο ήταν ο εμβληματικός δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Χατζηδάκης. Μήπως κ. Παπανικολάου έχετε να προσάψετε τίποτα και σε εκείνον; Εμείς θα λέγαμε δείξε μας τον φίλο σου να σου πούμε ποιός είσαι!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πόλεμος επιθέσεων ανάμεσα στους δημάρχους Γλυφάδας - Ελληνικού - Αργυρούπολης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb