ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουϊκ με τον Μητροπολίτη Μεξικού & κεντρικής Αμερικής Αθηναγόρα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε στις 21.09.2017 στο γραφείο του με τον Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα.

Καταρχήν έγινε αλληλοενημέρωση για τις μετασεισμικές επιπτώσεις που αφορούν τους Έλληνες Ομογενείς του Μεξικού. 

Επιβεβαιώθηκε, για μία ακόμα φορά ότι, πλην ζημιών σε ορισμένα οικήματα, δεν υπήρξε καμία άλλη επίδραση, επιβεβαιώνοντας και τα στοιχεία που είχε δώσει στον ΥΦΥΠΕΞ η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κα Γεωργία Μπουτζιάνη, ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ή απώλειες από τους εκεί Ομογενείς.

Ο Σεβασμιότατος, ο οποίος με έδρα το Μεξικό έχει την Ιερατική ευθύνη για 20 χώρες της κεντρικής Αμερικής συμπεριλαμβανομένων του Παναμά, Κούβας, Κολομβίας, Βενεζουέλας, Νικαράγουας κλπ., παρουσίασε στον Υφυπουργό τις πράγματι πολύ αξιόλογες δράσεις της Μητρόπολής του, σε κάθε χώρα ξεχωριστά, με χειροτονημένους και τοπικούς Ιερείς και με μεγάλη απόδοση έργου, κυρίως στον κοινωνικό τομέα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ διαβεβαίωσε, ότι ο Σεβασμιότατος καταρχήν θα έχει κάθε δυνατή βοήθεια σε θέματα σχετιζόμενα με τις κοινές δράσεις της Μητρόπολης Μεξικού με τους λίγους αλλά πολύ δυναμικούς Έλληνες στις χώρες ευθύνης του και τόνισε, ότι είναι αυτονόητο ότι θα έχει και την πλήρη στήριξη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη για τα εκκλησιαστικά ζητήματα που είναι και της δικής του αρμοδιότητας. 



Σημείωση του ''Γ.Κ'': Κύριε υφυπουργέ, έπειτα από την ΕΡΤ 3 την οποία δημιουργήσατε έπειτα από εντολή του τέως πρωθυπουργού κ . Καραμανλή, θα μεριμνήσετε επί πρωθυπουργίας Αλ. Τσίπρα ώστε να δημιουργηθεί η ΕΡΤ 4 στα Νότια προάστια Αττικής ; ( Μέχρι να αποφανθεί ο κ. Τσίπρας εμείς δεν πρόκειται να αναρτήσουμε καμία είδηση αναφορικά με τον πρωθυπουργό.)

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουϊκ με τον Μητροπολίτη Μεξικού & κεντρικής Αμερικής Αθηναγόρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">