ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καλείται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, να αποσαφηνίσει όσα αναφέρει

Του Γιάννη Κουρδομένου, 
''υπονομευμένου, προδομένου, 
και επανειλημμένα ληστεμένου...''

Διαβάσαμε το άρθρο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά στην εφημερίδα "Δημοκρατία", και διαπιστώνουμε ότι σε ορισμένα ζητήματα συνεχίζει να υπάρχει αντίφαση χωρίς σαφήνεια.
Να επικοινωνήσουν μαζί μας οι συνεργάτες του υπουργού Ν. Παππά, για μια διαφωτιστική ενημέρωση των πολιτών από τη πλευρά του αρμοδίου, αντί της ρηχής ενημέρωσης των εντυπώσεων. ( glyfadaweb@gmail.com & 6908554616 )
Όπως είδαμε στο twitter του Υπουργού, σήμερα 12 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Παππάς αναφέρει « Τα λεφτά που έχουν σπαταληθεί για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου ειναι αντίστοιχα με αυτά των αυτοκινητοδρόμων. Αυτά τελείωσαν », όμως στα δικά μας ερωτήματα δεν έχουν παρασχεθεί απαντήσεις. Το ''αυτά τελείωσαν'' σημαίνει ότι η ΕΡΤ θα πληρώνει μπαξίσι εκατομμυρίων στην DIGEA;

Πρώτον: Αρχικά επισημαίνουμε ότι η πρόταση για Ψηφιακή πλατφόρμα Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης, αποτελούσε δικό μας παραγόμενο κατά την δεκαετία του 90, σε μια χώρα που οι αρμόδιοι μεριμνούσαν για ολιγαρχικά συμφέροντα.

Έκτοτε υπήρξαν πολλά, και όπως γνωρίζετε τα ολιγαρχικά συμφέροντα με τη συνδρομή κομμάτων εξουσίας απέκτησαν, πλην του συνόλου των τηλεοράσεων και ραδιοφωνικών σταθμών του Ν.Αττικής, και την ψηφιακή πλατφόρμα - DIGEA.

Θέτουμε σαφή ερωτήματα στον υπουργό Ψηφιακής πολιτικής Ν. Παππά: 

1) Η μετάβαση του Ραδιοφώνου στην Ψηφιακή εποχή θα γίνει μέσω της γνωστής  DIGEA, και των γνωστών ιδιοκτητών της, οι οποίοι παράλληλα είναι και αντισυνταγματικά κάτοχοι σειράς τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών του Ν.Αττικής ; 

2) Θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους ιδιοκτήτες Ρ/Σ οφελήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και κυρίως διαπλεκόμενους, να καταλάβουν τις ραδιοφωνικές συχνότητες από τον Υμηττό, την Πάρνηθα, τα Πολυβολεία, την Αίγινα, κ.α, με αυτόνομη ψηφιακή εκπομπή ο κάθε ένας εξ' αυτών ;

3) Η πολιτεία θα προκηρύξει διαγωνισμό για δημιουργία Ψηφιακής πλατφόρμας Ραδιοφωνίας στο Ν.Αττικής, Εθνική, η κάτι άλλο, για την κάλυψη των ήδη ''αδειοδοτημένων'' ραδιοφωνικών σταθμών ; 

4) Θα υπάρξει πάροχος, έπειτα διαγωνισμού, ο οποίος θα πάρει τα σήματα των Ρ/Σ και θα τα μεταδώσει ραδιοφωνικά με πολύπλεξη στο σύστημα DAB ;

5) Ποιός θα είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στην ψηφιακή εκπομπή ραδιοφωνίας ;  

6) Θα ψηφιοποιηθούν οι ήδη λειτουργούντες, η θα προκυρηχθεί διαγωνισμός για νέους συμμετέχοντες ;

7) Τι θα ισχύσει με την αναλογική μπάντα των FM κυμάτων ; Οι ιδιοκτήτες Ρ/Σ θα γίνουν οι προνομιούχοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα καταλαμβάνουν και την αναλογική μπάντα 88 - 108 mhz, και παράλληλα θα λειτουργούν και ψηφιακά ;

8) Η ΕΡΤ, τι ρόλο θα διαδραματίζει στην εν λόγω υπόθεση της ψηφιακής ραδιοφωνίας ;

9) Γι΄άλλη μια φορά τα χρήματα από το ανταποδοτικό τέλος θα καταλήγουν στις τσέπες των διαπλεκόμενων οικογενειών για μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ, ενώ ειδικά στο Ν.Αττικής υπολειπόμεθα της συνταγματικής μας πλουραλιστικής και πολυφωνικής Ενημέρωσης ;

10) Θα υπάρξει και ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ ;

11) Στα κέντρα εκπομπής της DIGEA θα τοποθετηθούν οι ψηφιακοί πομποί και θα γίνει η αναμετάδοση των Ρ/Σ, η μήπως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο νόμου με προκύρηξη διαγωνισμού για την ψηφιακή πλατφόρμα  ;

12)  Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αναφορικά με την Ραδιοφωνία, θα είναι Εθνικού χαρακτήρα, η θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Ν.Αττικής και τα ολιγαρχικά συμφέροντα ιδιοκτητών ;

13) Έχετε υπόψιν σας ποιο είναι το κόστος της μετάβασης σε εθνικό επίπεδο, και πόσο κοστίζουν οι ψηφιακοί δέκτες για τον Ελληνικό λαό; Επίσης, γνωρίζετε ποιο είναι το κόστος της μετάβασης για το σύνολο των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών ;

Και μια προσπάθεια να απαλύνουμε λίγο το κλίμα έπειτα από τις ερωτήσεις στον υπουργό, ο οποίος δεν γνωρίζουμε αν έχει τη δυνατότητα να μας τις απαντήσει. Το ζήτημα είναι σοβαρό.

Ποιός θα είναι ο τυχερός εισαγωγέας των Ψηφιακών ραδιοφώνων (...) και συστημάτων ; ( Να γίνουμε άμεσα οι βασικοί ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - εισαγωγείς της πιο γνωστής εταιρίας ψηφιακών ραδιοφώνων, η μήπως μας έχουν προλάβει κάποιοι ''άλλοι'' , οι οποίοι βρίσκονται πίσω απ' ΟΛΑ ; Δεδομένου ότι από την ιστορία Ραδιοφωνία έχουμε χάσει πολλά χρήματα, σε αντιδιαστολή των ολιγαρχών κ.α., οι οποίοι απεκόμισαν υπέρμετρα.  )

Δεύτερον: Όπως αναφέρει ο υπουργός « στο διαδίκτυο συγκροτήσαμε το μητρώο διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης στο οποίο έχουν ήδη εγγραφεί σχεδόν 1.000 ιστοσελίδες». 

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός αναφερόμενος σε ιστοσελίδες και blog τα οποία υπάρχουν στη χώρα μας είχε τονίσει δημόσια « Άλλο το ένα, άλλο το άλλο », και εμείς έχουμε υποχρέωση να σας ενημερώσουμε ότι δεκάδες από τις εγγεγραμένες σελίδες στο μητρώο διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης είναι απλά blog - τα οποία λειτουργούν στην πλατφόρμα του blogger, με ορισμένες τροποποιήσεις.

Τόσο η δομή δεκάδων εγγεγραμένων σελίδων, όσο και η λειτουργία τους, δεν συνάδει για εμάς τουλάχιστον με τους όρους μέσων ενημέρωσης, και χαρακτηρίζονται ιστολόγια στα οποία ο διαχειριστής, η ακόμα οι διαχειριστές, περνούν επιλεκτικά ορισμένα θέματα. ( Τα εν λόγω πρέπει να τυγχάνουν κρατικής διαφήμισης ; ) 

Το άρθρο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά στην εφημερίδα "Δημοκρατία" 

Αν κάποιος επιχειρήσει μία γρήγορη ανασκόπηση στις περιόδους διακυβέρνησης πριν και μετά το 2015 θα βγάλει πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Μεταξύ άλλων και για το πλαίσιο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αν ανασύρει, δε, στη μνήμη του σχόλια της κοινωνίας για τις σχέσεις των κυβερνητικών κομμάτων παλαιάς κοπής -της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- με τα μίντια οι λέξεις «διαπλοκή», «ανομία» και «αλληλο-ομηρία» θα επαναλαμβάνονται συνέχεια.

Αν ο ίδιος άνθρωπος δει, καθαρά και μακριά από τα προπαγανδιστικά μηνύματα των 8, την κατάσταση μετά το 2015, θα διαπιστώσει πως η παρούσα Κυβέρνηση ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στο «τρίγωνο της διαπλοκής», στο οποίο μετείχαν, εκτός από κόμματα και μίντια, και οι τράπεζες. Θα αντιληφθεί πως το μένος εναντίον οποιασδήποτε πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πηγάζει από την απόφαση της νυν Κυβέρνησης να επιβάλει την εφαρμογή των νόμων, που έμεναν ανεφάρμοστοι για δεκαετίες, σε συνδυασμό με διαφανείς και ισότιμους όρους για όλους.

Ο διαγωνισμός για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών είναι προ των πυλών. Οι ευθύνες που βαρύνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την απώλεια υψηλότατων εσόδων από τη χρήση ενός σπάνιου δημόσιου πόρου, όπως το φάσμα, για 30 χρόνια και για τη δημιουργία ενός «κλειστού κλάμπ καναλαρχών» το ίδιο διάστημα, μπορεί να μην παραγράφονται, αλλά τώρα πρέπει να αξιοποιήσουμε μαζί τη μεγάλη ευκαιρία, καθώς έχουμε:

ΕΣΡ το οποίο έχει μέχρι στιγμής δείξει αποτελεσματικότητα.
Νόμο που συναντά ευρύτατη συναίνεση, παρά τα του αντιθέτου λεγόμενα.
Κοινή γνώμη που προσδοκά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης.

Στα σημαντικά της διαδικασίας καταγράφονται:

Ο ορισμός της τιμής εκκίνησης από την Αρχή στα 35 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις 7 δημοπρατούμενες άδειες, ώστε το τελικό έσοδο για το Δημόσιο να μην υπολείπεται του εντυπωσιακού τιμήματος που είχε προκύψει από την περσινή διαδικασία. Εν ολίγοις, το ΕΣΡ καθόρισε τιμή εκκίνησης ίση με το ποσό που εξασφάλισε ο διαγωνισμός του Αυγούστου του 2016.

Η επιβεβαίωση πως ο νέος διαγωνισμός θα «πατήσει» στο νόμο 4339/15.

Η διασφάλιση και η αύξηση των θέσεων εργασίας στα κανάλια με τη διατήρηση της πρόβλεψης για 400 εργαζόμενους ανά σταθμό.

Η μεταστροφή των κομμάτων της αντιπολίτευσης που πλέον στηρίζουν την πλειονότητα των άρθρων του νόμου μας.

Το γεγονός, όμως, ότι η αδειοδότηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, δεν σημαίνει και ότι τα κανάλια συνεχίζουν επί ΣΥΡΙΖΑ να μην πληρώνουν. Για την ακρίβεια, πληρώνουν μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), από το 2015 ως σήμερα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταβάλει περί τα 90 εκατ. ευρώ για τέλη χρήσης συχνοτήτων και φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων -έναν φόρο που, αν και είχαν ψηφίσει, εμμονικά αρνούνταν να καταλογίσουν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Είναι πολλά ή λίγα τα 90 εκατ. ευρώ, άραγε; Η απάντηση προκύπτει απλά αν αναλογιστεί κανείς τη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε από συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που βιώνουμε εδώ και δυόμισι χρόνια, την έλλειψη αντικειμενικότητας. Αυτά από μόνα τους «λένε» πολλά.

Η δε κριτική ότι ο νόμος και ο διαγωνισμός δίνουν την εντύπωση ότι μας αφορά μόνο το χρήμα των εκδοτών, παραβλέπει το γεγονός ότι ο νόμος 4339/15 είναι ο πλέον αυστηρός σε σχέση με τις απαιτήσεις για υποδομές, εξοπλισμό, θέσεις εργασίας και πρόγραμμα.

Τα σχετικά άρθρα τα έχουν ψηφίσει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς οποιαδήποτε κριτική σε αυτό το σημείο είναι σκέτη και ακραία υποκρισία.

Επιπρόσθετα, προχωρούμε ταυτόχρονα στη ρύθμιση και τη μετάβαση του ραδιοφώνου στην ψηφιακή εποχή.

Στο διαδίκτυο συγκροτήσαμε το μητρώο διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης στο οποίο έχουν ήδη εγγραφεί σχεδόν 1.000 ιστοσελίδες.

Συγκροτούμε το μητρώο περιφερειακού Τύπου ώστε οι περιφερειακές εφημερίδες να μην εξαρτούν τη βιωσιμότητά τους από μία υπουργική απόφαση. 

Προχωρούμε, επίσης, στην εφαρμογή του νόμου, που υπήρχε αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, για κατανομή τουλάχιστον του 30% της διαφήμισης του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα στα περιφερειακά μέσα.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, είναι η εισαγωγή του γραμμικού κώδικα στις εφημερίδες και τα περιοδικά. Ένα θέμα που θερμά -και ορθά- στήριξε και η εφημερίδα σας. Τελειώνουν «καπέλα» και «παιχνίδια» εκδοτών και διακινητών του Τύπου, που επηρέαζαν τη διανομή της διαφημιστικής πίτας ή έπαιζαν με σοβαρές προσπάθειες στο χώρο της Ενημέρωσης.

Οι όροι διαφάνειας που τίθενται στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεσμεύουν όλους μας. Βοηθούν όλους μας. Τις επιχειρήσεις του Τύπου και την Πολιτεία.

Σημείωση του Γ.Κ: Ποιά είναι η συμβολή της κυβέρνησης, και εν γένει των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους πολίτες κατακρεούργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ;

* Σε καθολική αντιδιαστολή των ταϊσμένων με τα χρήματα όλων των Γλυφαδιωτών, οι οποίοι αγνοούμε που ήταν και τι έκαναν επί δεκαετίες, προσωπικά ήμουν έξω από τα σχολεία της Γλυφάδας, και δεν παρευρέθηκα στους αγιασμούς κάνοντας συστημική προπαγάνδα υπέρ του ''γαλάζιου'' δημάρχου - διοικήσεως.  

Έσφαλα κ. υπουργέ ; Εσείς τι θα κάνατε για μια διοίκηση ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ, οι οποίοι καταργούν την αναλογική ισότητα και μεριμούν αποκλειστικά για ημέτερους ; Αγνοείτε τα πεπραγμένα ορισμένων τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συμπράττουν επί χρόνια στην συστημική προπαγάνδα υπέρ της ''γαλάζιας'' διοικήσεως και της Νέας Δημοκρατίας ;

Το 2019 ορισμένοι που πράττουν τοπικά την συστημική προπαγάνδα υπέρ της ''γαλάζιας'' διοικήσεως, χωρίς άσκηση ελέγχου, χωρίς δημοσιοποίηση των παρανομιών από τη πλευρά των διοικούντων, κ.α., θα εμφανιστούν ξανά ως ανατροπείς, η θα έχουν συστήσει κοινό κόμμα με τους ''γαλάζιους'' και θα εξαπατούν τους συμπολίτες μας ; 

Μήπως η ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ'' αφορούσε μόνον το ΠΑΣΟΚ, και ορισμένοι είχαν λόγους να μειώσουν το έρεισμα και τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ενισχύσουν τη Νέα Δημοκρατία, και έχοντας επιθυμία να γίνουν οι συνεχιστές της ''γαλάζιας'' διοικήσεως των παρανομιών, των ημέτερων, και του επιλεκτικού νεοφιλελευθερισμού; Μήπως ο αντίπαλός τους ήταν αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ, και επιθυμούσαν τη θέση του ισχυροποιημένοι στον Δήμο ώστε να έχουν ''μερίδιο'', η μήπως δεν υπάρχει ουσιαστικά αντίπαλος παρά μόνον συμφέροντα

Σήμερα έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία, ότι επί της ουσίας η ''γαλάζια'' διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας δεν αποτελεί αντίπαλο ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της ''ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ'', ο πραγματικός τους αντίπαλος ήταν ο υποφαινόμενος καθώς και το δίκιο του. Παράλληλα δε αντίπαλος τους είναι και χιλιάδες συμπολιτών μας οι οποίοι πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των λίγων - (ΛΙΓΩΝ) κόντρα στο συμφέρον του ΣΥΝΟΛΟΥ. (ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλείται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, να αποσαφηνίσει όσα αναφέρει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">