ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς να αναλάβει τις ευθύνες του

Δεδομένης της χθεσινής δηλώσεως του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά « Οι ιδιοκτησίες των καναλιών πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό» εμείς από τον ''Γ'' επισημαίνουμε: Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς να αναλάβει τις ευθύνες του, αναφορικά με την μετάβαση του Ραδιοφώνου στην Ψηφιακή εποχή, και άμεσα, με απευθείας ανάθεση - αρμοδιότητα στον Γιάννη Κουρδομένο να ψηφιοποιήσει τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ.

Η Ψηφιακή Ραδιοφωνία στη χώρα μας δεν αρμόζει να ξεκινήσει από τον Ιδιωτικό παράγοντα, διότι θα πάμε πάλι ''στραβά'', και έχοντας τις απαιτούμενες γνώσεις, αξιώνω από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής την αρμοδιότητα της πρώτης πιλοτικής μεταδώσεως από τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ στο πρότυπο DAB +, καθώς και ενεργής συμμετοχής σε όσα θεσμοθετηθούν από τη πλευρά του Υπουργείου. 

Πριν την θεσμοθέτηση και την μετάβαση, πιλοτικά να μεταδώσουμε ένα μπουκέτο με τα προγράμματα της ΕΡΤ, και ορισμένα Ιδιωτικά, ώστε να ξεκινήσουν οι καταναλωτές να αγοράζουν Ψηφιακά ραδιόφωνα, ώστε να γίνει προσαρμογή του κόσμου μέχρι την πλήρη μετάβαση.

Παραπέμπουμε τον Υπουργό στο εξής άρθρο μας:  Ελλάδα: Αντί να λειτουργούν Ψηφιακά DAB + λειτουργούν στα UHF 

Νίκος Παππάς: Υπάρχει η δυνατότητα να στηριχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε συνάντηση που είχε  με τις ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΙΤ) καθώς και με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του υπουργού για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις ιδιοκτησίες των καναλιών σε σχέση με τη διάσωση του ταμείου των δημοσιογράφων. Στη συνάντηση μετείχε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε: «Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να στηριχθεί. Ενημερωθήκαμε για τις εύλογες λύσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί στην πορεία των συζητήσεων. Επαναλάβαμε τη βούλησή μας να επανεξετάσουμε το ύψος του φόρου διαφήμισης σε περίπτωση που ο ΕΔΟΕΑΠ στηριχθεί με πόρους που θα προκύψουν από συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων.

Είναι σαφές ότι υπάρχει η δυνατότητα τόσο να στηριχθεί το ταμείο, όσο και να μην προκύψει επιβάρυνση η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ιδιοκτησίες των καναλιών πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό».

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής είναι ένας (1), και ο υποφαινόμενος επίσης είναι ένας (1), με προτάσεις πραγματικά Αριστεράς. Πλήν των εργαζομένων στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, υπάρχουν και χιλιάδες άνεργοι.

Αν ο Υπουργός θεωρεί ότι δεν αποτελεί αναγκαιότητα να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το τέταρτο δημόσιο κανάλι από τα Νότια προάστια Αττικής, να παρέχει δημόσια δήλωση ώστε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ποιο κόμμα κυβερνά επί τρία χρόνια. 

Σας θυμίζουμε ότι ακόμα και ο δεξιός Κ. Καραμανλής ίδρυσε την ΕΡΤ 3 στην Θεσσαλονίκη, ενώ στον αντίποδα ένα κόμμα το οποίο ευαγγελίζονταν την αριστερά επί τρία χρόνια υπηρετεί το κεφάλαιο και τους ολιγάρχες. 

Επίσης, δεδομένου ότι η πλειονότητα όσων συμμετείχαν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πλαισιώσει σειρά έμμισθων θέσεων, εμείς τρέχαμε επί σειρά ετών για τα αποκλειστικά οφέλη των ''άλλων'' ;

Επιπροσθέτως, αν δεν χρειάζεται η Ψηφιοποίηση του Ραδιοφώνου να ξεκινήσει από την ΕΡΤ, να υπάρξει σαφής δήλωση.  

Τέλος, όπως γνωρίζεται επί δεκαετίες δεχόμαστε διώξεις και κατασχέσεις με τα κατασχεθέντα να καταλήγουν στην ΕΡΤ, αν λοιπόν η πολιτεία και ο υπουργός δεν συνδράμουν την αποκατάστασή του δικαίου δεν υπηρετούν τόπο και πολίτες.

Εμείς αξιώνουμε την αποκατάσταση του δικαίου, καθώς επίσης, να συνδράμουμε δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας στις οποίες υπάρχουν άνεργοι δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, τεχνικοί, εικονολήπτες, φωτογράφοι, μουσικοί επιμελητές, κ.α., και σαφώς για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι το ανταποδοτικό τέλος επαρκεί για σειρά νέων μέσων. 

Κυβερνά ο λαός κ. υπουργέ, η κυβερνούν τα συμφέροντα των λίγων και οικονομικά ισχυρών ; Στη παρούσα κατάσταση υπάρχει χώρος για την αριστερά, η θα αποτελεί σχήμα λόγου ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς να αναλάβει τις ευθύνες του Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">