ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

NBG i-bank API & info day από την Εθνική Τράπεζα

Στο πλαίσιο του NBG i-bank hackathon #fintech2 η Εθνική Τράπεζα διοργανώνει το ενημερωτικό NBG i-bank API & Info day. To info day θα πραγματοποιηθεί σήμερα 14/09/2017 στο κτίριο του be Finnovative Πειραιώς 74, 18346 στο Μοσχάτο. 

''Γ.WEB'': ''Εμείς δεν κλείσαμε συμμετοχή στο  NBG i-bank, διότι εμάς μας απασχολούν ''αποκλειστικά'' τα τεκταινόμενα στα Νότια καθώς και στη πόλη της Γλυφάδας, καθώς και του μέλλοντος της Ψηφιακής Ραδιοφωνίας. Σαφώς για όσα μας απασχολούν, και είχαμε επεξεργαστεί προ δεκαετιών, δεν βρίσκουμε αρωγούς, ούτε σε επίπεδο κυβέρνησης, ούτε σε επίπεδο δήμου. 

Η πρότασή μας πριν από δεκαετίες, σε μια περίοδο χωρίς ψηφιοποίηση στον τομέα Ραδιοτηλεόραση, ήταν τα Νότια προάστια Αττικής, τα οποία δεν διαθέτουν ενδογενείς Ραδιοτηλεοράσεις, να είναι το κέντρο της Ψηφιακής Ραδιοφωνίας, και η ψηφιακή εποχή αναφορικά με το Ραδιόφωνο να έχει αφετηρία τα Νότια προάστια της Αττικής.  

Πάροχος της Ψηφιακής Ραδιοφωνίας του Ν.Αττικής να γίνουν οι Δήμοι των Νοτίων προαστιών Αττικής, και να χαρακτηριστεί κέντρο εκπομπής ο Υμηττός σε Ηλιούπολη, Ελληνικό - Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη κ.α. ( Δεδομένου ότι υφίστανται κεραίες του Ο.Τ.Ε ήδη ο Υμηττός σε αυτούς τους δήμους είναι κέντρο εκπομπής, να χαρακτηριστεί επίσημα κέντρο και για Ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις. )

Είναι πρωτοφανές, δεν ισχύει σε καμιά άλλη χώρα το μισό του νομού της πρωτεύουσας να μην διαθέτει έστω και ένα (1) Τοπικό Ενημερωτικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο. Παράλληλα με την πολύπλεξη των υπολοίπων Αθηναϊκών σταθμών, στην Ψηφιακή εποχή, να λειτουργήσει και ένα Ενημερωτικό Ψηφιακό Ραδιόφωνο των δημοτών στα Νότια προάστια Αττικής.

Καταφανώς στους εν λόγω Δήμους των Νοτίων προαστίων κατοικούν σειρά επιστημόνων, και ειδικών στην Ψηφιοποίηση ραδιοτηλεοπτικών συστημάτων, τους οποίους καλούνται οι Δήμοι να καλέσουν ώστε να παρέχουν τις Υπηρεσίες τους. 

Η πρότασή μας πριν από δεκαετίες, ήταν και παραμένει, οι δήμοι, σε απτή συνεργασία με τον Ιδιωτικό παράγοντα, με 50% μετοχών και από τις δυο πλευρές, να γίνουν οι πάροχοι της Ψηφιακής Ραδιοφωνίας του Ν.Αττικής, και εν γένει και στην υπόλοιπη χώρα να ισχύσει ένα ανάλογο καθεστώς συμμετοχής των δήμων, εννοούμε οικονομικής, παράλληλα του Ιδιωτικού παράγοντα ο οποίος θα συμμετέχει με το 50 % των μετοχών της ψηφιακής πλατφόρμας.  Άλλωστε στα όρια των πόλεων τους επεισέρχονται και λαμβάνονται τα εκπεμπόμενα και πρέπει να έχουν συμμετοχή.

Η πρότασή μας γίνετε διότι το κόστος μετάβασης σε ολόκληρη τη χώρα είναι τεράστιο αναφορικά με το σύνολο των Ρ/Σ, και θεωρούμε ότι πρέπει να συμβάλουν και οι δήμοι, τόσο οικονομικά, όσο και στον τομέα υποστήριξης και πληροφόρησης των κατοίκων αναφορικά με την μετάβαση.   

Είναι ένα ζήτημα Οικονομίας το οποίο άπτεται της κυβερνήσεως, καθώς και των κοινοβουλευτικών κομμάτων , τα οποία βρίσκονται και στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας, και στο σύνολό τους γνωρίζουν ότι όσα ισχύουν στο μισό του Ν.Αττικής, χωρίς ενδογενή τοπικά μέσα, αμαυρώνουν τα αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικούς - αιρετούς. Αν δεν παρασχεθεί κάλυψη των αιτημάτων μας, το 2019 τα εν λόγω αστικά κόμματα πρέπει να φύγουν από την διαχείριση του Δήμου Γλυφάδας και να ανεξαρτητοποιήσουμε το δήμο ώστε να προοδεύσουμε σε όλους τους τομείς.

Για εμάς, μια ψηφιακή ραδιοφωνία των λίγων, ιδιοκτησίας των λίγων και για λίγους, όπως είναι και η συνδρομητική τηλεόραση, δεν αποτελεί πραγματική μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Πρέπει να γυρίσει η σελίδα σε ολόκληρη τη χώρα και για το σύνολο των Ρ/Σ.

NBG i-bank API & info day από την Εθνική Τράπεζα 

Στο NBG i-bank API & Info day θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και για το NBG i-bank hackathon #fintech2, να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες.
Στο NBG i-bank API & Info day μπορούν να συμμετέχουν:

  • Κάθε ενδιαφερόμενος για τις νέες τάσεις και την προοπτική γύρω από τα APIs και την νέα ψηφιακή οικονομία.
  • Οι φίλοι / ομάδες που έχουν δηλώσει έως τώρα συμμετοχή στο προηγούμενο hackathon #fintech ως διαγωνιζόμενοι.
  • Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο mentoring και να υποστηρίξουν τις ομάδες του hackathon σε θέματα που έχουν σχέση με το business και σε technology.

Πρόγραμμα 14/09/2017


17:30 – 18:00 Προσέλευση και check-in

18:00 – 18:10 Σταύρος Πέτρουλας, Director, Διεύθυνση Ψηφιακών Καναλιών, Εθνική Τράπεζα, Xαιρετισμός και εισαγωγή για τον σχεδιασμό 2017 – 2018 της Εθνικής Τράπεζας.

18:10 – 18:30 Κώστας Καλογεράκης, be finnovative Program Manager, Εθνική Τράπεζα, Σπύρος Καπετανάκης, Entrepreneurship Evangelist, Crowdpolicy

Παρουσίαση του προγράμματος be finnovative: αποτελέσματα πρώτου κύκλου και επόμενα βήματα.

18:30 – 18:45 Γιώργος Καραμανώλης, CTO/CIO Crowdpolicy, Παρουσίαση και διαδικασία NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon.

18:45 – 19:00 Σταύρος Κατσούλης, Chief Software Architect, Crowdpolicy, Payment Services Directive 2 (PSD2) API use cases.

19:00 – 19:30 Γιώργος Μαρίνος, Director, Διεύθυνση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Εθνική Τράπεζα, Παρουσίαση του NBG i-bank API.

19:30 – 20:00 Νίκος Οικονομάκης, Manager, Customer Delivery, Mastercard, Παρουσίαση του Mastercard API.

20:00 – 20:30 Συζήτηση
Στο NBG i-bank API & info day θα γίνει παρουσίαση του NBG i-bank API sandbox, το οποίο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιήσουν για την υλοποίηση των λύσεών τους, χρησιμοποιώντας - σε προσομοίωση - τα συστήματα της Τράπεζας, καθώς και θέματα που αφορούν τη διαδικασία και τα ζητούμενα του NBG i-bank #fintech 2 crowdhackathon.

Ο μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #fintech 2 crowdhackathon θα γίνει 20, 21 και 22 Οκτωβρίου στο χώρο του be finnovative, Πειραιώς 74 στο Μοσχάτο. 

Μέσα σε ένα εντατικό 3ήμερο, και με την υποστήριξη μεντόρων της Εθνικής Τράπεζας αλλά και πολλών φορέων και εταιριών που θα συμμετέχουν στη διαδικασία, οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα αναπτύξουν και θα παρουσιάσουν λύσεις στο τομέα του fintech. 

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει στις τρεις (3) πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία ως εξής: 1ο βραβείο: 5.000 ευρώ, 2ο βραβείο: 3.000 ευρώ, 3ο βραβείο: 2.000 ευρώ. Ομάδες που θα παρουσιάσουν καλή επίδοση στο NBG i-bank #fintech 2 crowdhackathon θα προεπιλεγούν και, εφόσον το επιθυμούν, θα συμμετέχουν στην τελική διαδικασία επιλογής του νέου κύκλου του επιχειρηματικού επιταχυντή be finnovative. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο first come, first served.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 2ο κύκλο επιχειρηματικής επιτάχυνσης του be finnovative αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το crowdhackathon με καταληκτική ημερομηνία στις αρχές Νοεμβρίου. Η διαδικασία επιλογής θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, όπου και θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον 2ο κύκλο.

Ο 2ος κύκλος επιχειρηματικής επιτάχυνσης του be finnovative θα ξεκινήσει αρχές Δεκεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι το Μάϊο του 2018, όπου και θα γίνει το demo day των ομάδων στο επενδυτικό κοινό.

«Η Εθνική Τράπεζα με το εργαστήριο καινοτομίας be finnovative innovation lab θέλει να στηρίξει πρωτοβουλίες, ομάδες και εταιρίες στο χώρο του fintech και να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν, ενισχύοντας την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 

Παράλληλα, με τις δράσεις που αναφέρθηκαν, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για συστηματική συνεργασία της Τράπεζας με εταιρίες στο χώρο του fintech, με στόχο τη δημιουργία νέων σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών που θα μπορεί η Τράπεζα να προσφέρει στους πελάτες της» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: NBG i-bank API & info day από την Εθνική Τράπεζα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">