ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παππάς: Επένδυση 500 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα στα δίκτυα οπτικών ινών

Δεν μας απασχολεί αν ορισμένοι θεωρούν ότι υπερτονίζοντας όσα αποτελούσαν τα δικά μας μεταδιδόμενα πριν από δεκαετίες από τον κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM γινόμαστε από κουραστικοί μέχρι και γραφικοί.

Είναι σαφές, και το γνωρίζουν χιλιάδες συμπολιτών μας στα Νότια προάστια, ότι σε εποχές που τα ιδιωτικά διαπλεκόμενα ραδιοτηλεοπτικά έδιναν έμφαση είτε στην συστημική προπαγάνδα, είτε στα ρεάλιτι και τις σαπουνόπερες, ο υποφαινόμενος μετέδιδε τεχνολογικά ζητήματα, και ειδικότερα αναφορικά με τις τηλεπικοινωνίες.

Τα δίκτυα οπτικών ινών αποτελούσαν κύριο μεταδιδόμενο των εκπομπών μας, και αποτέλεσαν και χαρακτηριστικά δημοσιεύματα του ''Γ. WEB'' αναφορικά με το δήμο Γλυφάδας και την διασύνδεση των υπηρεσιών του. 

Για την επένδυση στα δίκτυα οπτικών ινών θα αξιοποιηθούν «500 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, την ίδια χρονική περίοδο που δεν μας έχει παρέχει ως υπουργός, όπως και σειρά άλλων κυβερνητικών παραγόντων, απαντήσεις επί των αιτήμάτων μας στο υπουργείο τους.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι στα Νότια προάστια Αττικής δεν λειτουργεί ούτε ένα (1) ενδογενές Ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ, και αυτό αποτελεί απόρροια των κυβερνητικών επιλογών των πολιτικών που προηγήθηκαν στο τόπο μας, οι οποίοι επί δεκαετίες αντί να συνδράμουν τους δημότες - πολίτες είχαν κηρύξει και συνεχίζουν ένα πόλεμο παρανομιών εις βάρος μας.

Αναφορικά με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή του Ραδιοφώνου, έχουμε θέσει σειρά ερωτημάτων χωρίς ενδιαφέρων και απάντησεις από τη πλευρά του αρμοδίου υπουργού.

Επιζητούμε σαφείς απαντήσεις από τη πλευρά του υπουργείου, και συγκεκριμένα του υπουργού Νίκου Παππά, αναφορικά με την μετάβαση του Ραδιοφώνου.

Δείτε συγκεκριμένα: Καλείται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, να αποσαφηνίσει όσα αναφέρει.

Επίσης, δείτε: Πάροχος της Ψηφιακής Ραδιοφωνίας του Ν.Αττικής να γίνουν οι Δήμοι των Νοτίων προαστιών Αττικής σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό παράγοντα.

Ακόμα δείτε: Αίτηση για εγκατάσταση κοντέινερ

Απόριας άξιο είναι το γεγονός ενός υπουργού ο οποίος την μια ημέρα δηλώνει « Τα λεφτά που έχουν σπαταληθεί για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου ειναι αντίστοιχα με αυτά των αυτοκινητοδρόμων. Αυτά τελείωσαν » και την επόμενη ημέρα επενδύει 500 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα στα δίκτυα οπτικών ινών ώστε οι επενδυτές στην υψηλή τεχνολογία να μπορούν, από οπουδήποτε στην Ελλάδα, να έχουν τις ίδιες υπερυψηλές ταχύτητες σαν να είναι δίπλα στην πλατεία Συντάγματος. ( Γιατί δεν τα βάζουν όλα οι επενδυτές ;;;  Άλλωστε στη συνέχεια οι ίδιοι γίνονται πάροχοι υπηρεσιών και οι ίδιοι καρπώνονται από το τέλος. )

Είναι ένα γεγονός αντίστοιχο με το χάρισμα της Ψηφιακής πλατφόρμας στους έξι ολιγάρχες - καναλάρχες της διαπλοκής, ώστε το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ, το οποίο πληρώνουν εκατομμύρια Ελλήνων να καταλήγει στις τσέπες τους, αντί η ΕΡΤ, με αυτά τα εκ. ευρώ να διαθέτει τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα.

Επίσης, προκαλεί εντύπωση η αντίφαση, το κράτος να δαπανά εκατοντάδες εκ. ευρώ για ψηφιοποίηση, παράλληλα των ιδιωτών επενδυτών, και στον αντίποδα να υπονομεύονται οι δικές μας ΑΙΤΗΣΕΙΣ για το πλαίσιο της Ψηφιακής Ραδιοφωνίας, με συμμετοχή των δήμων και των ιδιωτών. Γιατί ;;;

Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ θα επενδυθούν για την οριστική μετάβαση του δικτύου επικοινωνιών στις οπτικές ίνες, ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει πολλαπλάσιες ταχύτητες σύνδεσης και οι επενδυτές στην υψηλή τεχνολογία να μπορούν, από οπουδήποτε στην Ελλάδα, να έχουν τις ίδιες υπερυψηλές ταχύτητες σαν να είναι δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς .

«Οι επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που περιμένουμε να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του δικτύου των τηλεπικοινωνιών, το πέρασμα στην εποχή των οπτικών ινών για το σύνολο του δικτύου στην Ελλάδα, καθώς κατά το μέγιστο ακόμη στη χώρα μας χρησιμοποιείται δίκτυο χαλκού ... μιλάμε για τεχνολογίες που πολλαπλασιάζουν, δεκάδες φορές, την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο», είπε ο κ. Παππάς μιλώντας "Στο Κόκκινο" και εξήγησε: «Πρακτικά, θα αλλάξει ο τρόπος που απολαμβάνουμε την ψυχαγωγία, το οπτικοακουστικό υλικό, τις τηλεπικοινωνίες ... Παράλληλα, θα επιταχυνθεί και η ανάπτυξη ... επειδή μπορούν να οικοδομηθούν υπηρεσίες πάνω στις υψηλών ταχυτήτων τηλεπικοινωνίες».

Όπως συμπλήρωσε: «μέχρι σήμερα, όπου υπήρχε δίκτυο οπτικών ινών, πήγαινε μέχρι το ΚΑΦΑΟ, όχι μέχρι τα κτίρια», αλλά πλέον, «θα χρησιμοποιήσουμε τα κοινοτικά κονδύλια για να επιδοτήσουμε τη ζήτηση, να μπορέσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πάρουν οπτική ίνα μέχρι και την είσοδό τους».

«Θα αντιληφθούμε σταδιακά πόσο σημαντικό είναι για την οικονομία μας. Η ταχύτητα διασύνδεσης είναι από τα πράγματα που οι διεθνείς επενδυτές κοιτούν πάρα πολύ σοβαρά», σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας: «είμαστε χώρα με καταπληκτική φυσική ομορφιά και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που απασχολούν προσωπικό εύκολα μετακινήσιμο, νέους ανθρώπους. Εάν έχουν σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στη χώρα και να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα όπως αν ήταν λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος».

Για την επένδυση στα δίκτυα οπτικών ινών θα αξιοποιηθούν «500 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα», ενώ συνολικά οι επενδύσεις «θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ», όπως είπε ο κ. Παππάς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παππάς: Επένδυση 500 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα στα δίκτυα οπτικών ινών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">