ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απίστευτες καταστάσεις και τίποτα άκυρο

Επί τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν απίστευτες καταστάσεις για μεγάλο τμήμα πολιτών της Ελληνικής κοινωνίας, και για εμάς τίποτα απ' όσα έχουμε αναφέρει δημόσια δεν είναι άκυρο.

Θεωρούμε έγκυρα, και με απόλυτη ειλικρίνεια όσα έχουμε αναφέρει μέχρι σήμερα, και άλλωστε πίσω από εμάς δεν κρύβονται συμφέροντα, ούτε εξυπηρετούμε συμφέροντα.

Όταν ρωτήθηκε επιστήμονας, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με όσες περίεργες καταστάσεις ίσχυαν σε τοπικό επίπεδο απάντησε: Ξέρεις εσύ, όπως και αρκετοί ακόμα, είσαστε άνθρωποι με δεξιότητες, ικανότητα σε αρκετούς τομείς, γνώστες της τεχνολογίας, λειτουργούσατε ένα τοπικό σταθμό, έχετε μια τοπική ιστοσελίδα, κ.α, ενώ τα άτομα που ''σας έσκαβαν το λάκκο'' ήταν ''μυγιασμένα'', Δηλ. ήταν ενοχλημένα από την άσκηση κριτικής αναφορικά με την νεοελληνική πραγματικότητα, και σαφώς ''όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.''

Σήμερα εντελώς τυχαία συναντήθηκα στο Μετρό με ένα μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ , και ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες, δεδομένου ότι έτυχε να κατευθυνόμαστε σχεδόν στην ίδια περιοχή, και εξ όσων ειπώθηκαν μου ανέφερε σε ένα σημείο το ''ΑΚΥΡΟ'', αναφορικά με ένα παλαιότερο άρθρο - άποψη, σχετικά με τους τρείς τοπικούς προέδρους της τοπικής Ο.Μ., όμως για εμάς δεν υπάρχει άκυρο, διότι ο αγώνας για ένα αποτέλεσμα ήταν συλλογικός, και εν συνεχεία έγινε προσωπική υπόθεση της κάθε ομάδας, συνιστώσας, παρέας, κ.α., και ενώ δια συγεκριμένων ενεργειών δόθηκε διέξοδο σε ορισμένα στελέχη - μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στον αντίποδα δεν ίσχυσε για τους υπολοίπους.  

Προσωπικά δίνω το δικαίωμα σε όσους θεωρούν ότι όσα αναφέρονται είναι ψεύδη, η ακόμα συκοφαντίες, να με στήσετε ακόμα και στο ''εκτελεστικό απόσπασμα'', όμως δεν πρόκειται να ανακαλέσω το ελάχιστο.

Είναι γνωστό ότι επί δεκαετίες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν συμμετείχα σ' αυτό το κόμμα, ενώ είχα γνωριμίες με πρωτοκλασάτα στελέχη του, τα οποία διετέλεσαν υπουργοί επί πολλά χρόνια, και ποτέ μα ποτέ δεν ζήτησα ούτε μια χάρη - εξυπηρέτηση - ρουσφέτι. ( Μπροστά στα μάτια μου οι εν λόγω μεριμνούσαν για δεκάδες άλλους, ώστε να τοποθετηθούν σε θέσεις του δημοσίου, και όταν έφταναν σε εμένα, και με ρωτούσαν - μα γιατί δεν θέλεις μια θέση; - τους απαντούσα ότι υπάρχει και το αύριο.

Το αύριο ήρθε, και το ''αύριο'' είναι όσα ''κουλά'' ισχύουν επί τρία χρόνια, στα οποία μεγάλο τμήμα της κοινωνίας δεν δικαιώθηκε, και δεν βρήκε διέξοδο.  

Τέλος, μετά από λίγη ώρα, επίσης στο Μετρό, και ενώ είχαν περάσει από μπροστά μας όσο συζητούσαμε τουλάχιστον τρείς ζητιάνοι, άκουσα από την διπλανή θέση ένα νέο άνθρωπο να λέει σε μια κυρία, ( προφανώς ίσως είχε άκουσει όσα αναφέραμε για τον ΣΥΡΙΖΑ), '' Πρώτη φορά στη ζωή μου δεν έχω ούτε μια δεκάρα στη τσέπη μου'', '' Δεν έχω να βάλω ούτε βενζίνη στο αυτοκίνητο'', ''Το ψυγείο έχει μόνο νερό'', ''Μας έχουν οδηγήσει σε σημείο να κάνουμε ντού στα μαγαζιά''. 

Τουλάχιστον για τον υποφαινόμενο, γνωρίζουν αρκετοί συμπολίτες μας, ότι είχε δεχθεί σειρά από διώξεις - κατασχέσεις με ζημία πολλών χιλιάδων ευρώ,και εν συνεχεία αντί να κερδίσει το ελάχιστο, επί χρόνια στους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ, δαπάνησε και τις λίγες οικονομίες που είχε, ώστε να τυγχάνει από το μετερίζι μας υποστηρίξεως το κυβερνών κόμμα.

Ένα σχεδόν άγνωστο τραγούδι, σε ποίηση Σουρή, (ΠΟΙΗΣΗ του 1902), το οποίο παραμένει επίκαιρο κάθε εποχή στη χώρα μας, διότι είναι αντιπροσωπευτικό των νεοελλήνων.

''Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν ονείρατα, ελπίδες, και σκοποί, οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν δεν ξέρουμε τί λέγεται ντροπή.''  

Αξίζει να το δείτε - Γειά σου Ζούγα, σ' αγαπάμε, και είναι γεγονός ότι όσα πραγματικά αξίζουν δεν τυγχάνουν μεγάλης απήχησης στη χώρα μας, διότι το ''star system'' και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ προωθούν και επιθυμούν χαζά και κουλά αντί της αλήθειας.



* Ο Γιώργος Σουρής ήταν Έλληνας σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του, κυρίως χάρη στην εβδομαδιαία εφημερίδα ''Ο Ρωμηός'', η οποία ήταν μια εβδομαδιαία τετρασέλιδη σατιρική εφημερίδα, την οποία έγραφε εξ’ ολοκλήρου ο ίδιος, και εξέδιδε από το 1883 έως το 1918.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απίστευτες καταστάσεις και τίποτα άκυρο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">