ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Η μαφία της κοκαϊνης και το παντελές έλλειμα πολιτικής βούλησης

Όπως εκτιμάται ο Αλβανός συνιδιοκτήτης του μπαρ ''Joy'' στην Γλυφάδα, είχε εφοδιαστεί ποσότητα κοκαϊνης, την οποία προμήθευε στους πελάτες του μπάρ, και έριξε τους προμηθευτές του.

Το καρτέλ κοκαϊνης δρά πολλά χρόνια στη Γλυφάδα, και ενώ είναι γνωστό της πάση, αποτελεί το κοινό μυστικό των αρμοδίων, των αρχών, της δημοτικής αρχής, και των δημοτών. 

Ο 37χρονος Αλβανός έπεσε νεκρός μέσα στο κατάστημα του, τα ξημερώματα της Κυριακής, έπειτα από πυροβολισμούς που έριξαν εναντίoν του δυο άγνωστοι οπλοφόροι.

Ο 37χρονος Αλβανός που τον ''καθάρισαν'' δυο εκτελεστές, με το προσωνύμιο ''κατσαρόλας'', ήταν ιδιοκτήτης άλλων τριών καταστημάτων, δυο λεσχών πολυτελείας στην Καλλιθέα, ενός μπάρ στην Αθήνα, και παράλληλα συνιδιοκτήτης του ''Joy'' στην Γλυφάδα.

Οι θαμώνες των επιχειρήσεων της Αλβανικής μαφίας είναι γνωστοί τραγουδιστές- τραγουδίστριες - μοντέλα - κ.α.

Το περιστατικό στο ''Joy''
 
Οι δυο άγνωστοι άνδρες οι οποίοι εκτέλεσαν τον ιδιοκτήτη των τριών επιχειρήσεων προμήθευσης κοκαϊνης πλησίασαν το τραπέζι που κάθονταν ο 37χρονος και ο ένας από αυτούς του είπε σε άγριο τόνο: '' εμένα έριξες ρε;''  Η απάντηση του 37 χρόνου δολοφονημένου: ' άντε πάγαινε ρε (...) μη σε στείλω εγώ''. Αμέσως μετά όσα αναφέρθηκαν, οι δυο άγνωστοι άνδρες έβγαλαν όπλα και ''γάζωσαν'' τον 37χρονο, ενώ τραυμάτισαν έναν φίλο του και δυο θαμώνες του''Joy'' .

Εμείς από τον τοπικό ''Γ'' έχουμε σειρά δημοσιευμάτων αναφορικά με όσα ισχύουν επί δεκαετίες στα Νότια, καθώς και στην Γλυφάδα, τόσο από την ''Αλβανική μαφία'', όσο και από άλλων εθνικοτήτων, και εξηγώντας αναλυτικά ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη.

Κατ' αρχάς να επισημάνουμε ότι στην γειτονική χώρα, την Αλβανία, υφίστανται σειρά από εργαστήρια παραγωγής ''χημικής κακαϊνης'', η οποία είναι οι γνωστές αμφεταμίνες, και επί δεκαετίες δρά ένα οργανωμένο κύκλωμα το οποίο φέρνει σακούλες - ποσότητες -  αυτών των διεγερτικών στη χώρα μας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου πάμφτωχοι Αλβανοί, με μια σακούλα αμφεταμινών, ερχόμενοι στη χώρα μας απέκτησαν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεις, κ.α.

Οι πολιτικές ευθύνες

Έχουμε συζητήσει πάμπολες φορές, τόσο με βουλευτές, όσο και με απλούς πολίτες, γνώστες του αντικειμένου, και υπάρχουν σαφείς προτάσεις για την πάταξη, τόσο του λαθρεμπορίου ουσιών, όσο και πάταξη της μαφίας, καθώς και της παραβατικότητας - ανομίας.

Η πολιτεία αν θέλει να πατάξει το φαινόμενο είναι εύκολο, όμως επί δεκαετίες δεν υπάρχει πολιτική βούληση, και μας βάζει σε σκέψεις ότι επιθυμεί την παραβατικότητα, το λαθρεμπόριο, και τις συμμορίες των μαφιόζων.

Η πρόταση από σοβαρούς ανθρώπους, και γνώστες του αντικειμένου είναι:
  • Παροχή των υποκατάστατων ουσιών από τα φαρμακεία , η τα νοσοκομεία όλης της χώρας.  ( Νοθευμένες αμφεταμίνες κυρίως προμηθεύει η μαφία, και άλλωτε με μικρή ποσότητα κοκαϊνης, άρα η παροχή υποκατάστατων αμφεταμινών από νοσοκομεία, η φαρμακεία, πατάσει σε σημαντικό βαθμό την μαφία και την παραβατικότητα.)
  • Όσοι και όσες ενήλικοι επιθυμούν να λαμβάνουν αυτές τις ουσίες να τους παρέχονται από τα φαρμακεία , η νοσοκομεία, με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας. 
  • Επίσης, η πολιτεία σταδιακά να μεριμνά ώστε να απεξαρτηθούν  οι χρήστες κοκαϊνης και αμφεταμινών, οι οποίοι αριθμούν πολλές χιλιάδες στη χώρα μας, και δεν είναι αποκλειστικά οι μετέχοντες της show bizzz.

Η πολιτεία αν επιθυμεί να πατάξει τα φαινόμενα μαφίας, λαθρεμπορίου, και δολοφονιών, έχει τη δυνατότητα.

Ευθαίως προς την κυβέρνηση, τον Α.Τσίπρα, και τον υπουργό Ν.Τόσκα, καθώς και τους υπουργούς Δικαιοσύνης, και υγείας, υπάρχει πολιτική βούληση ;;; 

Αν η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να παρέμβει ενεργά για την πάταξη της μαφίας, της παραβατικότητας, και να δρομολογήσει μια ουσιαστική λύση για χιλιάδες χρηστών, σαφώς μελλοντικά θα ωφεληθεί, διότι ο Ελληνικός λαός θα κρίνει ότι έπειτα από δεκαετίες παραβατικότητας, κοινού εγκλήματος, μαφίας, και δολοφονιών, μια κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να βάλει τέλος στην ανομία.

Επισημαίνεται ότι το 2012 ο δολοφονημένος Αλβανός - ιδιοκτήτης τριών επιχειρήσεων και συνιδιοκτήτης του ''Joy'' στην Γλυφάδα,  είχε συλληφθεί από την Δίωξη Ναρκωτικών, καθώς είχε συστήσει ομάδα, αποτελούμενη από 10 άτομα, τα οποία είχε εφοδιάσει με σκούτερ Ιταλικής κατασκευής, ώστε να είναι σε θέση ολόκληρο το 24ωρο να μοιράζουν κοκαϊνη στους πελάτες του. ( Κάτι ανάλογο με τις πιτσαρίες, και τα σουβλατζίδικα)

Ποιοι εξετάζουν στη χώρα μας το πόθεν έσχες και πως αποκτήθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπόρων, διακινητών, και της μαφίας ; Ο 37 χρονός δολοφονήθηκε, και σήμερα είναι γνωστό πως απέκτησε τα περιουσιακά του στοιχεία, ( επιχειρήσεις), αύριο στα χέρια τίνος θα περάσουν ;;; 

Ο 37χρονος ''μαγείρευε'' την κοκαΐνη, ( ΑΜΦΕΤΑΜΙΝΕΣ), την έβραζε δηλαδή με αμμωνία, ώστε να εξαλείφει τις νοθεύτηκες ουσίες και να παραδίδει στους πελάτες του ''καθαρό πράμα''. Για το λόγο αυτό ήταν ο πλέον ακριβός διακινητής της Αθήνας, καθώς η κόκα του ''κατσαρόλα'' κόστιζε 100 ευρώ το γραμμάριο.

Ειδικά στη Γλυφάδα, σε καθημερινή βάση υπάρχει διακίνηση αμφεταμινών (κόκας), με τα μηχανάκια, οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμερες, και οι διακινητές καθημερινά ''εργάζονται'', και σημειώνουμε ότι πλειάδα νέων ανθρώπων ''λιωμένοι'' από αυτόν τον διάολο, νοσηλεύονται κάθε τρεις και λίγο στα νοσοκομεία. ( Έχουμε περιπτώσεις τοπικά συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν φτάσει να ζυγίζουν 50 κιλά !!!)

Οι δημοτικές αρχές, και συγκεκριμένα της Γλυφάδας με τον Παπανικολάου, γνωρίζοντας ότι πολλές επιχειρήσεις είναι '' βιτρίνα '' ώστε να προμηθεύουν οι έμποροι με κοκαϊνη τους πελάτες τους, θα συνεχίσουν να τους παρέχουν άδειες λειτουργίας επιχειρήσεων , και μουσικής, η θα αξιώσουν άμεσα το κλείσιμό τους ;;;

Υπάρχει πολιτική βούληση ;  Εν πάση περιπτώση, η πολιτεία δαπανά χρήματα ώστε οι χρήστες αυτών των ουσιών να βρίσκονται κάθε τρεις και λίγο στα νοσοκομεία, καθώς επίσης, ζημιώνει το κράτος ειδικά από τις χιλιάδες χρηστών αυτών των ουσίων, τους οποίους οφείλει να αποτοξινώσει ώστε να συνδράμουν τη χώρα μας, άρα πόσο είναι το κόστος ώστε να παταχθεί η μαφία των ναρκωτικών και των διεγερτικών ουσιών

Είναι προτιμότερο να υφίσταται η συντήρηση όσων ίσχυαν επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εξυπηρέτηση του συστήματος ; Τα κέρδη, δικαστών, δικηγόρων, κ.α., είναι πολυτιμότερα για την σημερινή κυβέρνηση ; Τις οικογένειες χιλιάδων χρηστών τις υπολογίζει η κυβέρνηση ;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Με στοιχεία 

Κοκαΐνη: Τι είναι και πώς επιδρά

Τι είναι; H κοκαΐνη είναι μια λεπτή λευκή ή υπόλευκη σκόνη που δρα ως ισχυρό διεγερτικό. Εξάγεται από τα φύλα του φυτού κόκα. Στην «πιάτσα» μπορεί να αραιωθεί ή να νοθευτεί με άλλες ουσίες, για να αυξηθεί η ποσότητά της. Το κρακ είναι κοκαΐνη που έχει υποστεί επεξεργασία με αμμωνία ή διττανθρακική σόδα (μαγειρική σόδα) και μοιάζει με μικρές νιφάδες ή πετραδάκια.

Πώς καταναλώνεται;

Η κοκαΐνη συνήθως ρουφιέται από τη μύτη, ενώ το κρακ καπνίζεται.

Πώς επιδρά στους χρήστες;

Η κοκαΐνη προκαλεί αισθήματα χαράς και ευφορίας. Επιπλέον, οι χρήστες της συχνά αισθάνονται να αυξάνεται παροδικά η εγρήγορσή και τα επίπεδα ενέργειάς τους, ενώ καθυστερεί η εμφάνιση του αισθήματος της πείνας και της κούρασης.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση κοκαΐνης;

Στις άμεσες επιδράσεις περιλαμβάνεται η απώλεια της όρεξης, η ταχύπνοια και η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και του καρδιακού παλμού. Οι χρήστες μπορεί να συμπεριφερθούν παράξενα, απρόβλεπτα και, μερικές φορές, βίαια.

Η υπερβολική δόση μπορεί να οδηγήσει σε σπασμούς, κρίσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και καρδιακή ανεπάρκεια.

Οι μακροχρόνιοι χρήστες κοκαΐνης διατρέχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν μια σειρά από προβλήματα υγείας, κάποια από τα οποία εξαρτώνται από τον τρόπο λήψης της ουσίας. Η εισπνοή της ουσίας από τη μύτη προκαλεί βλάβες στο βλεννογόνο της μύτης. Το κάπνισμά της μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα. Η ενδοφλέβια χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αποστήματα και λοιμώδεις ασθένειες.

Άλλοι κίνδυνοι, ανεξάρτητα από τον τρόπο λήψης της ουσίας, περιλαμβάνουν έντονη ψυχολογική εξάρτηση, υποσιτισμό, απώλεια βάρους, αποπροσανατολισμό, απάθεια και μια κατάσταση παρόμοια με την παρανοειδή ψύχωση.

Άλλοι κίνδυνοι

Η ανάμειξη κοκαΐνης με αλκοόλ είναι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ και μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου.

Αμφεταμίνη: Τι είναι και πώς επιδρά

Σήμερα, η θειική αμφεταμίνη, που παρασκευάζεται παράνομα, είναι η πιο διαδεδομένη μεταξύ των εξαρτημένων ατόμων.

Δράσεις και Τοξικές Επιδράσεις

Η αμφεταμίνη είναι μια λεπτή, υπόλευκη σκόνη που συνήθως περιέχει μόνο κατά 6 με 10% καθαρή αμφεταμίνη, ενώ το υπόλοιπο 90 % μπορεί να είναι οτιδήποτε: από μπέικιν-πάουντερ μέχρι καθαρτικό. Σήμερα είναι γνωστή στους χρήστες ως «σπιντ», billy whiz, sulfate, fast, uppers, ή «μαύρη καλλονή», «μπλουζ», ή black & white (αν πρόκειται για συνταγογραφούμενη αμφεταμίνη).

Η αμφεταμίνη λαμβάνεται από το στόμα, εισπνεόμενη από τη μύτη ή και να καπνιστεί αναμειγμένη με καπνό. Τέλος, όταν διαλύεται σε νερό μπορεί να πάρει ενέσιμη μορφή. Στην περίπτωση αυτή, αν δεν έχει διαλυθεί πολύ καλά μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα και επομένως τον θάνατο.

Σαν ενεσιμο διάλυμα επενεργεί ακαριαία, ενώ η κατάποση ή η εισπνοή αμφεταμίνης σε σκόνη φέρνει αποτελέσματα μετά από 10-40 λεπτά. Σε γενικές γραμμές, η επήρεια μιας δόσης αμφεταμίνης διαρκεί περίπου 3-6 ώρες και μπορεί να ανιχνευτεί στα ούρα περίπου 4 ημέρες μετά τη χρήση. Όταν λαμβάνεται σε υπερβολική δόση, μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.

Φαρμακολογία -Ιατρική χρήση

Γενικότερα, εμφανίζει δράση στο Κεντρικό και στο Περιφερικό Νευρικό σύστημα όπου επάγει την απελευθέρωση ντοπαμίνης, νορεπινεφρίνης και σεροτονίνης. Το αμφεταμινικό παράγωγο μεθυλοφαινιδάτη χρησιμοποιείται για την συμπτωματική αντιμετώπιση του συνδρόμου μειωμένης προσοχής στα παιδιά και της ναρκοληψίας

Ψυχολογικές Επιδράσεις

- Ερεθίζει το νευρικό σύστημα. Η αμφεταμίνη είναι διεγερτικό του εγκεφάλου, δηλαδή αυξάνει την εγκεφαλική δραστηριότητα

- Προκαλεί αίσθηση ενέργειας, διαύγειας και όξυνση της πνευματικής λειτουργίας

- Υπό την επήρεια της, οι χρήστες συχνά βιώνουν μια προσωρινή ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και αισθάνονται ιδιαίτερη ενεργητικότητα, καθώς καταπολεμούν το αίσθημα του ύπνου, της κούρασης και της πείνας. Ωστόσο, δεν εξαφανίζουν την ανάγκη για τροφή και ανάπαυση, απλώς μεταθέτουν την ικανοποίησή τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εθισμένοι στην αμφεταμίνη καταλήγουν στην πλήρη εξάντληση μετά από μία περίοδο παρατεταμένης χρήσης.

- Η αμφεταμίνη μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστότητα, επιθετικότητα και αίσθημα αδημονίας

Σωματικές Επιδράσεις

- Ταχυκαρδία, εφίδρωση, ξηροστομία, διαστολή στις κόρες των ματιών.
- Ναυτία και εμετοί.
- Τέντωμα των μυών της σιαγόνας και φθορά των δοντιών.
- Θολή όραση
- Αϋπνία.

Όταν η ουσία χορηγείται ενδοφλέβια, το άτομο έχει ένα απότομο και βίαιο αίσθημα ευφορίας και αυτοπεποίθησης. Οι υψηλές δόσεις, ιδίως αν επαναλαμβάνονται συχνά, μπορούν να προκαλέσουν συγκεχυμένο λεξιλόγιο, παραλήρημα, κρίσεις πανικού, ψευδαισθήσεις και παρανοϊκό ιδεασμό. Επίσης, μπορεί να επέλθει συγκοπή η έντονος πόνος στο στήθος. Μετά το τέλος της επίδρασης των μεγάλων δόσεων ακολουθεί δυσφορία, άγχος, τρέμουλο, αίσθημα κόπωσης και κατάθλιψη.

Μακροχρόνιες Επιδράσεις - Ψυχολογικές Επιδράσεις

Οι συνηθέστερες σωματικές επιδράσεις είναι οι εξής:

- Διωκτικό παραλήρημα
- Ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις
- Παρανοϊκό ιδεασμό
- Υπερκινητικότητα
- Ευερεθιστότητα
- Αλλαγές στην αντίληψη του σώματος

Σωματικές Επιδράσεις

Οι συνηθέστερες σωματικές επιδράσεις είναι οι εξής:

- Η χρόνια χρήση αμφεταμίνης μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλέσει καρδιακή προσβολή, ιδίως σε όσους έχουν ήδη υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακά προβλήματα
- Απώλεια βάρους και όρεξης
- Πολλές γυναίκες που κάνουν χρήση αμφεταμίνης εμφανίζουν διαταραχές ή και διακοπή της περιόδου.

Ακόμη, μετά από χρόνια χρήση εμφανίζεται ανοχή στην ευφορική δράση της, που από τους χρήστες περιγράφεται ως "χάσιμο της μαγείας". Η χρήση τους ωθεί στη λήψη καταπραϋντικών ουσιών (αλκοόλ, ηρεμιστικά, υπνωτικά) για να εξισορροπεί ο οργανισμός, προκαλώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο.

Γενικότερα, η συστηματική χρήση των αμφεταμινών προκαλεί ανοχή, ψυχική εξάρτηση και σωματική εξάρτηση, η οποία δεν είναι ωστόσο τόσο συνηθισμένη.

* Θέσαμε τις επιδράσεις κοκαϊνης και αμφεταμινών, ώστε να καταστεί σαφές στους Έλληνες χρήστες της Αλβανικής κόκας, ότι κυρίως αποτελείται από επεξεργασμένη θειική αμφεταμίνη, και σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να εμπεριέχεται και μικρή ποσότητα κοκαϊνης. 

Η θειική αμφεταμίνη αποτελεί την λεγόμενη ''χημική κοκαϊνη'', με ανάλογο αίσθημα στους χρήστες της, ενώ σε μια φαρμακοβιομηχανία η κατασκευή της κοστίζει όσο τιμάται η ασπιρίνη, φανταστείτε πόσο κοστίζει στα παράνομα εργαστήρια της Αλβανίας, ώστε να πωλείται κατά κόρον από 60 - 100 ευρώ το γραμμάριο.  

Η πάταξη είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, καθώς και πολιτικών της Ε.Ε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Η μαφία της κοκαϊνης και το παντελές έλλειμα πολιτικής βούλησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">