ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η απαξίωση της Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πάνε για λουκέτο η ΑΥΓΗ και το ΚΟΚΚΙΝΟ

Η εξουσία φθείρει και διαφθείρει, οι ήττες ούτε κληροδοτούνται, ούτε κληρονομούνται, και αποτελεί υποχρέωση όλων να αγωνιστούν για πραγματικές αλλαγές στην τριτοκοσμική Ελλάδα.

«Αυγή»: Σε βαθιά διοικητική κρίση και οικονομική ανέχεια βρίσκεται η ιστορική εφημερίδα, ιδιοκτησίας του κυβερνώντος κόμματος, η οποία πάει για λουκέτο και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η  εφημερίδα. 

«Στο Κόκκινο»:  Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν οι εργαζόμενοι σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»,ιδιοκτησίας του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή την παραίτηση του μέχρι πρότινος διευθυντή, Μάκη Μηλάτου. 

Αιχμές από τον Νίκο Τσαγκρή

Με επιστολή την  οποία κοινοποίησε ο αντιπροέδρος του Δ.Σ. της Εφημερίδας «Αυγής» Νίκος Τσαγκρής, επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρρευση της Εφημερίδας.

Τονίζεται ότι παραίτηση υπέβαλε και ο διευθυντής της εφημερίδας Κ. Νικολακάκος, ενώ ο Δημήτρης Στούμπος, διευθύνων σύμβουλος, τελεί υπό παραίτηση αρκετούς μήνες.

Στην επιστολή παραίτησης του ο Ν. Τσαγκρής αναφέρει « την πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης της αναβάθμισης της εφημερίδας, καθώς επίσης επισημαίνει, « το σχέδιό μου ανασχεδιασμού της ΑΥΓΗΣ παραπέμφθηκε στις «καλένδες».

Η επιστολή παραίτησης του Ν. Τσαγκρή:

Αγαπητοί σύντροφοι – ες,

Για συναισθηματικούς, κυρίως, λόγους, που συνδέονται με την πολιτική και δημοσιογραφική μου καταγωγή, τον περασμένο Απρίλιο, ανταποκρίθηκα στην έκκληση της εκδοτικής αρχής (μέσω του σ. Νίκου Φίλη) να «βάλω πλάτη» για την «σωτηρία της ΑΥΓΗΣ» και, εν τέλει, βρέθηκα στη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της εφημερίδας, με αρμοδιότητα τον ριζικό ανασχεδιασμό της.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο της θητείας μου στο Δ.Σ., υπέβαλα ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανασχεδιασμού της ΑΥΓΗΣ, με στόχο την υπέρβαση του σημερινού (συρρικνωμένου στον στενό κομματικό πυρήνα) target group αναγνωστών της εφημερίδας και τη διείσδυσή της στο πλατύ κοινό των προοδευτικών αναγνωστών του καθημερινού και κυριακάτικου Τύπου: τον ανταγωνιστικό εμβολισμό του target group που μονοπωλεί ο λεγόμενος… «αστικός Τύπος». Το σχέδιό μου έγινε δεκτό με... συγκρατημένο ενθουσιασμό από τους εκπροσώπους της εκδοτικής αρχής, τα μέλη του Δ.Σ και τη διεύθυνση της εφημερίδας και, ευθύς αμέσως, παραπέμφθηκε στις «καλένδες» μιας πρωτόγνωρης γραφειοκρατικής και ευθυνοφοβικής αναβλητικότητας σε βαθμό ματαίωσης.

Αγαπητοί σύντροφοι – ες, Κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης επαφής μου με την ΑΥΓΗ, αποκόμισα τη βεβαιότητα ότι, προκειμένου να προχωρήσει οποιοδήποτε σχέδιο ριζικού δημοσιογραφικού και αισθητικού ανασχεδιασμού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άμεση επίλυση εξαιρετικά σημαντικών δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων που την ταλανίζουν και την καθηλώνουν στη σημερινή της προβληματική κατάσταση. Μα, δυστυχώς, στην περιοχή της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση – πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων.

Υπ’ αυτές τις απογοητευτικές συνθήκες, αισθάνομαι ότι η περαιτέρω παραμονή μου στο Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ δεν έχει καμιά απολύτως χρησιμότητα και είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω την παραίτησή μου.
 

Συντροφικά,

Νίκος Τσαγκρής


ΥΓ: Είναι αυτονόητο ότι η πολιτική και δημοσιογραφική μου εμπειρία και γνώση, καθώς και τα άρθρα μου παραμένουν στη διάθεση της ΑΥΓΗΣ και των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει.»


Του Γιάννη Κουρδομένου

Υπό αυτές τις εξελίξεις και με τους εργαζόμενους τόσο της εφημερίδας, όσο και του Ραδιοφωνικού σταθμού, σε αρκετές περιπτώσεις να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, καθίσταται σαφές ότι η Αριστερά, καθώς και οτιδήποτε υπάρχει και λειτουργεί στους κόλπους της, είναι βασικό όχημα το οποίο μπορεί να λειτουργεί όσο οι αριστεροί βρίσκονται σε θέση να μάχονται για την εξουσία, όταν οι αριστεροί γίνουν κυβέρνηση, και τα στελέχη στην κορυφή της πυραμίδας τυγχάνουν προβολής από σειρά MEDIA, καθώς επίσης, έχουν στην κατοχή τους τον έλεγχο της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέσα ενός κόμματος, καθώς και όσοι τα λειτουργούν, έχουν δευτερεύοντα ρόλο, και πολλές φορές γι' αυτά τα άτομα δεν χρειάζονται πλέον.

Εμείς από το δικό μας μετερίζι, το τοπικό, το απλό, το κοινωνικό, επισημαίνουμε: Το διάστημα των προηγούμενων ετών, κατά το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε γίνει κυβέρνηση, και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν απολάμβαναν τις έμμισθες θέσεις και τα αξιώματα - προνόμια, επικοινωνούσαν καθημερινά μαζί μας, αξιώναν τη συμβολή μας, μας παρέτρεπαν να είμαστε πανταχού παρόντες, να συμβάλουμε όπως μπορούμε, και αμέσως μετά από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές του 2014, και τις θέσεις που προέκυψαν, η επικοινωνία με όλα αυτά τα στελέχη διεκόπει αυθημερόν. 

Έπεσε η αυλαία, καθώς επίσης, έπεσαν και οι μάσκες. 

Επί σειρά ετών διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπήρχε σε καθημερινή βάση η προσδοκία να γυρίσει σελίδα για το τόπο, για το λαό, για τους ιδίους, και μάλιστα υπήρχε η πεποίθηση ότι όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ , και οι ίδιοι αναλάβουν τα πόστα, θα αλλάξουν ριζικά όλες τις διαχρονικές παθογένεις.

Δεν ξεχνάμε πόσα χρόνια καυτηρίαζαν καθημερινά τα ολιγαρχικά συμφέροντα, της διαπλοκής, τα οποία με νύχια και με δόντια πρέσβευαν τα δυο μέχρι πρότινως κυβερνώντα κόμματα, και πόσο εύκολο θα ήταν στη συνέχεια, όταν γίνουν κυβέρνηση, να διορθώσουν όλα τα κακώς κείμενα, φέρνοντας την ''ελπίδα'' η οποία ονομάζεται δικαιοσύνη.

Σαφώς στα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έπεσε η αυλαία, καθώς επίσης, έπεσαν και οι μάσκες, διότι κανείς εξ αυτών οι οποίοι βρέθηκαν στις έμμισθες θέσεις δεν συνέδραμε την αλλαγή σελίδας, και συνολικά περιορίστηκαν στα προσωπικά τους οφέλη και τις αρμοδιότητες των προκατόχων τους, με όσα υπηρετούσαν και οι προκάτοχοί τους.

Αναφορικά με την ΑΥΓΗ, την οποία στα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά δεν διαβάζουμε:

Ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας σημείωσε ότι το κόμμα δεν θέλει να κλείσει την εφημερίδα, αλλά συγχρόνως δεν προχώρησε σε αντιπροτάσεις για τη σωτηρία της εφημερίδας.

Αναφορικά με το Κόκκινο οι εργαζόμενοι του σταθμού εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:  

Από το ραδιόφωνο απέναντι και το ραδιόφωνο που ακούει, έχουμε περάσει στο ραδιόφωνο που καρκινοβατεί. Η πρόσφατη παραίτηση του Μάκη Μηλάτου από τη θέση του διευθυντή και από τη θέση του παραγωγού (σοβαρή απώλεια με επιπτώσεις στους ακροατές) είναι αποτέλεσμα μιας πορείας διαρκούς απαξίωσης και αδυναμίας του ιδιοκτήτη του, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να δώσει λύσεις. Επομένως, δεν είναι παράλογο το ερώτημα εάν μαζί με τις οικονομικές δυσκολίες υπάρχει και πολιτική επιλογή.   

Όταν σου ζητάνε να τραβήξεις κουπί περιμένεις να σου δώσουν και τα κουπιά. 
 Ήλπιζα για 9 μήνες δυστυχώς μάταια. Η υπομονή μου εξαντλήθηκε και παραιτήθηκα από διευθυντής του σταθμού και κατ' επέκταση από παραγωγός». Καλύτερα χωρίς δουλειά παρά χωρίς αυτοεκτίμηση, το σκεπτικό της παραίτησης του Μάκη Μηλάτου που αποτυπώνει την πραγματικότητα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ σε ένα τοπίο στα ΜΜΕ που αλλάζει.  

Για τα αίτια που φτάσαμε ως εδώ μπορεί ο καθένας από μας να δώσει τη δική του απάντηση. Για το αποτέλεσμα ωστόσο, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι κοινή.   Απουσία ενδιαφέροντος και συνεχής μετάθεση των αναγκαίων απαντήσεων που αντικειμενικά οδηγούν στο μαρασμό του ραδιοφώνου και με μαθηματική ακρίβεια στην πτώση. Πώς αλλιώς μπορεί να μεταφραστεί, αν όχι με πολιτική βούληση αποδυνάμωσης:   

Η παραπομπή διαρκώς στις ελληνικές καλένδες της παρουσίασης του σχεδίου του ιδιοκτήτη για το ΚΟΚΚΙΝΟ. Η κανονικότητα στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων που φτάνει τους 2,5 με 3 μήνες, παρά τις αποχωρήσεις 13 εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο. Η απογύμνωση της ιστοσελίδας stokokkino.gr στην οποία έχουν μείνει μόνο δύο εργαζόμενοι, παρότι είχε φτάσει σε πολύ αξιόλογα επίπεδα επισκεψιμότητας. Οι κραυγαλέες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή.   

Η παραχώρηση στην 24 MEDIA (συμφερόντων Μάρη) της συχνότητας «Μωβ» στη Θεσσαλονίκη που ήταν ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ και έως τότε παρέμενε αναξιοποίητη. Έτσι, απέναντι από το ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο σταθμός News 24/7. Την ίδια ώρα, το ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης που υποφέρει οικονομικά, ενοικιάζει τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει.   

Οι αθετήσεις δεσμεύσεων.  

Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Οι εργαζόμενοι στο ΚΟΚΚΙΝΟ ζητούν άμεσα σαφείς απαντήσεις για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη σχετικά με το μέλλον του ραδιοσταθμού που βγήκε στα ερτζιανά σε δύσκολους για τον ΣΥΡΙΖΑ καιρούς και έχει ήδη κλείσει 11 χρόνια ζωής.   

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι που έχουν δώσει αρκετά δείγματα εργασιακής αντοχής, είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεση τους για να προασπίσουν τα δικαιώματα τους και να κρατήσουν ζωντανό το ΚΟΚΚΙΝΟ. 

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Διαβάζοντας τα προαναφερόμενα, αναφορικά με τα μέσα του κυβερνώντος κόμματος, τις συχνότητες, τις επιχειρήσεις, κ.α., είναι σαφές ότι τα στελέχη του δεν είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των μέσων που δημιούργησαν οι ίδιοι, πόσο μάλλον δε να καλύψουν με δικαιοσύνη όσους είχαν στοχοποιήσει επί δεκαετίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ένα κόμμα του οποίου ορισμένα στελέχη επί σειρά ετών στη πόλη της Γλυφάδας, για τα στενά προσωπικά τους συμφέροντα, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε να μην προκύψει ίχνος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, αναφορικά με όσους είχαν στοχοποιηθεί επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεχόμενοι καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις, οι οποίοι ήταν δημόσια αγωνιζόμενοι για την ανατροπή αυτών των κομμάτων και των πολιτικών τους, σε αντιδιαστολή των ιδίων, οι οποίοι απολάμβαναν και απολαμβάνουν έσοδα από σειρά δραστηριοτήτων, είναι ξεκάθαρο ότι απαξιώνουν την αριστερά, και το ανάλογο ισχύει και με αρκετά κυβερνητικά στελέχη.  

Ο πολιτικός στόχος είναι η απαξίωση και δαιμονοποίηση της Αριστεράς και η περιθωριοποίησή της στο πολιτικό παρόν, με έμφαση κατά της επανάστασης ως προοδευτικής διαδικασίας, καθώς και του οράματος, όπως και της δυνατότητας μιας δικαιότερης κοινωνίας.

ΥΓ: Εμάς μας έβαλαν αναγκαστικά ''λουκέτο'' πρίν από 12 χρόνια με σειρά διώξεων και κατασχέσεων, και έκτοτε έχουμε καταγράψει μερικές χιλιάδες ρουσφέτια, και ειδική μέριμνα για ημέτερους, πότε της ΝΔ και άλλοτε του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο σύνολο των αιτήσεών μας παρανόμησαν όλοι οι δήμαρχοι και διοικήσεις του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και το σύνολο των αρμοδίων υπουργών.
Η τελευταία μας επιλογή είναι οι προσφυγές στην Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, και εκεί θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις από εδώ και στο εξής.  

* Με βασικό δεδομένο μερικές δεκάδες άδειες σε Ρ/Τ σταθμούς, και βεβαιώσεις λειτουργίας με αποφάσεις υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ειδικά στους διαπλεκόμενους ολιγάρχες, η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του αναφορικά με την ''Δικαιοσύνη'' που είχαν υποσχεθεί είναι πρωτοφανής. 

*Δεν παρείχαν ούτε τις λίγες άδειες που λήστεψαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τους αριστερούς, και προσωπικά έχω βάρος στην συνείδησή μου, δεδομένου ότι υποστήριξα αυτό το κόμμα, συμμετείχα σ' αυτό, και σύμφωνα με το γεγονός και άλλοι συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν επενδύσει αρκετά χρήματα για το τοπικό ραδιόφωνο, στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά αισθανόμαστε απογοήτευση και κυρίως με αίσθημα προδοσίας, διότι στα Νότια προάστια δεν έχουμε τίποτα ραδιοτηλεοπτικά, ενώ οι τοπικές μας κοινωνίες διαθέτουν αρκετούς ''εφιάλτες''.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η απαξίωση της Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πάνε για λουκέτο η ΑΥΓΗ και το ΚΟΚΚΙΝΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">