ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Τι αναφέρει η επιτροπή αγώνα για την απόφαση του ΚΑΣ

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού συζήτησε για τη χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ με βάση τις ως τώρα πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της.

Με την απόφαση αυτή αναγνωρίζεται η ύπαρξη αρχαίων στο χώρο και η ανάγκη προστασίας τους.

Η Επιτροπή διαπίστωσε, όμως, οτι η απόφαση απέχει πολύ τόσο από τις αρχικές εισηγήσεις των υπηρεσιών όσο και από τις πραγματικές διαστάσεις των χώρων που φιλοξενούν τα αρχαία.

Με αυτή την έννοια η Επιτροπή θεωρεί ότι χρειάζεται ένταση του αγώνα για ανατροπή της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και υπερδόμησης αυτού του πολύτιμου χώρου.

Σε κάθε περίπτωση με τη δημοσιοποίηση της απόφασης η επιτροπή θα επανέλθει με αναλυτική ανακοίνωση.

Τι αναφέρει για το ζήτημα η κυβέρνηση

Το ΚΑΣ, ενέκρινε και το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, θέτοντας ωστόσο κάποιους όρους.

Συγκεκριμένα ζητείται να παραμείνουν αδόμητες περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος η κορυφή Χασανίου, ο κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος του Αγίου Κοσμά, το λατομείο (που δεν συμπεριλήφθηκε στην κήρυξη) και ο ταφικός περίβολος που ανακαλύφθηκε το 1965 ο οποίος και θα μεταφερθεί στη θέση που βρέθηκε εντός μητροπολιτικού πάρκου. Τέλος, για λόγους προστασίας των αρχαιοτήτων και του ιστορικού τοπίου της Αττικής, ζητήθηκε στις μελέτες που θα ακολουθήσουν να επανεξετασθεί το ύψος των μεγάλων κτηρίων.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος «Tο ΚΑΣ γνωμοδότησε υπέρ της κήρυξης αρχαιολογικού χώρου έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων εντός της περιοχής της επένδυσης ενώ ενέκρινε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που είχε καταθέσει ο επενδυτής, με τη διευκρίνιση ότι η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή δεν συνεπάγεται περιορισμούς δόμησης αλλά μόνο αυξημένη επιτήρηση κατά την υλοποίηση της επένδυσης».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης που ενδεχομένως θα απαιτηθούν στο μέλλον».

‘Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της νομικής ορθότητας της διαδικασίας από όπου και αν αυτή προέρχεται υπονοεί ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να παρακάμψει ή/και να παραβεί το νόμο. Όποιος όμως υποστηρίζει αυτή την άποψη θα πρέπει ταυτόχρονα να εξηγήσει αν προτείνει επίσης την παράκαμψη του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και εν γένει πως αντιλαμβάνεται τη σχέση του ελληνικού δημοσίου με τους επενδυτές σε μια ευνομούμενη χώρα της ΕΕ».

Επισήμανση του Γ.Κ: Η κυβέρνηση επί τρία χρόνια παρακάμπτει το νόμο, δεδομένου ότι σειρά διαπλεκόμενων ομίλων ραδιοτηλεοράσεως, στην ιδιοκτησία έξι - δέκα οικογενειών, παράνομα και αντισυνταγματικά λειτουργούν πέραν του ενός μέσου Ραδιοτηλεοράσεως.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση επί τρία χρόνια δεν πράττει από το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όσα είχαν ολοκληρώσει επι ημερών τους οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα οι αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι υπέγραφαν τις αδειοδοτήσεις κατά το δοκούν σε λίγες οικογένειες για σειρά μέσων ραδιοτηλεοράσεως.

Έχουμε επισημάνει επανειλλημένα στην κυβέρνηση  το καθολικό έλλειμα μαζικών μέσων στα Νότια προάστια Αττικής, τα οποία στερούνται πολυφωνίας και πλουραλισμού, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τις αιτήσεις των κατοίκων - πολιτών της περιοχής μας δεν παρείχαν ΆΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Προσωπικά δεν είμαστε οπαδοί των παρανομιών, και δεν επιθυμούμε να παρανομούμε, ενώ οι παρανομίες, ειδικά στο δήμο Γλυφάδας, αποτελούν σχεδόν καθολικό φαινόμενο, με μια δεξιά διοίκηση η οποία δεν μας εκπροσωπεί.

Η κυβέρνηση οφείλει να μας παρέχει όσα μας υποσχέθηκε, και κυρίως την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, με απόδοση των αδειών που μας αποστέρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς αιτιολόγηση. Το ζήτημα δεν αφορά την δικαιοσύνη, αφορά την κυβέρνηση, διότι εμείς επί δεκαετίες δίναμε τον αγώνα της ανατροπής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αν εσείς σήμερα ως κυβέρνηση, επιθυμείται να γίνεται το αντίστοιχό τους, παράληλλα με εμάς κρίνεστε.

Εμείς , σύμφωνα της ιδεολογίας μας, από την αρχή προωθούσαμε και προτείναμε την αρωγή των δήμων για μια διαδημοτική, η ακόμα και δημόσια δομή στα Νότια προάστια, ενώ σε όλες μας τις ενέργειες, αιτήσεις, οι αιρετοί, δήμαρχοι, του δήμου Γλυφάδας παρανόμησαν. Έχοντας μια διαδρομή δεκαετιών στα ερτζιανά, πριν την ύπαρξη δημοτικών και ιδιωτικών σταθμών, η πολιτεία και οι δήμαρχοι δεν όφειλαν να μας εκπροσωπήσουν ;  

Αντί εκπροσωπήσεως μας αποστέρησαν ως κόμματα τις άδειες, έπειτα από πλήρεις φακέλλους, αιτήσεις και παράβολα, και εν συνεχεία μεθόδευαν διώξεις και κατασχέσεις στις δημόσιες διαμαρτυρίες μας, και την ενημέρωση των συμπολιτών μας, για όσα ίσχυαν στην τριτοκοσμική Ελλάδα.

* Η φωτογραφία είναι αρχείου, από συνάντηση της επιτροπής αγώνα με τον πρωθυπουργό. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Τι αναφέρει η επιτροπή αγώνα για την απόφαση του ΚΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">