ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ - Αιχμές κατά της κυβέρνησης

Ο Διονύσης Τσακνής αποχωρεί από την θέση του προέδρου της ΕΡΤ, έπειτα από θητεία περίπου δυόμιση ετών, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης στην ανακοίνωση της παραίτησής του από την προεδρία.

Ο κ. Τσακνής δεν κρύβει την ενόχλησή του για την εγκατάσταση της νέας διοίκησης από την κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του «Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».

Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.
Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής

Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ»

Σημειώνεται ότι η παραίτησή του κατατέθηκε μετά την επίσημη τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Η παραίτηση του συζητούνταν εδώ και αρκετό διάστημα λόγω των συγκρούσεων του με τον νέο διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο.

Πίσω από τις βαριές αιχμές και τους χαρακτηρισμούς, η κόντρα Τσακνή – Κωστόπουλου ήταν μια κόντρα με βαρύ παρελθόν. Επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και επί θητείας Χρήστου Παναγόπουλου στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Κωστόπουλος – τότε νομικός σύμβουλος – είχε απολυθεί επειδή δεν συναινούσε με τις παροχές της ΕΡΤ προς την ΑΕΠΙ. 

Μετά την απόλυση έκανε αγωγή κατά της ΕΡΤ, την κέρδισε και επανήλθε. Στην εκδίκαση της αγωγής όμως, ο Διονύσης Τσακνής, τότε μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ, είχε καταθέσει ως μάρτυρας σε βάρος του Βασίλη Κωστόπουλου.

Οι δύο τους ξανασυναντήθηκαν το καλοκαίρι, όταν ο Βασίλης Κωστόπουλος ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ μετά την αποχώρηση του Λάμπη Ταγματάρχη. Ο Διονύσης Τσακνής του καταλόγιζε ότι την πρώτη ημέρα που έφθασε στο ραδιομέγαρο, αντί να συναντηθεί με τα στελέχη και τον πρόεδρο, επέλεξε να επισκεφθεί τα γραφεία της EΡΤ Open,  χρίζοντας ουσιαστικά «συνδιοικητή» τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Νίκος Παππάς σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον πρώην πρόεδρο για την προσφορά του στην ΕΡΤ, από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο ''μαύρο'', σημειώνοντας πως «οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι θεμιτές». Τα νέα πρόσωπα που θα οριστούν για τις δύο θέσεις που παραμένουν κενές θα επιλεγούν το επόμενο διάστημα ύστερα από τη δημόσια προκήρυξη των θέσεων.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «διχαστικό» τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ και επισημαίνει ότι διαχρονικά είχε τη θέση ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να διοικείται με το οργανωτικό σχήμα της διαρχίας, γιατί αυτό είχε αποδειχθεί προβληματικό και βλαπτικό για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Επίσης, υπογραμμίζει ότι έχει καταγγείλει με πολλές ανακοινώσεις και την τελευταία διετία, άνομες λειτουργίες της ΕΡΤ, ρουσφετολογία, αδιαφάνεια κλπ, χωρίς να λάβει καμία απάντηση από τη διοίκηση.

Ο κ. Τσακνής αποχωρεί από την θέση του προέδρου ύστερα από θητεία περίπου δυόμιση ετών.

Επισημάνση του ''Γ'': Και ζήσανε - ζούνε αυτοί καλά, και εμείς καθημερινά όλα και χειρότερα.

Το θέμα είναι να «τρουπώσεις», διότι αν σε «τρουπώσουν», και κυρίως αν είσαι συνεργάσιμος, έχεις λαμπρό μέλλον. 

Στα τρία χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν «τρουπώσει» μυριάδες, σε όλους τους τομείς, και σήμερα, τα ίδια άτομα, τα οποία όσο κυβερνούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για απίστευτες καταστάσεις, επιδιώκουν την παραμονή τους στην εξουσία, καθώς και τις έμμισθες καρέκλες, ενώ η αριστερά είναι ανύπαρκτη, και δεν υπηρετείται ούτε ο πολίτης, ούτε υφίσταται στις πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος ίχνος όσων είχε διακηρύξει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον Καραμανλή η Ελλάδα είναι «ένα απέραντο φρενοκομείο», ενώ εμείς αδυνατούμε να διαδραματίσουμε το ρόλο των τρελλών, έχοντας μια συντηρητική κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει όσα βρήκε από τις προηγούμενες, και εγκληματεί κατά των πολιτών.

Ενδεικτικό παράδειγμα:  Το 1976 έπειτα από εντολή Καραμανλή λειτούργησε η ΕΤ 3, και επίσημα ως ΕΡΤ 3 το 1988, μετά την ίδρυσή της - με πολιτική απόφαση - στελεχώθηκε από εργαζομένους, άρα κάποιοι «τρούπωσαν», απέκτησαν δικαιώματα, κατόπιν της πολιτικής αποφάσεως, ενώ στον αντίποδα επί 40 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις καταπατούν τα δικά μας, των πρωτεργατών στα FM κύματα.
Τονίζεται ότι η ΕΡΤ 3 έχει δικό της πρόεδρο.

Παρακάμπτουμε το «κανάλι της Βουλής», και πολλά ακόμα, τα οποία επίσης δημιουργήθηκαν με πολιτική απόφαση των προηγούμενων κυβερνήσεων και υπηρετούνται από την σημερινή, η οποία δεν έχει να επιδείξει τίποτα νέο επί των ημερών της.

Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο, ενώ Σοσιαλισμός είναι ακριβώς το αντίθετο, και στα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επαληθευθεί, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είναι αριστερό κόμμα ;

Ποιοί δικαιούνται κατά το δοκούν να επιδεικνύουν ειδική μέριμνα για όσους επιθυμούν, και όσα βρήκαν από τους προηγούμενους, και στον αντίποδα να παριστάνουν την αριστερά κατά των υπολοίπων πολιτών ;  

Ο Καραμανλής, με απόφαση του οποίου δημιουργήθηκε η ΕΤ 3, μια ακόμα δημόσια δομή, ήταν περισσότερο αριστερός από τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ;   
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ - Αιχμές κατά της κυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">