ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η μαφία των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών του Ν.Αττικής

Οι έλεγχοι από την ΕΤΕΡ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς καταμαρτυρά ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις εγκλημάτησαν κατά του Ελληνικού λαού.

Η Ένωσή μας συμπλήρωσε μια σειρά ελέγχων, ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, για τον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες-μέλη της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α εφαρμόζουν την ΣΣΕ 2016-2017, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Σώματος Ειδικών Επιθεωρητών που, με την πείρα τους, διευκόλυναν την προσπάθειά μας και γι’ αυτό τον λόγο οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε.

Οι εργοδότες όχι μόνο δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους αλλά νομίζουν πως η συγκυριακή κατάσταση, λόγω μνημονίων, που έχει οδηγήσει σε πρωτόγνωρη απορρύθμιση την αγορά εργασίας, τους επιτρέπει να κάνουν πραγματικότητα τα πλέον ανομολόγητα όνειρά τους! Τους παρακινούμε να ξυπνήσουν πριν είναι πολύ αργά για όλους τους.

Ενδεικτικά μόνοπώς να εξηγήσει κανείς ότι για να μπούμε στις εγκαταστάσεις του STAR CHANNEL στην Κάτω Κηφισιά, στις 19.30 το απόγευμα, χρειάστηκε περίπου ένα τέταρτο της ώρας, και την στιγμή που φτάναμε στην είσοδο έφευγε πανικόβλητος ο τελευταίος εργαζόμενος που ενοχλήθηκε κιόλας όταν ρωτήθηκε πώς λέγεται και πού εργάζεται. 

Στο εν λόγω κτίριο συστεγάζονται 5 ραδιοσταθμοί (ΔΡΟΜΟΣ, ΔΙΕΣΗ, ΛΑΜΨΗ, ATHENS DEE JAY, και ROCK FM) και ένας «αυτοδιαχειριζόμενος» ο πολύπαθος BEST

Πόσοι εργάζονταν την ώρα του ελέγχου; 2 τεχνικοί, 2 παραγωγοί και 1 «γενικών καθηκόντων», χωρίς να υπολογίσουμε τον «ιδιοκτήτη» της «αυτοδιαχείρισης» !!!

Στους δύο ραδιοσταθμούς έπαιζε ένας υπολογιστής, και θα έπαιζε προφανώς μέχρι την επομένη, εκτός και αν σταμάτησε την νύχτα, όπως συνέβη το προηγούμενο καλοκαίρι…αλλά δεν βαριέσαι, μήπως χρησιμοποιούν δημόσια συχνότητα και πρέπει να τηρούν προδιαγραφές λειτουργίας; 

Εδώ μιλάμε για το απόλυτο τσιφλίκι! Στον τρίτο ραδιοσταθμό υπήρχε ένας τεχνικός που εργαζόταν παράλληλα και στα δύο studios (on air και production) ενώ σκέφτονται σύντομα να του βάλουν και ένα τρίτο (edit) για να είναι σε εγρήγορση… 

Στους υπόλοιπους δύο υποθέτουμε πως, για λίγο ακόμη, θα λειτουργούσαν κανονικώς δηλαδή με ηχολήπτη και παραγωγό. Δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για εργασιακά ζητήματα όπου και αναμένονται εξηγήσεις από τους εργοδότες. Εμείς πάντως ακόμη αναρωτιόμαστε αν πήγαμε σε ραδιοσταθμούς, η σε (...), και πιστέψτε μας, είμαστε έμπειροι τεχνικοί…

Επίσης έγινε έλεγχος στον τον REAL FM. Σε όλο το προσωπικό οφείλονται σήμερα τρεις μισθοί που μόλις γίνονται τέσσερεις, ξαναπέφτουν στους τρεις.

Τέλος να κλείσουμε με τους ραδιοσταθμούς EASY (πρώην ANT1) και ΡΥΘΜΟ, συμφερόντων Κυριακού, ΑΝΤ1 tv, στους οποίους η κατάσταση για τους εργαζόμενους μόνο εύκολη δεν είναι. 

Ήδη έγιναν δύο απολύσεις συναδέλφων μας και προσπαθούν να επιβάλλουν στους υπολοίπους καθεστώς ημιαπασχόλησης με ποινή, σε περίπτωση άρνησης, την απόλυση, γεγονός που θα επιδεινώσει την καθημερινότητα στο ήδη υποστελεχωμένο τμήμα των σταθμών, εντατικοποιώντας έτι περαιτέρω τις συνθήκες εργασίας. 

Να θυμίσουμε εδώ τα εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε ο εν λόγω όμιλος στην πρόσφατη τηλεοπτική αδειοδότηση και την αντιδιαστολή με την στάση του απέναντι στους εργαζόμενους. 

Πριν λίγες μέρες στην κοπή πίτας του ομίλου τα μεγαλοστελέχη έκαναν λόγο για επιτυχημένη πορεία, ρυθμούς σταθερής ανάπτυξης και επιτυχίες καθώς και για αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού στις τάξεις του, η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. 

Όταν έλεγαν τα καλύτερα έρχονται προφανώς και εννοούσαν μόνο τις τσέπες του εργοδότη και όχι το μέλλον των εργαζομένων που τόσα χρόνια μόχθησαν για να θησαυρίζουν κάποιοι. 

Δεν μαθαίνουν παρά τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν απανωτά δύο φορές απολυμένο συνάδελφο. Έχουμε όλο τον καιρό να τους μάθουμε πώς να συνυπάρχουν με τους εργαζομένους τους.

Συμπερασματικά, η κατάληξη είναι πάντα η ίδια. Οι εργοδότες διάγουν τον πλούσιο βίο τους χωρίς καμιά διάθεση να αποδεχθούν αξιοπρεπείς μισθούς για αξιοπρεπή εργασία. Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να γίνουν, χωρίς υπερβολή, σύγχρονοι δούλοι.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και την ίδια την Υπουργό κα Έφη Αχτσιόγλου να επαναφέρει την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ρυθμιστεί η αγορά εργασίας και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα.

Καλούμε όλα τα Σωματεία σε συσπείρωση και δυναμική αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Οι εργοδότες την ίδια στιγμή που αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους στήνουν καινούργια έντυπα, εφημερίδες, ραδιοσταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ συγχρόνως καθετοποιούν πλήρως την παραγωγή και ζητούν όλο και πιο φθηνά εργατικά χέρια.

Τέλος καλούμε το Ε.Σ.Ρ. να προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών βάζοντας όρους για την ορθή χρήση και λειτουργία των δημοσίων συχνοτήτων εξαλείφοντας την παραβατικότητα που υπάρχει σήμερα και λειτουργεί σε βάρος των εργαζομένων όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Επισημάνσεις του Γιάννη Κουρδομένου: Σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την  ΕΤΕΡ αποδεικνύεται η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο, καθώς επίσης, ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει μεταρρυθμίσει το ελάχιστο στα ερτζιανά.

Το συστεγάζονται 5 ραδιοσταθμοί (ΔΡΟΜΟΣ, ΔΙΕΣΗ, ΛΑΜΨΗ, ATHENS DEE JAY, και ROCK FM) και ο έκτος «αυτοδιαχειριζόμενος» BEST, καταμαρτυρά τη σαθρότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, και όσων είχαν ισχύσει επι διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το αδιάψευστο γεγονός, πλην των εθνικών καναλιών, των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και της DIGEA, συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα, με πολιτικές άκρες, να έχουν στην ιδιοκτησία τους και τα μουσικά ραδιόφωνα του Ν.Αττικής, καθιστά σαφή την ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, είτε θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη αναφορικά με τις νέες αδειοδοτήσεις, ειδικά των μουσικών σταθμών του Ν.Αττικής, είτε είναι θέμα χρόνου να έχει εμπλοκή με την Ελληνική Δικαιοσύνη, παράλληλα όσων μερίμνησε η ΝΔ να βρεθούν στο Ε.Σ.Ρ.

Σημείωση: Για τα μέλη της ΕΤΕΡ αναφέρουμε ότι και εμείς είμαστε πτυχιούχοι Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης, και πρωτεργάτες των FM από τη δεκαετία του 70, και το 1990 επιχειρήσαμε με την συμβολή και μικρόεπιχειρηματιων να ιδρύσουμε ένα τοπικό ραδιόφωνο, το τι επακολούθησε είναι γνωστό στους συμπολίτες μας, με σειρά διώξεων και κατασχέσεων, έπειτα από αιτήσεις - παράβολα, και λίγο πολύ συνολικά γνωρίζουν οι Έλληνες - Ελληνίδες τα πεπραγμένα των πολιτικών, και τις χορηγίες ''όλων των αδειών'' σε λίγες οικογένειες ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. 

Δεδομένου ότι η πλειονότητα των μουσικών Ρ/Σ παίζει μια play list από ένα υπολογιστή, ο υποφαινόμενος μπορεί να δημιουργήσει καλύτερο πρόγραμμα από δαύτους, και να παρέχει εργασία σε ανέργους συμπολίτες μας.

* Κύριε υπουργέ θα μας δωθεί άδεια να διαβιώσουμε στο τόπο μας, η θα παρασχεθούν ξανά στους ίδιους ιδιοκτήτες ;;; ( Θα μας πετάξετε πάλι το μπαλάκι για το Ε.Σ.Ρ, το οποίο το έχρισε η ΝΔ ώστε να υπηρετείται το μεγάλο κεφάλαιο, και κατόπιν των αιτήσεών μας, επί προεδρίας Λασκαρίδη, δεν επανεξέτασε την αίτησή μας για Ίδρυση και λειτουργία του ΓΛΥΦΑΔΑ FM ; ) Το γεγονός το ΕΣΡ κατόπιν αιτήσεων μας, το οποίο δεν επανεξετάζει αιτήσεις για Ιδρυση, Εγκατάσταση, και Λειτουργία Ρ/Σ, τι δηλώνει σε εσάς ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η μαφία των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών του Ν.Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">