ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρουβίκωνας: Eισβολή στο πεντάγωνο - Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του Φασισμού (VIDEO)

Ομάδα περίπου 20 ατόμων της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας" εισέβαλαν στο πεντάγωνο, ως "μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα", όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, τα 20 άτομα προσέγγισαν την κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και και πριν η πύλη κλείσει τελείως, πρόλαβαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο και να πετάξουν προκηρύξεις.

Την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων ζητεί ο Πάνος Καμμένος.

Εμείς τονίζουμε ότι δεν έκαναν κάποιο έγκλημα, απλά πέταξαν προκηρύξεις, και μάλιστα λίγο νωρίτερα και εμείς είμαστε στην συγκεκριμένη περιοχή. Ποια τιμωρία, και ποιών υπευθύνων, του Πενταγώνου ;;;


To Ποτάμι: "Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα", αναφέρει ο Σ. Θοδωράκης ειρωνικά, και αντιλαμβανόμαστε ποιοι έχουν λάβει ψήφους του Ελληνικού λαού και τι πρεσβεύουν.

Σαφώς να πάνε και στο Μαξίμου, και σε κάθε δημόσιο χώρο, και μάλιστα να τους δέχονται, αντί των συμπεριφορών και της νοοτροπίας που έχουν όσοι διορίστηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Θοδωράκη αυτοί δεν είναι Έλληνες πολίτες ;


Για τις εισβολές καθώς και τις καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις από το βαθύ κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε χιλιάδες πολίτες, έχετε τοποθετηθεί έστω μια φορά ; Θέλετε και έδρανα του κοινοβουλίου για την υπηρέτηση πέντε διαπλεκόμενων οικογενειών ; Δεν γνωρίζει ο λαός πως βρίσκεστε εσείς στο κοινοβούλιο ; Αν δεν είχατε συμμετοχή, καθώς και προβολή από τα κανάλια, θα είσαστε σήμερα στη Βουλή ;

Το θέμα, γι' άλλη μια φορά, είναι η προκλητικότητα από τη πλευρά τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ, δυο αστικών κομμάτων τα οποία επί δεκαετίες έχτισαν στη χώρα μας το πελατειακό σύστημα, την διαπλοκή, και τους Δερβεναγάδες του δημοσίου, οι οποίοι ακόμα και σήμερα, έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ταλαιπωρούν την κοινωνία.

Οι παρεμβάσεις από συλλογικότητες, όπως και του Ρουβίκωνα, είναι σταγόνες στον ωκεανό όσων έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας επί δεκαετίες διακυβερνήσεων αυτών των αστικών κομμάτων, τα οποία μεθόδευσαν σύμφωνα του πελατειακού συστήματος εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεων στο δημόσιο, και κυρίως ''Δερβεναγάδων'' θηλυκού και αρσενικού γένους, οι οποίοι/ες ενώ απολαμβάνουν επί δεκαετίες των μισθών του δημοσίου ταλαιπωρούν κατά το δοκούν το κοινωνικό σύνολο, και ειδικότερα τους πληττόμενους πολίτες. 

Στα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν άλλαξαν οι παθογένειες του δημοσίου, και αντί να υπάρξει κάλυψη των προεκλογικών τους δεσμεύσεων, παρακολουθούν αμέτοχοι τα πεπραγμένα όσων διόριζαν επί δεκαετίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Οι διορισμένοι/ες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ειδικά στη χώρα μας, έχουν μεταλλαχθεί σε πειθήνια όργανα των κομμάτων τα οποία τους διόριζαν, και διέπονται από αχαρακτήριστες νοοτροπίες, θέτοντας εαυτόν, ακόμα και οι διοικητικοί υπάλληλοι, ως τον μοναδικό ειδήμονα επί παντός επιστητού, και ακυρώνοντας επί της ουσίας το σύνολο των υπολοίπων, και κυρίως, των πραγματικά ειδημόνων - επιστημόνων.   

Τα προσωπικά δεδομένα είναι απαραβίαστα, και μάλιστα κατοχυρωμένο,
και ουδείς μπορεί να ζητά πρόσβαση σ' αυτά τα δεδομένα.ΝΔ για εισβολή Ρουβίκωνα στο υπ. Αμυνας:

«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα».

Σημειώνεται ότι, τα μέλη του Ρουβίκωνα εισήλθαν στον χώρο του ΥΠΕΘΑ και πέταξαν προκηρύξεις, ενώ έφθασαν στον χώρο που οδηγεί στο υπουργείο και το γραφείο του υπουργού Πάνου Καμμένου, ο οποίος βρίσκεται στον Καναδά. Εκεί, στα σκαλιά του Πενταγώνου πέταξαν κάποια φέιγ βολάν και έφυγαν τρέχοντας καταδιωκόμενοι από άνδρες ασφαλείας.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει ασυλία στο Ρουβίκωνα;

«Η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραβιάστηκε από περίπου 20 άτομα, του “Ρουβίκωνα” που, αφού εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του υπουργείου, πέταξαν φέιγ-βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;», διερωτάται η Χαριλάου Τρικούπη και καταλήγει: «πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ;». «Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του Υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των Ελλήνων πολιτών από τον Καναδά; Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;».

Ρουβίκωνας – ΑΣΥΝΦ: Παρέμβαση στο πεντάγωνο

Το πολυτεχνείο ήταν ίσως η σημαντικότερη στιγμή, μετά τον εμφύλιο, όπου η Ελληνική κοινωνία, ή τουλάχιστον ένα ισχυρό μειοψηφικό της ρεύμα ήρθε σε ανοιχτή ρήξη, και με μια πολυεπίπεδη, σχεδόν συνολική ατζέντα με το βαθύ κράτος. Υπάρχει μια βασική παραπλάνηση όταν μιλάμε για χούντα σε αντιδιαστολή με την αστική δημοκρατία. Στην πραγματικότητα η αστική δημοκρατία είναι ο πιο οικονομικός τρόπος η εξουσία να κυβερνήσει τον κόσμο. Όταν αυτό δεν γίνεται, τότε καταφεύγει στη δικτατορία.

Η συνέχεια του κράτους απο το 73 έως τώρα είναι ακριβώς κάτω από το χαλί που πατάμε.

Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών).

Σε μια περίοδο που και πάλι οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων εστιάζουν στο τόξο της μέσης ανατολής και της ανατολικής μεσογείου, που η Κύπρος ξαναβγαίνει στο προσκήνιο, το Ελληνικό κράτος κάνει επιλογές εμπλοκής, τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα λίγα χρόνια.

Λίγα πράγματα βγαίνουν στην δημοσιότητα για όποιον δεν είναι διατεθειμένος να ψάξει ενεργά τι συμβαίνει. Το συνολικό συμπέρασμα είναι πώς η Ελλάδα γίνεται ενεργό μέλος ενός άξονα που περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και πιθανόν σύντομα και την Σ.Αραβία. Ενός άξονα που όλα δείχνουν, όχι μόνο δημιουργεί μια συμμαχία σε σχέση με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τη διαδρομή των αγωγών τους στην περιοχής, αλλά αποκτά στοιχεία πολεμικού συνασπισμού. 

Ο Αμερικάνικός ιμπεριαλισμός είναι ο πάτρωνας αυτής της συνεύρεσης που επιθυμεί να την χρησιμοποιήσει ως εκπρόσωπό του στην σύγκρουσή του για κυριαρχία ενάντια στον Ρωσικό-Ιρανικό-Τουρκικό ιμπεριαλιστικό άξονα. Τα σημάδια αυξάνονται διαρκώς. Δεν ειναι μόνο η τακτική εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ που την είδαμε να ξεκινάει με το καλημέρα της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ (500 εκατομύρια για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας) και συνεχίζει σήμερα με την αναβάθμιση των F16 με 1,5 δις. Αυτή από μόνη της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως φορολογία μιας περιφέρειας προς το αυτοκρατορικό κέντρο. Είναι άλλα σημαντικότερα. 

Είναι η επέκταση στης βάσης της Σούδας που πλέον θα γίνει το βασικό σημείο απογείωση επανδρωμένων και μη μαχητικών για τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή. Η βάση από όπου θα ξεκινούν τα drones για στοχευμένες δολοφονίες όποιου οι ΗΠΑ χαρακτηρίσουν ως τρομοκράτη. Είναι η καθιέρωση πλεόν κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και η γραφειοκρατική δόμηση του στρατιωτικού τους συντονισμού. 

Είναι η προοπτική του αγωγού Eastmed, που παρακάμπτει την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία και βάζει στον άξονα και την Ιταλία. Είναι τα ξαφνικά νταραβέρια για πυρομαχικά στη Σ.Αραβία που γενοκτονεί ανενόχλητη στην Υεμένη. Είναι οι προετοιμασίες για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Αραξο. Είναι η αναζωπύρωση του Κυπριακού. Είναι η κρίση και ο αναβρασμός στα Βαλκάνια όπου και εκεί αντανακλάται ο ίδιος ανταγωνισμός με αυτόν στην Μ.Ανατολή.

Το θέμα για εμάς δεν είναι προφανώς η επιλογή ιμπεριαλισμών. Ούτε είναι η καταγγελία της υποτακτικότητας μιας κατώτερης σε μια ανώτερη εθνική-κρατικής δομή. Είναι η ανάδειξη του ζοφερού μέλλοντος που πρετοιμάζεται σε όλη την περιοχή και που αργά και σταθερά το βαθύ κράτος σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, μας οδηγούν. Σιωπηλά έρχονται συγκρούσεις, έρχονται πόλεμοι, χρόνο με τον χρόνο τα μέτωπα πλησιάζουν όλο και πιο κοντά.

Κάποιοι ήδη ζουν σε αυτά τα μέτωπα. Και ζουν σε αυτά δεκαετίες. Αναφερόμαστε στους Παλαιστίνιους, τους μεγάλους ξεχασμένους της τελευταίας περιόδου. Αυτούς που συνεχίζουν να δολοφονούνται και να εξορίζονται από τη γη τους απο το κράτος του Ισραήλ. Αυτός που, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεπουλήθηκαν απο το πάλαι ποτέ συμμαχικό κράτος της Αιγύπτου. Αυτούς που ενώ οι νέοι αγωγοί θα περάσουν από αυτή τη γη, όχι μόνο δεν θα ωφεληθούν αλλά δεν τους επιτρέπεται να αντλήσουν καν το δικό τους πετρέλαιο για να μπορούν να έχουν ηλεκτρισμό και νερό...

Ο καθένας μπορεί να αδιαφορεί για το παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή και στο οποίο το Ελληνικό κράτος πρωταγωνιστεί. Δεν θα τον προφυλάξει απο τις εξελίξεις που έρχονται. Ποτέ και τίποτα δεν προφύλαξε κανέναν πέρα από την ενεργό συμμετοχή του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, στην κοινωνία που ζεί. Τίποτα πέρα απο την αλληλεγγύη των κοινωνικών βάσεων, μια αλληλεγγύη που όμως απέχει ακόμα πάρα πολύ για να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη ανάσχεσης των συγκρούσεων που έρχονται.

Είμαστε σε μια περίοδο κρίσης, που όπως κάθε τέτοια αποκτά όλο και πιο συνολικά χαρακτηριστικά. Όπως και το 73, έτσι και σήμερα το ερώτημα είναι και παραμένει τι θα κάνουν οι μεγάλοι παίκτες: οι κοινωνικές βάσεις όλων των ανταγωνιστριών δυνάμεων της περιοχής. Στην Ελλάδα του 73 η κοινωνική βάση βγήκε μπροστά για ένα σύνολο θεματικών και με ένα καλειδοσκόπιο απόψεων, στόχων και μέσων. Ηττήθηκε αλλά επηρέασε. 

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πολύ άσχημη πιθανότητα η κοινωνική βάση στην Ελλάδα να συνεχίζει να απέχει του μέλλοντός της και κάθε ελπίδας να το φέρει κάπως στα μέτρα της.

Με μια πολυεπίπεδη ατζέντα ο κόσμος της εργασίας πρέπει να έρθει πάλι στο προσκήνιο με την ταξική, κοινωνική και πολιτική του συγκρότηση.

Αυτό ήταν το μήνυμα του πολυτεχνείου του 73, αυτό είναι και σήμερα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, με το μπλοκ της αναρχικης ομοσπονδιας

Ρουβίκωνας – ΑΣΥΝΦ

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το περιστατικό

"Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία"
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρουβίκωνας: Eισβολή στο πεντάγωνο - Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του Φασισμού (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb