ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών ρίχτερ λίγο μετά τις έξι !

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις έξι (6) το πρωί της Κυριακής 31/12/2017.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, και ταρακούνησε εκτός της Κορίνθου, και περιοχών της Πελοποννήσου, και την Αττική.

Η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση έρχεται λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, και το χαρακτηριστικό μέγεθός της το οποίο έχει τους αριθμούς τέσσερα και επτά, ( 4 & 7 ) σε συνάρτηση με το έξι ( 6 ) , ώρα κατά την οποία έγινε , επιβεβαιώνει όσα είχαμε γράψει πριν από μήνες.

Ήταν μια αναμενόμενη δόνηση, σηματοδοτώντας ότι η χώρα μας, και κυρίως ο Ν. Αττικής είναι σεισμογενής περιοχή, και ανά πάσα στιγμή υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει ένας ισχυρός σεισμός.

Εσείς που δεν έχετε σχέση με τα μαθηματικά, και την αριθμολογία, μη δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε όσα αναφέρουμε.

* Ο σεισμός στον πλανήτη μας συνήθως προκαλείται από ξαφνική απελευθέρωση συσσωρευμένης ενέργειας στον φλοιό της Γης. Τον αντιλαμβανόμαστε στην επιφάνειά της καθώς μέρος της ενέργειας μεταφέρεται εκεί με τα σεισμικά κύματα. 

Τα κύματα αυτά διαδίδονται στον φλοιό με ταλαντώσεις των πετρωμάτων και φθάνοντας στην επιφάνεια προκαλούν τις αναταράξεις του εδάφους που αισθανόμαστε. Τα σεισμικά κύματα προκαλούν με τις ταλαντώσεις και διαφορές ηλεκτρικού δυναμικού στα πετρώματα του φλοιού καθώς οδεύουν μέσα από αυτά (σεισμικό-ηλεκτρικό φαινόμενο δευτέρου είδους). 

Άλλη μια εκδήλωση των σεισμών, που προκαλείται από τη μετακίνηση των πετρωμάτων της λιθόσφαιρας, είναι η δημιουργία τσουνάμι στη θάλασσα όταν ο σεισμός είναι υποθαλάσσιος και έχει αποτέλεσμα ικανή κατακόρυφη ανάταξη του βυθού. Οι περισσότεροι σεισμοί σχετίζονται με τον τεκτονικό χαρακτήρα της Γης και ονομάζονται τεκτονικοί σεισμοί.

Τέλος, στο «κενό» του διαστήματος έχουμε και διάδοση κυμάτων που αντιστοιχούν σε ισχυρές μεταβολές μαγνητικού πεδίου που παράγονται στα μάγναστρα, ικανές να προκαλούν σεισμούς σε ουράνια σώματα εντός της εμβέλειάς τους που περιέχουν σε επαρκείς ποσότητες υλικά ικανά να αντιδράσουν μαγνητικά. Οι μαγνητικοί σεισμοί στα μάγναστρα παράγουν και σεισμικά κύματα που ταξιδεύουν ως τη Γη με τη μορφή εκλάμψεων ακτίνων '' Γ '' και ακτίνων  '' Χ ''.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών ρίχτερ λίγο μετά τις έξι ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">