ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σωρεία Τουρκικών προκλήσεων

Αρκετές φορές μας διέπει εκνευρισμός, ενίοτε και θυμός για όσα λαμβάνουν χώρα στο τόπο μας, και ενώ η προπαγάνδα και οι ενέργειες των Τούρκων υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.

Αν και ουδέποτε υπήρξαμε φιλοπόλεμοι, ενώ επανειλημμένα μας κήρυξαν το πόλεμο, διαθέτουμε την τεχνολογία η οποία αναβαθμίζει τη χώρα μας, και αντί για βαριοπούλα στο κεφάλι του υπουργού Πάνου Καμμένου, (!), όπως προκλητικά δήλωσε πρόσφατα ο Τούρκος Βουλευτής Οζτούρκ Γιλμάζ, θα βγάλουν το σκασμό μια δια παντός.

Μολών λαβέ από τις ένοπλες δυνάμεις

Οι επισκέψεις της Στρατιωτικής Ηγεσίας σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαιώνουν πως το προσωπικό των Ε.Δ. είναι έτοιμο για όλα. Το μήνυμα που φεύγει από όλες τις Μονάδες είναι και πάλι σαφές. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Αυτό είναι το μήνυμα των ημερών που διανύουμε από τη πλευρά των Ελληνικών ένοπλων δυνάμεων, το θέμα όμως είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Στη συνέχεια απαριθμούμε μερικές από τις πρόσφατες Τουρκικές προκλήσεις:

Να προσέχει ο Καμμένος, θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι

Ο Οζτούρκ Γιλμάζ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κατέχει τουρκικά εδάφη -αναφερόμενος σε νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου- προειδοποιώντας παράλληλα τη χώρα μας να μην... δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας και τον κ. Καμμένο... να προσέχει τι λέει γιατί θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι.

Το Barbaros στα ανοικτά της Κύπρου

Το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros στέλνει η Τουρκία στα ανοικτά της Κύπρου, σύμφωνα τουλάχιστον με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Χαπέρ Κίπρις.

Η τουρκική αυτή ενέργεια έρχεται ως απάντηση στην έλευση του γεωτρύπανου Saipem, του ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Η ιστοσελίδα δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά την πορεία και το στίγμα του Barbaros. Εξάλλου, η διεθνής ιστοσελίδα «Μαρίν Τράφικ» μεταδίδει ότι το πλοίο πλέει ανοικτά των τουρκικών ακτών, βόρεια της Κύπρου, εντός τουρκικών υδάτων.

Παρενόχλησαν γερμανικό πλοίο στο Αιγαίο

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου, όπου πραγματοποιεί έρευνες για λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης το γερμανικό ερευνητικό πλοίο «Meteor».

Όπως μετέδωσε η kathimerini.gr, περίπου τρεις ώρες πριν το ερευνητικό πλοίο γερμανικών συμφερόντων δέχθηκε παρενόχληση δι' ασυρμάτου από τις Τουρκικές αρχές οι οποίες προειδοποιούσαν τον πλοίαρχο ότι πλέει σε Τουρκικά χωρικά ύδατα χωρίς άδεια.

Βέβαια, το «Meteor» είχε λάβει τις απαραίτητες άδειες από την Αθήνα (το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας). Αυτή τη στιγμή πλέει στη Σαμοθράκη, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στα όρια των έξι ναυτικών μιλίων.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για πάγια τακτική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην περιοχή δεν πλέει αυτή τη στιγμή κανένα τουρκικό πλοίο.

Σε 36 ανέρχονται οι παραβιάσεις στο Αιγαίο

Με τον προσφιλή της, τρόπο η Τουρκία απάντησε στην αυστηρή προειδοποίηση που της απηύθυνε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Σε 36 ανέρχονται οι παραβιάσεις στο Αιγαίο. Για πρώτη φορά μετά από αρκετές ημέρες και με ορόσημο την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα καταγράφεται διψήφιος αριθμός. Η τουρκική πρόκληση «είχε την υπογραφή» δυο οπλισμένων μαχητικών και δυο κατασκοπευτικών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που παραβίασαν τα διεθνή νόμιμα σε Βορειανατολικό, Κεντρικό και Νοτιανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά αεροσκάφη επιιφυλακής.

Όπως ήρθαν οι Έλληνες, έτσι και θα φύγουν

«Όπως ήρθαν οι Έλληνες, έτσι και θα φύγουν». Με τη συγκεκριμένη φράση απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας στον υπουργό Άμυνας της Ελλάδος, Πάνο Καμμένο για το «Μολών Λαβέ» που είπε αναφορικά με τα νησιά του Αιγαίου.

Ο βουλευτής Ενγκίν Αλτάι, πρόεδρος της Κ.Ο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, αναφέρθηκε στη δήλωση του Πάνου Καμμένου στις 18 Δεκεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη και όχι όπως λανθασμένα είπε ο ίδιος στις 11/12 στη Βουλή.

Καμμένε είπες... Μολών Λαβέ; - Ερχόμαστε να πάρουμε 18 νησιά

Μετά τους κεμαλιστές σειρά πήρε η επικεφαλής του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ζητά από τον Τούρκο Πρόεδρο να πάρει πίσω από την Ελλάδα 18 νησιά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, η Μεράλ Ακσενέρ, είπε χαρακτηριστικά: «Βγήκε ένας υπουργός Άμυνας με το όνομα Καμμένος και είπε στους δικούς μας «Μολών Λαβέ». Ούτε άχνα. Δεν βγάλατε ούτε κιχ. Διότι αν πείτε κάτι πρέπει να κάνετε αυτό που πρέπει. Έχουμε ένα ήρωα των Ιμίων, τον Τούρκσεν, ο οποίος δήλωσε: ''Καμμένε λίγο έμεινε, εμείς ερχόμαστε. Να είσαι έτοιμος''».

Επισήμανση του ''Γ'': Η πολιτική ηγεσία θα ''παίζει'' στο ταμπλό των εντυπώσεων και των Τουρκικών προκλήσεων, η θα επενδύσει σε όσα θα αναβαθμίσουν τη χώρα μας ;

Δεδομένου ότι είμαστε πλήρως εξοικειωμένοι με τις Τουρκικές προκλήσεις, διότι όσα έχουν ισχύσει εις βάρος ημών, επί δεκαετίες, σαφώς δεν έχουν τελεστεί από Έλληνες η Ελληνίδες, χωρίς πολλά λογία κάνουμε μια επικαιροποίηση αναφορικά με την τεχνολογία η οποία θα παρέχει το συγκριτικό προβάδισμα στη χώρα μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σωρεία Τουρκικών προκλήσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">