ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

BBC: Η Τουρκία εξέφρασε τη μανία της στην απόφαση ασύλου

Η Ελλάδα επιδιώκει να ακυρώσει το άσυλο του πιλότου της Τουρκίας.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιδιώκει να ακυρώσει την απόφαση για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Η ελληνική κυβέρνηση αναφέρει ότι ζήτησε από τις δικαστικές αρχές της χώρας να ακυρώσει τη νομική απόφαση χορήγησης ασύλου στο πιλότο τουρκικού ελικοπτέρου.

Ήταν ένας από τους οκτώ στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα το περασμένο έτος μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Η Τουρκία εξέφρασε τη μανία της στην απόφαση ασύλου, λέγοντας ότι θα επηρεάσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει δείξει για άλλη μια φορά ότι προστατεύει και αγκαλιάζει τους πραξικοπηματίες.

Ο Τούρκος αξιωματικός είπε ότι δεν μπορεί να περιμένει δίκαιη δίκη στην Τουρκία.

Άλλοι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνται στην Ελλάδα εν αναμονή απόφασης σχετικά με τις αιτήσεις ασύλου τους.

Ελληνικό δίλημμα για τα τουρκικά στρατεύματα πραξικοπήματος

Γιατί απέτυχε το τουρκικό πραξικόπημα;

Τον Ιανουάριο, το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα έκδοσης στη Τουρκία για τους οκτώ στρατιωτικούς οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Το διοικητικό εφετείο της Ελλάδας πρέπει να εξετάσει την υπόθεση μετά από αίτημα της κυβέρνησης.

Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει τους σχεδιαστές πραξικοπήματος και ότι η δικαιοσύνη της είναι ανεξάρτητη.

Η καταστολή σπρώχνει τους διανοούμενους έξω.

Οι αξιωματικοί δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους στην Τουρκία

Ο στρατιώτης στον οποίο χορηγήθηκε άσυλο πρέπει να απελευθερωθεί από την επιμέλεια, όπως δήλωσε αξιωματούχος της Τουρκικής αστυνομίας στο Reuters.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Καβουσογλου ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα τον Δεκέμβρη δήλωσε ότι δεν θέλει η χώρα μας να γίνει καταφύγιο για πραξικοπηματίες.

Περίπου 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 2.196 τραυματίστηκαν, αγωνιζόμενοι για την απόπειρα πραξικοπήματος από τη στρατιωτική φατρία  πέρυσι στις 15 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει οδηγήσει από τότε σε καταστολή περισσότερους από 150.000 κρατικούς υπαλλήλους, καθώς επίσης έχει προβεί στη σύλληψη περίπου 50.000 ανθρώπων τους οποίους χαρακτηρίζει φερόμενους υποστηρικτές του πραξικοπήματος.


Οι αντίπαλοι του κ. Ερντογάν λένε ότι οι εκκαθαρίσεις συνιστούν μια προσπάθεια να καταπνίξουν την πολιτική διαφωνία.

Σημείωση του ''Γ'': Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, δεδομένου ότι όσοι και όσες επιθυμούν ριζικές αλλαγές πάντα χαρακτηρίζονται από το σύστημα των ωφελημένων και βολεμένων ως πραξικοπηματίες, η συμπαραστάτες - υποστηρικτές - των πραξικοπηματιών. Γραφική προσέγγιση.

* Δείτε και όσα ισχύουν επί χρόνια στη Γλυφάδα, στην οποία ο συντελεστής δημοκρατικότητας, αναφορικά με το δήμο, καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ, και δεδομένης αυτής της δημοκρατικότητας, η διοίκηση χρειάζεται μια σειρά από δεκανίκια, είτε για συστημική προπαγάνδα, είτε για επιθέσεις και εξύβριση, ώστε να κατευνάζεται το κοινωνικό σύνολο, και να κρατά σιγή ιχθύος, για τα δεδομένα συμφέροντα όσων ''διαχειρίζονται'' εν λευκώ και κατά το δοκούν τα χρήματα τους, καθώς επίσης, και για τα οφέλη ενός στενού κύκλου ''δικών τους'' παραταξιακών, κολλητών, συγγενών, ψηφοφόρων κ.α. ( Ανάλογη δημοκρατικότητα διέπει και τη γείτονα χώρα, με διωκόμενους και σε καταστολή διανοούμενους, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς, κ.α. )

* Στο κλείσιμο του χρόνου, και δεδομένης της αφορμής που μας δίνεται από το συγκεκριμένο άρθρο, και τη μανία της Τουρκίας, δεν μπορούμε να παρακάμψουμε πόσα χρόνια αγωνιστήκαμε για την ανατροπή του Κώστα Κόκκορη, και ποιοι είναι οι ωφελημένοι στα τρία χρόνια της ''γαλάζιας'' διοικήσεως. Αν πούμε το ανάλογο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την οποία διαδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξουν σιωπηλές αντιδράσεις από τη πλευρά των ωφελημένων των τριών ετών !!! 

* Εμείς γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό συμβάλαμε,  όπως γνωρίζουμε και ποια είναι η συμβολή των ωφελημένων ένθεν και ένθεν αναφορικά με εμάς. 
Εσείς γνωρίζετε ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: BBC: Η Τουρκία εξέφρασε τη μανία της στην απόφαση ασύλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">