ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Τροχαίο για τη Βάνα Μπάρμπα η οποία έτρεχε για την ''κόκκινη νύχτα''

Η Βάνα Μπάρμπα έτρεχε για την ''κόκκινη νύχτα'', η οποία για εμάς ουδεμία σχέση έχει με όσα ταλανίζουν τους συμπολίτες μας, και κυριότερα με τον τοπικό μας πολιτισμό, με συνέπεια να δει το χάρο με τα μάτια της.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με άλλο όχημα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της και να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό αναίσθητη με διάσειση και σπασμένα πλευρά.

Όπως ανέφερε για το τροχαίο «Είδα το χάρο με τα μάτια μου»

Το ατύχημα συνέβη στη Γλυφάδα το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ η ίδια οδηγώντας το αυτοκίνητο της παραβίασε πινακίδα STOP και έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα.

Το θέμα είναι ότι έπειτα από αυτή την εμπειρία, τόσο η Βάνα,όσο και οι υπόλοιποι διοργανωτές της διοικήσεως, θα συνεχίσουν κανονικά τη τέλεση της φιέστας, αδιαφορώντας απόλυτα τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους εργαζομένους.

Όπως όλα δείχνουν το πάθημα ποτέ δεν γίνεται μάθημα στο τόπο μας, και εμείς προσωπικά δεν πιστεύουμε στις συμπτώσεις. Τη ''κόκκινη νύχτα'' την απορρίψαμε από την πρώτη φορά ανακοινώσεώς της από τη πλευρά του δήμου, χαρακτηρίζοντάς την ως φιέστα, όπως και τόσες άλλες, ενώ στον αντίποδα έχουμε μια δημοτική αρχή των ημέτερων η οποία στρέφεται κατά των κατοίκων - δημοτών, και του τοπικού μας πολιτισμού. 

Στοιχείο του τοπικού μας πολιτισμού, και μάλιστα του αμιγώς τοπικού, ήταν το επανειλημμένα κατασχεμένο τοπικό ραδιόφωνο της πόλης, ( ΓΛΥΦΑΔΑ FM ), το οποίο δεν λειτουργεί επί 12 χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ από τη πλευρά του δήμου και των εκάστοτε αιρετών. ( Έχετε να πείτε κάτι στον ''χάρο'' ; ) 

Οι φιέστες που αποφασίζεται στο δήμο γίνονται, στον αντίποδα, γιατί υπάρχει άρνηση επί του συγκεκριμένου ; Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο από το 1987, καθώς και επί του παρόντος, ώστε οι Ο.Τ.Α να διαθέτουν ραδιόφωνα ;

Αναφορικά με την ''κόκκινη νύχτα'', ήταν δική σας έμπνευση, η μήπως του συνεχιστή των τέως παρανομούντων δημάρχων ;

Όπως ανέφερε μετά το τροχαίο η Βάνα Μπάρμπα:

Έτρεχα πολύ, γιατί ήμουν αγχωμένη να προλάβω κάποιες υποχρεώσεις που έχω αναλάβει για την «Κόκκινη νύχτα» της Γλυφάδας και πέρασα στο STOP. Δεν το είδα από το άγχος μου! Τράκαρα με άλλο όχημα που οδηγούσε μια κυρία. Φταίω εγώ για όλα.

Ευτυχώς η κυρία δεν τραυματίστηκε, μόνο κάποιες αμυχές έπαθε. Και το αμάξι της δεν έπαθε μεγάλη ζημιά. Εμένα με έβγαλαν σχεδόν αναίσθητη από το αυτοκίνητο μου, το οποίο έγινε σμπαράλια. Λαμαρίνες. Δεν έμεινε τίποτα. 

Όταν το είδα έπαθα σοκ. Αναρωτήθηκα πως βγήκα ζωντανή από εκεί μέσα. Είχαν μπει κομμάτια λαμαρίνας μέσα στα πόδια μου. Ευγνωμονώ το Θεό που σώθηκα. Ζω από θαύμα. Με μετέφεραν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπου έμεινα όλη τη νύχτα. Είχα διάσειση. Από τις 4 το απόγευμα που συνέβη το ατύχημα συνήλθα στις 12 τα μεσάνυχτα . Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν έβλεπα κανέναν. Ούτε το παιδί μου δεν αναγνώριζα.

Κινητοποίηση των εργαζομένων

Τη πρώτη φορά της ''Κόκκινης νύχτας'', από τη πλευρά του δήμου, είχε υπάρξει συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Κατράκη από το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια.

Όπως είχαν αναφέρει μεταξύ άλλων «Μετά τις περίφημες «Λευκές Νύχτες», τώρα βάλθηκαν να βάψουν τις νύχτες μας…κόκκινες! 

Η έμπνευση ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας , και στην τοπική δημοτική αρχή , οι οποίοι το Σάββατο 19/12 οργανώνουν άλλη μια άθλια εμπορική φιέστα από τις 17.00 ως τις 12 τα μεσάνυχτα! Για όσους αναρωτιούνται ακόμα για την επιλογή του χρώματος, τους πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τους οργανωτές, «εμπνέεται από τα γιορτινά χρώματα των Χριστουγέννων»!

Όσο κι αν θέλουμε να αστειευτούμε με το χιούμορ των εργοδοτών του εμπορίου, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι, πράγματι, η «Κόκκινη Νύχτα» είναι…βαμμένη με αίμα! 

Είναι το αίμα που θα φτύσουμε χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον κλάδο του εμπορίου ώστε να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στο ιδιότυπο εργασιακό καθεστώς έκτακτης ανάγκης του φετινού Δεκέμβρη με τις 24 ΣΥ-ΝΕ-ΧΟ-ΜΕ-ΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από 7 ως 31 Δεκεμβρίου: χωρίς αργία, με πετσοκομμένα ρεπό και εντατικοποιημένη εργασία. 

Οι κόκκινες, λευκές ή οποιουδήποτε χρώματος νυχτερινές φιέστες των εργοδοτών πάνε χέρι-χέρι με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την επιβολή ωραρίων-λάστιχο. Ουσιαστικά, στρώνουν το έδαφος για τη γενίκευση του εργασιακού μεσαίωνα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους…

Ας τελειώνουμε γρήγορα με τα παραμυθάκια. Για εμάς, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο χώρο του εμπορίου, όλα αυτά τα εμπορικά events των εργοδοτών δεν έχουν καθόλου πλάκα, δεν περιέχουν κανένα ενδιαφέρον και κανένα όφελος.

Αντίθετα, αποτελούν την συνέχεια στο αδιάκοπο ποδοπάτημα των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας μας: λουκέτα και απολύσεις, μισθοί πείνας, απλήρωτη εργασία για πολλούς μήνες, ελαστικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά ακόμα και τις Κυριακές, εργοδοτική τρομοκρατία, ατομικές συμβάσεις… 

Και η δημιουργία εορταστικού κλίματος πάνω στις συνθήκες αυτές, αποκαλύπτουν το πραγματικό ποιόν όλων αυτών που τις οργανώνουν/προπαγανδίζουν/στηρίζουν, που συνειδητά ή ασυνείδητα συμβάλλουν στη γενίκευση και το βάθεμά τους».

Σημείωση του ''G'': Σε αντιδιαστολή του προλόγου, ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά, και αναθεώρηση των παλιών ιδεών. Να υφίσταται πάντα στα ενδότερα του εγκεφάλου σας ότι η θεία δίκη δεν συγχωρεί, ενώ στον αντίποδα, οι άνθρωποι , ως κοινοί θνητοί , είναι ελαστικότεροι. 

Σημειώστε το 12 , τονίζοντας ότι ενδέχεται όσοι έχετε εμπλακεί με τα κοινά του δήμου Γλυφάδας, κάποια στιγμή να αντιληφθείτε πλήρως, τι σημαίνει μέσα σε λίγα λεπτά ένα σύστημα πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, και διαφθοράς, να καταστρέφει την εργασία και τους κόπους πολλών ετών, ενώ στον αντίποδα οι εν συνεχεία ωφελούμενοι από θεσμικές θέσεις να παρανομούν κατά του δικαίου και να μας εμπαίζουν με φιέστες της μιας ημέρας. 

Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν πόσα χρόνια ωφελούνται οι εκάστοτε εκλεγμένοι στο δήμο Γλυφάδας, τα αστικά τους κόμματα, και παράλληλα και οι εμπορικές τους δραστηριότητες, ενώ στον αντίποδα, συμπράττουν επί 12 χρόνια σε ελλειμματικού χαρακτήρα εκπροσώπηση του τόπου και των κατοίκων, για την εξυπηρέτηση των ολιγαρχικών συμφερόντων τα οποία ακολούθησαν σε ένα χώρο μια δεκαετία έπειτα από εμάς, και με ανομία και αντισυνταγματικότητα έγιναν και οι ιδιοκτήτες όλων των ραδιοτηλεοράσεων του Ν. Αττικής.

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να αναμένει από ένα δικηγόρο το κοινωνικό σύνολο των συμπολιτών μας, είναι η τήρηση, τόσο των θεσπισμένων, όσο και ο σεβασμός στην ιδιότητα που δηλώνει ο σημερινός δήμαρχος, ενώ επί τρία χρόνια προσποιείται , παράλληλα των υπολοίπων αιρετών, ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος της διοικήσεώς του είναι η εκπροσώπηση της πόλης και των κατοίκων, εν γένει του τοπικού πολιτισμού.

* Φανταστείτε τόσο η κ. Μπάρμπα, όσο και οι υπόλοιποι αιρετοί,  να υπήρχε μια έκβαση ανάλογη της ταινίας '' Μ' αγαπάς ; του 1988 '' με ότι υπέστη ο Μπάρκουλης , διότι ήταν εφικτό !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Τροχαίο για τη Βάνα Μπάρμπα η οποία έτρεχε για την ''κόκκινη νύχτα'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">