ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο πόλεµος κατά του παράνοµου τζόγου από την ΕΛΑΣ !

Στην εποχή μας, που όλα αλλάζουν ταχύτατα και το ίντερνετ έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ο τζόγος δεν θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο. 

Τώρα η αστυνομία δεν κυνηγάει σκοτεινές λέσχες όπου παίζονται χαρτιά και ζάρια. Ο χαοτικός κόσμος του Ιντερνετ παρέχει τα πάντα. Και τα σκοτεινά καταστήματα «υγειονομικού ενδιαφέροντος», όπου κάποιος μπορεί να παίξει παράνομα (αλλά και νόμιμα) μοιάζουν πλέον με τράπεζες, κάνουν face control, παρέχουν κάρτες εισόδου στον παίκτη για να νιώθει ασφαλής και… μοναδικός, βάζοντας περισσότερα εμπόδια στις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την δημιουργία της συνέντευξης απευθυνθήκαμε στον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρο Χρονόπουλο, ο οποίος σε συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα της αστυνομίας (Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας που πηγαίνουν σε Internet cafe και καφενεία) μας έδωσε όλες τις απαντήσεις που ζητήσαμε. 


Η συνέντευξη χωρίζεται στις εξής θεματικές ενότητες:
  • Πως εντοπίζει οι αστυνομία τους χώρους που διεξάγεται παράνομος τζόγος.
  • Πρόληψη και προστασία των πολιτών και κυρίως των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως ανήλικοι και εθισμένοι στο τζόγο
  • Σημαντικές συμβουλές προς τους πολίτες ώστε να αποφεύγουν τις παγίδες
  • Ποιες οι νομικές συνέπειες όσων συμμετέχουν (παίκτες και διοργανωτές)

Ο κ. Χρονόπουλος μας ανέλυσε με ποιες διεθνείς και ελληνικές υπηρεσίες συνεργάζεται η Ελληνική Αστυνομία και πως εντοπίζονται τα «στέκια» του παράνομου τζόγου. Επιπλέον, μας ενημέρωσε πως πάντα ο παράνομος τζόγος συνδέεται με άλλες παράνομες δραστηριότητες (πορνεία, ναρκωτικά,κλπ) και παρέθεσε σημαντικά στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση του παράνομου τζόγου τα τελευταία χρόνια.

Τι κρατάμε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το ξέπλυμα χρήματος μέσω του τζόγου, παρατηρείται στον νόμιμο και όχι στον παράνομο. Πολλοί εμφανίζονται να παίζουν μεγάλα ποσά, σε οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι, αγοράζοντας κερδισμένα δελτία (από Στοίχημα, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ κ.α.) Είναι κι αυτό ένα φαινόμενο της εποχής. Εκεί όμως η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα».

Πρόληψη και προστασία παικτών και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων
Ο κ. Χρονόπουλος μας εξήγησε λεπτομερώς πως μπορούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα οι ανήλικοι να προστατευτούν από την ανεξέλεγκτη έκθεση στον τζόγο. Επίσης, μας εξήγησε πως μπορούν οι πολίτες να αναγνωρίζουν τα καταστήματα που διεξάγεται παράνομος τζόγος και μας ενημέρωσε για τα «όπλα» που έχουν οι πολίτες σε περίπτωση που θέλουν να προχωρήσουν σε κάποια καταγγελία.

Τι κρατάμε: «Τα καταστήματα όπου παίζεται παράνομος τζόγος μοιάζουν με τράπεζα. Με κάμερες, face-control, ειδική κάρτα για να μπορέσεις να παίξεις, με εξόδους κινδύνου για παν ενδεχόμενο… Είναι σκοτεινά μέρη, για ευνόητους λόγους. Και λειτουργούν με λογισμικά, τα οποία με το πάτημα ενός κουμπιού ο παράνομος τζόγος γίνεται νόμιμος».

Τι είναι παράνομο και τι νόμιμο με βάση τη νομοθεσία και ποιες είναι οι συνέπειες

Για πρώτη φόρα σε ελληνικό στοιχηματικό site υπάρχει δήλωση από επίσημα χείλη για τις επιπτώσεις που έχει ένας παίκτης σε περίπτωση που παίζει σε εταιρία που δεν είναι νόμιμη στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνοπουλος είπε:

«Ο παίκτης μπορεί να παίζει με VPN σε παράνομη εταιρία στο εξωτερικό και να μην το γνωρίζει. Γενικά, αν αποδειχτεί ότι δεν είχε πρόθεση, αθωώνεται».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

https://www.bookmakers.gr/14025/paranomos-tzogos/

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο πόλεµος κατά του παράνοµου τζόγου από την ΕΛΑΣ ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">